Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 31/08/2022

ACTA N º 203


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Manuel Arnau, Dolores González, Joan Llambrich, Encarna López, Pablo Moschini, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: Ignacio Aparicio, Enriqueta, Enrique Elejalde, Ramón Franquesa, Sixte Garganté, Farida Harrak, Mariano Hernández, Miquel Ibarz, Jordi Trujillo, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació campanya solidària per recollir costes de la sentència.

2.- Situació sol·licitud informació pública.

3.- Preparació reunions amb secretaria Departament de Drets Socials i amb grups parlamentaris

4.- Proposta sol·licitud reunió amb Sindica de Greuges de Catalunya

5.- Participació i suport campanya 15 octubre en defensa dels drets socials i laborals

6.- Diversos (rellançament assessorament presencial i reunions de formació)


 

1.- Informació campanya solidària per recollir costes de la sentència

Fins al 31 d'agost s'han recollit 1.650 euros en la campanya iniciada el 24 de juliol per cobrir els 3.000 euros de costes imposades en la sentència al recurs del reglament de la llei RGC. Es reconeix l' esforç solidari de les 27 entitats i persones que han contribuït amb les seves aportacions. Es proposa impulsar la campanya de solidaritat a partir de principis de setembre per recollir els 1.350 euros que falten. Juntament amb la present acta s' adjuntarà comunicat.

 

 

2.- Situació sol·licituds informació pública

S'informa que el 12 i 16 d'agost es van rebre les resolucions favorables a les tres sol·licituds d'informació pública registrades l'1 de juliol 2022. En aquestes resolucions s' indica que aquesta informació se subministrarà en el termini de 30 dies hàbils.


 

3.- Preparació reunions amb secretaria Departament de Drets Socials i amb grups parlamentaris


 

Reunió amb Secretaria Departament Drets Socials

A la sol·licitud de reunió amb la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya aquesta institució va derivar la petició a la Conselleria de Drets Socials proposant la reunió per al dijous 15 de setembre a les oficines de Passeig Taulat 266-270. Finalment, l' hora de la reunió es fixa a les 10 h. del matí.

La delegació de la Comissió Promotora RGC estarà formada per Joan Llambrich, Manuel Ortiz, Manuel Arnal i Diosdado Toledano.

Reunió amb Grups parlamentaris

A la petició de reunió amb els grups parlamentaris per tractar sobre la urgent actualització de l'IRSC es va rebre una primera resposta dels grups ERC i Junts amb la proposta de tenir la reunió el dijous 15 de setembre a les 13 hores a la seu del Parlament.

La delegació de la Comissió Promotora RGC estarà formada per Joan Llambrich, Manuel Ortiz, Manuel Arnal i Diosdado Toledano.


 

4.- Proposta sol·licitud reunió amb Sindica de Greuges de Catalunya

Es proposa i acorda fer una sol·licitud de reunió amb la nova Síndica de Greuges de Catalunya després de la informació facilitada per Enrique Elejalde. En aquesta reunió es traslladarà totes les observacions sobre les restriccions en l'aplicació de la llei RGC i la denúncia de la congelació de l'IRSC des de l'1/1/2010.

5.- Participació i suport campanya 15 octubre en defensa dels drets socials i laborals

S' informa de preparació de la mobilització estatal convocada per al 15 d' octubre en defensa dels drets socials i laborals, així com dels acords assolits en la reunió del passat 21 de juliol, de potenciar aquesta mobilització amb iniciatives prèvies a Catalunya i la redacció d' una Declaració que inclogui les principals reivindicacions socials.

L' esborrany d' aquesta Declaració destaca, entre el conjunt de reivindicacions, l' exigència d' actualitzar l' IRSC a Catalunya i la defensa dels drets de les persones vulnerables.

Es proposa i acorda donar suport a aquesta campanya de mobilització, signar la declaració, i participar en la propera reunió de la campanya convocada el dijous 8 de setembre, a les 17:30 hores, a Aula Ronda del Col·lectiu Ronda, carrer Sant Pere Mes Alt nº 59.


 

6.- Diversos (rellançament assessorament presencial i reunions de formació)

- S'acorda que Manuel Ortiz faci gestions amb la FAVB per reservar sala per reactivar l'assessorament presencial els dijous a la tarda. Fixant un termini per poder fer la campanya d' informació.

- S' acorda que Diosdado farà gestions amb Miguel Arenas per fixar la sessió de formació.


 

ACORDS

- Rellançar la segona fase de la campanya solidària per cobrir els 3.000 euros de les costes de la sentència.

- Comunicar dades de la Comissió Promotora RGC per a les reunions amb la Secretaria del Departament de Drets Socials i els grups parlamentaris el dijous 15 de setembre.

- Fer gestions per demanar reunió amb la Sindica de Greuges de Catalunya.

- Donar suport a mobilització social per al 15 d'octubre i la declaració redactada a Catalunya. Participar en la reunió del 8 de setembre.

- Rellançar les reunions d' assessorament presencial en FAVB i la sessió de formació.


 

Les aportacions per a cobrir les costas de la sentencia desestimatoria per valor de 3.000 euros al recurs contra el reglament de le llei RGC s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació costas sentencia" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferència de la Comissió Promotora, dimecres 14 setembre 2022 a les 17:00 hores

Barcelona, 1 setembre 2022

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla