Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 7/07/2021

ACTA N º 185


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Farida Harrak, Joan Llambrich, Encarna López, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: Enrique Elejalde, Enrique García, Sixte Garganté, Miquel Ibarz, Jaume, Patrizia Manzo, Laura Marino, Joan Miguel Ortiz, Jordi Trujillo, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Reunió de treball delegació Assemblea Moviments Socials amb grups parlamentaris.

2.- Gestions expedients de sol·licitud de la prestació RGC

3.- Sol·licitud de reunió amb la consellera de Drets Socials de Govern de la Generalitat.


 

1.- Reunió de treball delegació Assemblea Moviments Socials amb grups parlamentaris

El passat 5 de juliol la delegació de l'Aliança de marees i Moviments socials, amb la participació de Manuel Ortiz i Diosdado Toledano per la Comissió Promotora de la Renda garantida de Ciutadania van tenir una reunió de treball en seu parlamentària amb representants parlamentaris d'ERC, Junts , Cup i Catalunya en Comunitat-Podem. Va justificar la seva absència el PSC.

Després d'explicar els objectius de les mocions registrades, sobre l'actualització de l'IRSC i l'increment immediat de l'5% en aplicació de la disposició 17 dels pressupostos de la Generalitat, en l'actualitat prorrogats, i sobre les propostes de reforma de l'Ingrés Mínim Vital i la seva articulació amb la RGC, també es va recordar les esmenes de lectura única registrades novament en 2021. En suport de les mocions es va informar de les recents declaracions de el Consell de Treball, Econòmic i Social de Ctaluña (CTESC). Veure: https://www.social.cat/noticia/14762/alerten-de-les-dificultats-per-rebre-lingres-minim-vital-amb-un-9-5-de-les-sollicituds-apr? id_butlleti_enviar = 1482 & id_element = 14762 & utm_medium = butlleti & utm_source = butlleti_article & utm_campaign = 2021.07.02 # .YN7qoQ-kOk8.whatsapp

En general, els representants dels grups parlamentaris es van comprometre a estudiar les propostes registrades. El diputat d'ERC Sr. Bartomeu, va reconèixer la necessitat de millorar la RGC, l'articulació amb el IMV, i va admetre la disposició aconsiderar l'increment de l'5% de l'IRSC sense esperar als pròxims pressupostos previstos per al 2022.

Després de l'exposició del conjunt de representants socials es va concloure amb la necessitat d'establir una agenda de reunions per tractar monogáficamente els diversos temes socials, Renda garantida de Ciutadania i IMV, salut pública, residències gent gran, pobresa energètica, i les mocions de Marea pensionista i de la Coordinadora d'assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya. També es va proposar iniciar la ronda de gestions al mes de juliol amb l'objectiu d'agilitzar els treballs de les diverses comissions parlamentàries, i en concret avançar la reunió de la Comissió de drets socials prevista pel 27 d'octubre a el mes de setembre, tenint en compte la possible incorporació a el projecte pressupostari per 2022 d'algunes de les mesures reivindicades.

Per part de la representació de la Comissió Promotora de la RGC es va anunciar que es sol·licitaria immediatament una reunió amb cadascun dels grups parlamentaris.


 

2.- Gestions expedients de sol·licitud de la prestació RGC

S'informa de la resposta positiva de la Sra. Isabel García, de el Departament d'Empresa i treball de la Generalitat, a les gestions realitzades sobre les sol·licituds de prestació de RGC del Sr. Joan Llambrich i de la Sra. Cristina Lavergne que va rebre una resolució denegatòria.

Després de les gestions realitzades es reconeix la situació d'excepcionalitat de tals sol·licituds i es comunica la seva revisió amb el reconeixement de la prestació i l'abonament de la quantia de la data de la sol·licitud.


 

3.- Sol·licitud de reunió amb la consellera de Drets Socials de Govern de la Generalitat

S'informa de la sol·licitud de reunió amb la consellera de Drets Socials de el govern de la Generalitat Sra. Violant Cervera, amb l'objectiu d'obrir un diàleg sobre la implementació ý millora de la Renda Garantida de Ciutadania i la seva articulació amb el IMV. La sol·licitud es va enviar telemàticament el 7 de juliol i s'ha rebut la confirmació del seu registre.

Paral·lelament s'han fet gestions personals a través de membres de el grup JuntsxCaataluña.


 

ACORDS

- Gestionar reunió amb cadascun dels grups parlamentaris sobre la tramitació de les dues mocions i de les esmenes de lectura única registrades.

Fins al moment es confirma reunió amb la diputada de la CUP Basha Changue per al dimarts 13 de juliol i amb el diputat de PSC Sr. Raúl Moreno per al 21 de juliol. Preparar les delegacions per a les entrevistes.

  • Preparar reunió amb la consellera de Drets socials en el cas que confirmin la reunió i formar la delegació per a l'entrevista.


 


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 28 juliol 2021 a les 17:00 h.


 

Barcelona, 9 juliol 2021


 

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla