Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 9/06/2021

ACTA N º 184


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Farida Harrak, Joan Llambrich, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: Encarna López, Enrique Elejalde, Enrique García, Sixte Garganté, Miquel Ibarz, Jaume, Patrizia Manzo, Laura Marino, Joan Miguel Ortiz, Jordi Trujillo, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Registre Mocions a Parlament de Catalunya i gestió.

2.- Recepció informació sol·licitud informació pública després de Reclamació a GAIP

3.- Informació mitjans comunicació

4.- Reunió telemàtica iniciativa millora llei IMV.

5.- Gestió esmenes lectura única i noves propostes

6.- Proposta de reunió amb la nova consellera de Drets Socials de el govern de la Generalitat


 

1.- Registre Mocions a Parlament de Catalunya i gestió

S'informa de l'registre a l'oficina de Parlament de Catalunya de sengles propostes de moció en compliment de l'acordat anteriorment. La primera moció relativa a les esmenes a elevar a el congrés de diputats per millorar la llei de l'Ingrés Mínim Vital es va registrar el passat 3 de juny i la següent moció relativa a l'increment de l'IRSC amb el incre, moment de el 5% de l'IPREM com a primer pas per a l'actualització amb l'IPC acumulat en Cataluma de 2010 a 2020 en el marc dels próximox pressupostos anunciats per 2022, es va registrar el passat 7 de juny.

Es stán realitzant gestions per a una reunió amb els grups parlamentaris per tractar de consensuar i incloure aquestes mocions en els plens al Parlament el més aviat possible.


 

2.- Recepció informació sol·licitud informació pública després de Reclamació a GAIP

El 7 de juny es va rebre la comunicació de la DGES amb les respostes a la sol·licitud d'informació registrada l'1 de març. La reclamació registrada a la GAIP va tenir un efecte positiu encara que limitat, i finalment es van incloure les respostes als punts 5, 6 i 8 que en la resolució d'estimació parcial de la DGES de 15 d'abril de 2021 es denegaven.

El passat 10 de juny la DGES comunicava la resposta a la sol·licitud d'informació registrada el 15 de març.

Amb la present acta s'adjunten en format pdf les dues comunicacions per al seu coneixement i valoració.


 

3.- Informació mitjans comunicació

Es comunica que periodistes d'El País i d'diari ARA s'han posat en contacte amb membres de la Comissió Promotora per demanar dades sobre la situació de la implementació de la RGC i de l'Ingrés Mínim Vital.


 

4.- Reunió telemàtica iniciativa millora llei IMV.

S'informa de la convocatòria d'una reunió telemàtica de la Iniciativa per a la millora de l'Ingrés Mínim Vital per al dijous 10 de juny, després de conèixer que s'han tancat els terminis per presentar esmenes, terminis que van ser prorrogats en 34 ocasions des de juny de 2020, fins al seu tancament el passat 2 de juny.

La pressió de les iniciatives amb les cartes dirigides a el govern d'Espanya, i sobretot als grups parlamentaris de Congrés de diputats amb l'propostes d'esmenes, que van ser registradaspor Mas País ha tingut un primer efecte positiu. No obstant això, caldrà adoptar noves iniciatives si el procés d'elaboració de el projecte de llei en la ponència parlamentària es dilata en excés.


 

5.- Gestió esmenes lectura única i noves propostes

Es proposa realitzar gestions amb els grups de Parlament amb les esmenes de lectura única registrades a l'inici de la nova legislatura. Dues de les quals van decaure en la legislatura anterior al no poder debatre a l'finalitzar la legislatura.

També es proposa redactar dues noves esmenes de lectura única amb la finalitat d'incorporar algun aspecte positiu de el Reial decret Llei de l'Ingrés Mínim Vital a la llei de la Renda Garantida de Ciutadania, també per afegir una proposta d'ajudes o complements per ajudar les persones vulnerables en els pagaments d'hipoteques o lloguers. Per a això es proposa dialogar amb els moviments socials com la PAH, Sindicat de llogateres, etc., per a la millor redacció de l'esmena.


 

6.- Proposta de reunió amb la nova consellera de Drets Socials de el govern de la Generalitat

També es proposa fer gestions per tenir una reunió amb la nova consellera de Drets Socials Sra. Violant Cervera, sota la responsabilitat, recau la gestió de la Renda Garantida de Ciutadania. L'objectiu de la reunió és obrir un diàleg amb l'administració per millorar la implementació de la llei de la RGC. Es proposa que al costat de Diosdado, participin Manuel Ortiz, Joan Llambrich, Farida, etc.

A la ronda d'intervencions Joan Llambrich informa de la concessió per la Generalitat d'una medalla de reconeixement a Arcadi Oliveres. Arcadi va ser membre de la Comissió Promotora de la ILP de la RGC.


 

ACORDS

- Gestionar reunió amb els grups parlamentaris sobre la tramitació de les dues mocions i de les esmenes de lectura única registrades.

- Elaborar noves propostes d'esmenes de lectura única que facilitin harmonitzar en positiu amb el IMV, i també sobre els ajuts a les persones vulnerables en el pagament d'hipoteques i lloguers.

- Gestionar reunió amb la nova consellera de Drets Socials


 


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 9 juny 2021 a les 17:00 h.

Barcelona, 11 juny 2021

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla