Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 07/04/2021

ACTA N º 181


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Encarna López, Joan Llambrich, Laura Marino, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano, Xan da Torre i Jordi Trujillo. Justifiquen absència: Rosa Cañadell, Cecilia, Daniel Cedrun, Enrique Elejalde, Enrique García, Sixte Garganté, Farida Harrak, Miquel Ibarz, Jaume, Patrizia Manzo, Joan Miguel Ortiz, Pedro Serra, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Defunció d'Arcadi Oliveres membre de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania.

2.- Ampliació de l'termini sol·licitud informació pública.

3.- Situació de el document reivindicacions socials i propostes.

4.- Gestió carta als grups parlamentaris de Congrés diputats sobre l'IMV.

5.- Informació als beneficiaris de la RGC sobre sol.licitd d’ofici de l'IMV. Declaracio Hisenda IMV.

6.- Varis.


 

1.- Defunció d'Arcadi Oliveres membre de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania.

S'inicia la reunió amb la informació de la mort d'Arcadi Oliveres el passat 6 d'abril. Es fa un breu recordatori de la trajectòria exemplar i la seva participació en la constitució de la Comissió Promotora de la ILP de la RGC, en les activitats de la campanya per a la recollida de signatures, i el seu compromís amb la defensa de la plena implementació de la llei RGC.

S'informa que reposarà al tanatori de Sant Cugat, Avinguda Montserrat s/n, Sala D, des del 7 d'abril a les 16 hores fins al dijous 8 d'abril a les 20 hores.

Diosdado proposa fer entrega a la família d'una samarreta de la RGC, l'adhesiu amb el logotip i el llibret on es recull que va formar part de la constitució de la Comissió Promotora. També planteja organitzar un homenatge públic després de la fi de la pandèmia al costat de l'recordatori de Jaume Botey i Albert Escofet, companys que també van participar en la Comissió Promotora o que també van morir.

Manuel Ortiz proposa fer comunicat de recordatori d'Arcadi Oliveres.

A la ronda de paraules hi va haver unanimitat en la valoració de la figura d'Arcadi i en el suport a les propostes realitzades.


 

2.- Ampliació de l'termini sol·licitud informació pública.

S'informa de la recepció de comunicació reccibida de la DGES el passat 30 de març on es notifica l'ampliació de termini de 15 dies per donar resposta a la sol·licitud d'informació publicada registrada el passat 30 de març. Amb la qual cosa es posposa la petició d'intervenció a la GAIP fins a conèixer el contingut de la resposta definitiva a aquesta sol·licitud.


 

3.- Situació de el document reivindicacions socials i propostes.

El document estava a l'espera de l'aportació de la PAH. Jordi Trujillo informa que aquesta contribució s'acaba de lliurar. El document definitiu es tancarà en la propera reunió de la Comissió de treball de l'Aliança de Marees i Moviments Socials. S'iniciaran les gestions per a la convocatòria de la reunió amb els grups de Parlament de Catalunya per fer-los entrega i presentar les principals reivindicacions.


 

4.- Gestió carta als grups parlamentaris de Congrés diputats sobre l'IMV.

S'informa de les gestions realitzades, primer enviament de la carta als grups parlamentaris el 30 de març. Davant l'absència de resposta com a conseqüència de el període de vacances al Congrés s'ha tornat a enviar el 7 d'abril sol·licitant justificant de recepció, a l'espera de les respostes es proposa ajornar la reunió prevista de el 8 d'abril de la Iniciativa per a la millora de la llei de l'Ingrés Mínim Vital, a el dijous 22 d'abril. Nota: El mateix 8 d'abril es van rebre comunicacions de diversos grups parlamentaris confirmant recepció PSOE, Mas País, ERC, i CUP, i en alguns casos expressant la seva empatia amb les esmenes proposades.


 

5.- Informació als beneficiaris de la RGC sobre sol.licitd d’ofici de l'IMV. Declaracio Hisenda IMV

Manuel Ortiz i Jordi Trujillo informen de la circular sobre la Sol·licitud d'ofici de l'Ingrés Mínim Vital per als perceptors de la Renda Garantida de Ciutadania que figura al web https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/pobresa_i_inclusio_social/renda_garantida_ciutadania/ ingres-minim-vital /

"La Renda garantida de ciutadania és una prestació subsidiària, això vol dir que tots els perceptors de la Renda garantida de ciutadania tenen l'obligació de demanar qualsevol altra prestació a la qual tinguin dret.

Tenint això en compte i per tal d'agilitzar aquest tràmit obligatori sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital (IMV) per part dels beneficiaris de la Renda garantida de ciutadania (RGC), segons s'estableix en l'article 4.2 de la Llei 14/2017 de 20 de juliol i de l'article 6 de l'Decret 55/2020 de 28 d'abril, s'ha procedit a enviar a l'INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social) les dades bàsiques dels beneficiaris de 'RGC els que s'han pogut validar part dels requisits segons la normativa de l'IMV (Art. 29.2 de Reial Decret 20/2020).

Totes aquelles persones que se'ls ha demanat IMV d'ofici rebran una comunicació de l'inici d'aquest tràmit per correu electrònic, SMS o carta.

Amb aquesta actuació des de la Renda garantida de ciutadania, s'ha facilitat d'ofici la sol·licitud de l'Ingrés Mínim Vital de forma coordinada amb l'INSS perquè el ciutadà no hagi de fer cap gestió.

En cas de ser-li aprovada la sol·licitud de l'IMV, l'import que rebrà entre les dues prestacions (RGC + IMV) serà el mateix que està percebent actualment d'RGC. En cas de ser-li denegat l'IMV, no afectarà la percepció actual de la RGC.

La resolució de l'IMV li serà notificada per part de l'INSS. "

D'altra banda, Joan Llambrich informa de la recent disposició administrativa que obliga els perceptors de l'Ingrés Mínim Vital a presentar la corresponent Declaració de Renda. Es proposa fer difusió per evitar riscos de suspensió de la prestació en cas de no presentar la Declaració.


 

6.- Varis.

S'informa de la tertúlia organitzada per "Realitat de les ajudes" el 8 d'abril a les 21 hores que comptarà amb la participació de Joan Llambrich, Laura Marí, Francesc Mateu i Diosdado Toledano.

Es recorda el judici de la demanda de Daniel Cedrun a la seguretat social sobre la quantia de l'IMV el proper 27 d'abril a la ciutat de la justícia a les 11:40 hooras.


 

ACORDS

- Comunicar recordatori d'Arcadi Oliveres pels canals de Washapp i Telegram, i fer arribar a la família la samarreta i adhesiu de la RGC juntament amb llibret. Organitzar quan finalitzi la pandèmia acte d'homenatge a Arcadi i la resta de membres de la Comissió Promotora morts.

- Ajornar reunió iniciativa carta IMV a l'22 d'abril.

- Difondre la informació de la circular de el Departament d'Empresa i Ocupació sobre la sol·licitud d'ofici de l'IMV per als perceptors de la RGC. S'adjunta arxiu imatge amb l'acta.

- Difondre la informació sobre la disposició que obliga els perceptors de l'IMV a presentar Declaració a Hisenda.

- Ser presents per al judici a la demanda de Daniel Cedrun per expressar el suport: dimarts 27 d'abril a les 11:40 hores al jutjat dels social nº 28, Gran via 111, edifici S.

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 28 abril 2021 a les 17:00 h.

Barcelona, 9 d’abril 2021

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla