CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA


 

 

Apreciats/des companys/es, organitzacions i entitats socials, cíviques i polítiques, en primer lloc expressar-vos el nostre reconeixement al vostre suport i solidaritat en defensa dels drets de les persones vulnerables al llarg de l'àmplia trajectòria de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), des de la seva constitució el 2012 fins a l'aprovació de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania el juliol del 2017, i posteriorment, a les iniciatives per exigir el ple compliment de la llei RGC pel govern de la Generalitat, així com millorar la mateixa llei RGC a través de la tramitació parlamentària de diverses esmenes.

Com sap la implementació de la llei RGC des de setembre de 2017 no ha estat "un camí de roses". Ens hem topat amb greus incompliments de la llei que van motivar nombrosos recursos i reclamacions de les persones que van sol·licitar la prestació de la RGC davant de denegacions injustes o incompliments del silebcio positiu. Davant d'aquesta situació, la Comissió Promotora de la RGC, després de constituir-nos en grup d'interès vam promoure l'assessorament de les persones que demanaven la prestació.

Realitzem nombroses sol·licituds d'informació pública, i davant la negativa de la Conselleria de treball, afers socials i famílies a respondre a determinades preguntes, com el nombre de sol·licituds de la prestació RGC per persones sense llar, quantitat de sol·licituds concedides i denegades, hauríem de recórrer a la Comissió de Garantia del Dret a l'accés a la informació pública (GAIP), que en la resolució 114/2019 ens va donar la raó. Però aquesta resolució va ser incomplerta novament per la Conselleria de treball de la Generalitat, i ens vam veure en la necessitat de presentar un recurs el 8 de març 2021 a la sala del contenciós administratiu. Recentment hem tingut una decisió que estima parcialment la demanda, i ens dona la raó a la sol·licitud d'informació sobre les sol·licituds de la prestació RGC de les persones sense llar o pèrdua d'habitatge. La qual cosa ens permetrà multiplicar la pressió perquè es compleixi el dret a la RGC d'aquest col·lectiu vulnerable. Gràcies, per tant a la vostra solidaritat i aportacions econòmiques per a les despeses jurídiques per a la presentació i seguiment d'aquest recurs.

Tanmateix, el recurs presentat davant el reglament de la llei RGC, que en la nostra opinió no complia amb rigor la llei, i establia restriccions en la seva aplicació, la sentència del Tribunal ha estat desestimatòria, i a més ha imposat a la part demandant, és a dir, la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania, unes costes de 3.000 euros a totes llums excessives i injustes.


Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al

Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.


 

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022


 

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania


 

#catsensepobresa; Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nuevo email asesoramiento Renta Garantizada de Ciudadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla