Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

Comissió de govern de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania

La Renda Garantida de Ciutadania imprescindible davant la pandèmia

Els 'comuns' plantegen un decret llei per agilitzar la renda garantida durant el coronavirus
 TRÀMITS DE RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA (COVID-19)

AVÍS

L'assessorament presencial sobre la Renda Garantida de Ciutadania que es realitza els dijous de 17 a 19 hores al local de la FAVB es suspèn per tancament d'aquest local com a conseqüència de les restriccions de mobilitat pel Covid-19.

En el seu lloc, es procedeix a realitzar l'assistència per via telemàtica escrivint a l'e-mail:

asesoriargc@gmail.com

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2020-03-02 Requeriment que exigeix el total i immediat compliment de la Resolució 114/2019 de 28 de febrer de 2019 de la GAIP

2020-02-28 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL ART 26 "RESOLUCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES SOL·LICITUDS"

2020-02-07 Declaracion del relator de la ONU tras su visita a España.

 

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO

¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3  LA LLARGA LLUITA PER LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

 

 

L'acord per a la renda garantida de ciutadania, a punt de desencallar-se

 

Les famílies monoparentals amb contracte a temps parcial podran complementar els seus ingressos fins arribar a la prestació

Redacció

La Generalitat ha acceptat, de moment, que les famílies monoparentals amb contracte a temps parcial que cobrin menys de 664 euros puguin complementar els ingressos amb una part de la renda garantida de ciutadania. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha cedit després de reunir-se amb els representants de les entitats que impulsen una ILP per establir una renda universal. La consellera Dolors Bassa ha anunciat que les negociacions “avancen” però que “queda perfilar els últims detalls”.

Bassa, que el passat 22 de gener ja va avançar que la renda garantida de ciutadania es podria posar en marxa aquest estiu, ha afirmat que l’acord es podria tancar “a mitjans de maig” i ha assegurat que “seria la proposta més progressiva de l’Estat”. A banda, ha dit que no es tracta només d’una prestació sinó també "d’un pla d’ocupació i d’inclusió social" que es gestionaria des del departament de Treball.

La consellera ha explicat que els destinataris serien aquelles persones que cobren menys de 500 euros i que serviria per una inserció social i laboral. Bassa ha puntualitzat que estan d'acord totes les parts que hi hagi una transacció de quatre anys i que la RGC substituiria la renda mínima actual.

Segons ha avançat l’ACN, malgrat que des del Govern s’ha indicat que la resta de casos encara estan sobre la taula de negociació, les entitats socials han afirmat en sortir de la reunió que el Govern també els havia acceptat i que els implantaria de manera progressiva. Així, l'1 d'abril del 2020 ja s’aplicaria a tots els treballadors a temps parcial que no arribin a l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).

En resposta a aquesta decisió del govern, la Taula del Tercer Sector ha defensat que no deixar que la renda garantida de ciutadania (RGC) sigui compatible amb les rendes de feina seria “un error” i encara més “tenint en compte les alarmants xifres de desigualtat i exclusió social que patim al nostre país”.  A més, l'actual renda mínima d’inserció (RMI) sí que ho permet.

L'ACN ha avançat també que les entitats i el Govern es reuniran el proper 28 d'abrilper seguir negociant qüestions com la complementarietat de la RGC amb altres prestacions socials com les pensions no contributives.

 

http://www.social.cat/noticia/6661/lacord-per-a-la-renda-garantida-de-ciutadania-a-punt-de-desencallar-se?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

Joomla templates by a4joomla