Petició de reunió urgent amb Sr. Josep Vidal (Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa de la Generalitat)

Amb l’objectiu d’aconseguir resoldre els problemes existents amb la tramitació de la RGC hem demanem aquesta reunió per comunicar els problemes  i sol·licitar aplicar urgentment les mesures correctores necessàries el més aviat possible.

Assisteixen a la reunió: Jaume Botey, Neus Escofet, Erika Fabregat, Antoni Ferret, Miquel Ibarz, Nuria Lozano, Patrizia Manzo, Joan Miquel Ortiz, Eva Pino, Motserrat Rosaura, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Judit Borrell, Enriqueta Duran, Javier Bernad, Lluc Cahis, Nuria Farrús, Ramón Franquesa, Sixte Gargante, Laura Marino, Mingo Meseguer, Carlos Rodriguez Rodriguez i Xan Da Torre.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informacions

2.- Problemes detectats en la tramitació de la RGC i reunió amb la Conselleria

3.- Actes informatius RGC i agenda pròximes setmanes

 

1.- Informacions

S'informa de les sessions formatives sobre la RGC els dies 6 i 7 de novembre a la plantilla de l'oficina de prestacions econòmiques i socials de l'ajuntament de Barcelona al c /. Aragó 344. En aquesta oficina es realitzarà un treball d'informació i assessorament per a la sol·licitud de cita prèvia de la RGC.

S'informa de l'entrevista amb Càritas de Barcelona per recollir les incidències i problemes detectats en la gestió de la tramitació de les sol·licituds, així com de les gestions a dur a terme per intentar seu aclariment i possible resolució.

S'informa de la moció de suport a la RCG votada per unanimitat al ajuntament de Valldoreix-EMD el passat 19 d'octubre.

S'informa sobre les dades de tramitació de la RGC fins a 15 d'octubre, trucades al 900.400.012, visites a la web i nombre de cites prèvies, i nombre d'entrevistes realitzades. Aquesta documentació del SOC ha estat facilitada per Enriqueta Duran d'UGT. Adjuntem l'acta esmentada documentació.

 

2.- Problemes detectats en la tramitació de la RGC i reunió amb la Conselleria

Davant la persistència de les incidències en la gestió de les sol·licituds de cita prèvia, i la resta de problemes detectats en la gestió administrativa de la RGC per diverses entitats socials, així com la falta de concreció de la reunió sol·licitada a la Carta a la Conselleria de 13 d'octubre, i després de la intervenció pel govern de l'estat del govern de la Generalitat, es proposa registrar una petició de reunió amb el director general d'Economia social, el Tercer Sector, les cooperatives i la Autoempresa Sr. Josep Vidal, que és la direcció competent en la gestió de la RGC. Es proposa també que a aquesta reunió participin al costat de la representació de la Comissió Promotora, representants de Càritas, Col·legi oficial de Treball Social, ECAS i sindicats. Nota: S'adjunta amb l'acta el registre de la sol·licitud.

 

3.- Actes informatius RGC i agenda pròximes setmanes

Es van realitzar tal com estava previst l'acte de 26 d'octubre al ceptre Cívic de Magòria, el

2 de novembre a Barri Sant Marti, el 7 de novembre a Fundesplai (Escola Industrial), 9 de novembre a Prat de Llobregat.

Estan pendents:

- 22 de novembre Jornades de Formació Fòrum Síndic de Greuges

- 28 de novembre a Viladecans, a les 18 hores a Auditori Pablo Picasso, carrer Passatge Sant Ramon nº 2.

- 29 novembre Acte informatiu de APE, pendent hora i lloc.

- Sabadell (dia, hora i local pendent de concretar)

-14 de desembre acte a Sant Boi, 19 hores en Parròquia Montserrat

Actes sense concretar data: Sants i Mataró

 

ACORDS

- Registrar la petició de reunió amb el director general d'Economia social, el Tercer Sector, les cooperatives i la Autoempresa Sr. Josep Vidal en els termes exposats en l'apartat 2 d'aquesta acta.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 13 de desembre 2017 les 17:00 h. en local de Confavc, carrer Doctor Aiguader nº 18 (prop estació de metro Barceloneta, Línia IV).

 

Barcelona, 16 de novembre 2017

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

RECORDATORI: Les aportacions per cobrir la despesa de l'edició de les guies cal ingressar-les en el nº de compte següent:

Caixa d'Enginyers ES47-3025-0001-17-1433516817

Indicant: Aportació Guies, i nom de l'entitat o la persona que realitza aportació

 

Descripción: C:\Users\User\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\CAPCELERA ILP RGC.JPG

 

C O M U N I C A T

En el Ple de l'ajuntament de Barcelona celebrat el dijous 2 de novembre es va presentar una Declaració institucional, signada per tots els grups municipals, on s'estableix el compromís amb els següents objectius:

1.- La implementació de la totalitat de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania, i en conseqüència, la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial amb ingressos inferiors a l'IRSC.

2.- Promoure l'actualització en el termini més breu possible de l'IRSC, el qual està congelat des de 2010.

3.- Informar la ciutadania perquè totes les persones i famílies que tenen dret a la Renda Garantida de Ciutadania puguin sol·licitar-la.

4.- Defensar la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania davant de qualsevol amenaça o retallada en el futur.

Després de finalitzar el Ple municipal, la delegació de la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa popular de la Renda Garantida de Ciutadania que va estar present a la tribuna de convidats/es, es va reunir amb l'alcaldessa Sra. Ada Colau i representants de diversos grups municipals per fer lliurament a l'Ajuntament de Barcelona del Certificat de reconeixement al suport donat a la tramitació de la ILP i de compromís amb els objectius anteriorment esmentats.

Finalment, el representant de la Comissió Promotora Sr. Diosdado Toledano va agrair a l'Ajuntament de Barcelona la seva actitud de col·laboració amb l'aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania i el compromís adoptat.

Barcelona 2 de novembre 2017

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

https://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania   18/10/2017

ACTA N º 106

 

Assisteixen a la reunió: Judit Borrell, Enriqueta Duran, Erika Fabregat, Patrizia Manzo, Laura Marino, Carles Rodríguez Manné, Carlos Rodríguez Rodriguez, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Jaume Botey, Javier Bernad, Lluc Cahis, Neus Escofet, Nuria Farrús, Ramón Franquesa, Sixte Gargante, Mingo Meseguer, Joan Miquel Ortiz i Xan Da Torre.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Reunió amb Drets socials Ajuntament de Barcelona

2.- Ple Ajuntament Barcelona 27 oct

3.- Problemes en la gestió sol·licituds i reunió amb Conselleria

4.- Confirmació acte celebració interna Comissió Promotora RGC

5.- Actes informatius RGC i agenda pròximes setmanes

 

1.- Reunió amb Drets socials Ajuntament de Barcelona

S'informa dels contactes amb el govern de l'ajuntament de Barcelona, ​​particularment amb l'equip de la Laia Ortiz, per promoure una cobertura d'informació i assessorament de l'ajuntament a les persones i famílies que vulguin sol·licitar la prestació de la RGC.

Amb l'objectiu de tractar la qüestió en detall tindrà lloc una reunió entre una delegació de la Comissió Promotora RGC i els Srs. Eladi Torres i Gabriel Losada de l'ajuntament de Barcelona, ​​el proper dijous 26 d'octubre a les 9:30 hores del matí el local de carrer València núm 344, 2a planta.

La delegació estarà formada per Diosdado Toledano, Enriqueta Duran, i es proposa que participi Laura Marí, i en cas de no poder assistir una persona de la Comissió Promotora vinculada al Col·legi de treball social.

 

2.- Ple Ajuntament Barcelona 27 d'octubre

En aquest Ple està previst presentar una moció de suport a la RGC. La previsió d'horaris per estar present és de 14 a 15:30 hores.

Es confirmarà en la setmana el Ple, i en cas afirmatiu es procedirà a enviar la relació de dades de les persones convidades a la Tribuna de la Comissió Promotora.

 

3.- Problemes en la gestió sol·licituds i reunió amb Conselleria

S'informa que la Conselleria ha respost positivament a la petició de reunió urgent per tractar dels problemes detectats en la gestió de sol·licituds de RGC, cites prèvies, etc. Però fins al moment no hem rebut concreció data de reunió.

Es trasllada la preocupació sobre problemes detectats: No hi ha informació de les oficines del SOC habilitades per a la gestió de la RGC.

A les oficines del SOC visitades no s'atén informativament sobre la RGC, etc.

S'informa del cas de la companya de Blanes que finalment ha estat resolt.

 

4.- Confirmació acte celebració interna Comissió Promotora RGC 3 novembre 2017

Queda confirmat l'acte de celebració intern de les persones que han col·laborat amb la Comissió Promotora de la RGC des de la seva constitució.

Aquest acte tindrà lloc al Local "SUMMUN" en carrer Aribau 66, el divendres 3 de novembre de 20 hores a 22 hores.

En aquest acte intern hi haurà un pica pica i es lliurarà un certificat de reconeixement i compromís a totes les persones que han col·laborat i assisteixin a aquest acte.

S'enviarà una carta d'invitació a totes les persones de la comissió promotora o que bé hagin col·laborat amb ella.

 

5.- Actes informatius RGC i agenda pròximes setmanes

S'informa que per causes del context polític s'han ajornat diversos actes previstos sobre la RGC a Cubelles, Girona i Sabadell.

Està previst un acte acadèmic a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, amb participació de Diosdado, el divendres 20 d'octubre.

Estan previstos actes amb data concretada:

- 26 d'octubre a les 18 hores al Centre Cívic Magòria a Gran Via cantonada Moianès.

- 2 de novembre a Barri Sant Marti, a les 19 hores (pendent concretar local)

- 7 de novembre a les 17 hores en local d'Findesplai

- 8 de novembre, 19 hores a Prat de Llobregat (pendent concretar local)

- 28 de novembre a Viladecans (pendent concretar local)

Actes sense concretar data: Sants i Mataró

 

ACORDS

- Participar en la reunió amb l'ajuntament de Barcelona el dijous 26.

- Assistir com a persones invitades al Ple de l'Ajuntament de Barcelona el 27 d'octubre (pendent d'última confirmació).

- Concretar data reunió amb la Conselleria.

- Lliurar el certificat de reconeixement i compromís a les persones que han participat en la Comissió Promotora en l'acte previst per al divendres 3 de novembre a les 20 hores al local SUMMUN en carrer Aribau 66 i efectuar invitació ..

- Participar en els actes previstos

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 15 de noviembre 2017 les 17:00 h. en local de Confavc, carrer Doctor Aiguadé nº 18 (prop estació de metro Barceloneta, Línia IV).

 

Nota: S'informa de la possibilitat de convocatòria amb caràcter extraordinari de la Comissió Promotora per estudiar les iniciatives a desenvolupar, en cas de constatar-se problemes extraordinaris en la gestió de la tramitació de la RGC en els pròxims dies o setmanes.

 

Barcelona, 21 de octubre 2017

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

RECORDATORI: Les aportacions per cobrir la despesa de l'edició de les guies cal ingressar-les en el nº de compte següent:

Caixa d'Enginyers ES47-3025-0001-17-1433516817

Indicant: Aportació Guies, i nom de l'entitat o la persona que realitza aportació

 

CARTA A LA CONSELLERÍA DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMILIES DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

 

Durant les primeres setmanes de posada en marxa dels serveis per atendre les sol·licituds de Renda Garantida de Ciutadania s'han detectat diversos problemes, dificultats d'accés a aquests serveis, informacions inexactes, normes per als empleats que atenen aquests serveis amb imprecisions, etc. També ens ha arribat alguna queixa de persones que percebien la RMI, han estat donades de baixa de la RMI sense assignar-los la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania.

Reunida la Comissió Promotora va acordar dirigir-se a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies per sol·licitar-li:

1.- Convocar una reunió urgent amb les diverses entitats socials que han detectat aquests problemes i que participen o col·laboren amb la Comissió Promotora de la Renda garantida de Ciutadania per abordar les mesures correctores.

2.- Agilitzar la constitució de la Comissió de govern de la Renda Garantida de Ciutadania.

3.- Fer-li arribar la proposta d'incorporar en la composició de la Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania, en virtut de la seva experiència i tasca, les següents entitats socials:

Col.legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Càritas, Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya i ECAS.

 

Barcelona, 13 d’octubre 2017

 

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

Joomla templates by a4joomla