Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 02/02/2022

ACTA N º 194


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Encarna López, Joan Llambrich, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano, Xan da Torre i Jordi Trujillo. Justifiquen absència: Enrique Elejalde, Enrique García, Enriqueta, Ramón Franquesa, Sixte Garganté, Farida Harrak, Miquel Ibarz, Laura Marino, Pablo Moschini, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Resolucions de les sol·licituds d'informació pública i registre esmenes

2.- Proposta per a la mobilització pensionista de 12 de febrer

3.- Iniciativa Carta al Parlament actualització IRSC i perspectives

4.- Varis


 

1.- Resolucions de les sol·licituds d'informació pública i registre esmenes

Adjuntem amb aquesta acta les resolucions de la Direcció General de Prestacions Socials de la Generalitat en resposta a les sol·licituds d'informació pública sobre dades de la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania registrades el 27 de setembre de 2021 i el 15 de novembre de 2021, per a la lectura i anàlisi.

També adjuntem les esmenes a la llei de la Renda Garantida de Ciutadania novament registrades l'1 de febrer del 2022 a l'oficina de registre del Parlament de Catalunya.


 

2.- Proposta per a la mobilització pensionista de 12 de febrer

Davant la convocatòria estatal del moviment pensionista del proper dissabte 12 de febrer en defensa de les pensions públiques, i per la recuperació del seu poder adquisitiu, i la seva disposició a incorporar diverses reivindicacions dels moviments socials, a la passada reunió de la Comissió de Treball de l'Aliança de Marees i Moviments Socials es va plantejar incorporar a aquesta mobilització la reivindicació d'actualitzar l'IRSC amb l'IPC acumulat a Catalunya durant tot el període que ha estat congelat. Els representants del moviment pensionista van sol·licitar que se'ls fes arribar els termes de la reivindicació per escrit, document que s'adjunta amb aquesta acta.

La convocatòria de la mobilització pensionista a Barcelona del dissabte 12 de febrer, s'inicia a les 10 hores a Pza. Catalunya cantonada amb el Banc d'Espanya (s'adjunta cartell).

Cridem a participar en aquesta mobilització.


 

3.- Iniciativa Carta al Parlament actualització IRSC i perspectives

Es presenta esborrany de la Carta adreçada al Parlament de Catalunya amb l‟objectiu principal de l‟actualització de l‟IRSC entre altres demandes. Es comuniquen les dades recents aportades per l'informe de Foessa que situen Catalunya al capdavant del rànquing d'exclusió social al costat de les Canàries.

Es proposa obrir un termini fins el proper dijous 10 de febrer a les 14 hores per adherir-se com a entitat o a títol personal a la Carta. A continuació es farà el registre corresponent a l'oficina del Parlament.

També es planteja presentar la carta als mitjans de comunicació i preparar iniciatives d'acció, acampades, dejunis, etc., en cas de no obtenir resposta o no ser satisfactòria a les demandes al Parlament.


 

4.- Varis

Es fan propostes per sensibilitzar l'opinió pública sobre l'agreujament de l'exclusió social i la pèssima implementació de la RGC:

- Organitzar entrevistes a través de Marea TV a companys/es que li deneguen injustament la prestació, o pateixen retards injustificables en la tramitació.

- Iniciatives de comunicació a les xarxes socials.

El Jordi proposa comunicar a través de cartells per facilitar arribar a la gent. Es proposa parlar amb la Patrícia perquè ajudi en aquesta tasca.


 

ACORDS

- Aportar reivindicació actualització IRSC a Marea Pensionista de Catalunya per a la mobilització del 12 de febrer. Donar suport a manifestació dissabte 12 de febrer, inici a les 10 hores a Pza. Catalunya cantonada amb el Banc d'Espanya

- Aprovar Carta pública adreçada al Parlament amb reivindicacions com l‟actualització IRSC. Donar termini per a les firmes de suport fins al 10 de febrer a les 14 hores.

- Gestionar propostes sensibilització i informació


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 23 febrer 2022 a les 17:00 h.


 

Barcelona, 3 febrer 2022

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla