Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 23/12/2020
ACTA N º 175
Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Manuel Ortiz, Diosdado Toledano, Xan da Torre Jordi Trujillo i Dolors Vallejo. Justifiquen absència: Rosa Cañadell, Cecilia, Daniel Cedrun, Enrique Elejalde, Sixte Garganté, Enrique García, Farida Harrak, Miquel Ibarz, Joan Llambrich, Jaume, Encarna López, Patrizia Manzo, Joan Miguel Ortiz, Pedro Serra i Juan Vicente.
Proposta d'Ordre del dia:
 
1.- Registre Carta publica a el Govern d'Espanya sobre el IMV i propostes.
2.- Informació resolucions sol·licituds d'informació pública
3.- Propostes i iniciatives
 
1.- Registre Carta publica a el Govern d'Espanya sobre el IMV i propostes.
S'informa que la "Carta pública a el govern d'Espanya sobre l'Ingrés Mínim Vital" va ser registrada telemàticament ahir 22 de desembre a través del web de "La Moncloa".
La carta ha estat signada per més de 40 organitzacions i entitats socials i cíviques que expressen una àmplia pluralitat. També ha estat signada per més de 110 persones representatives de diversos espais i àmbits, socials, professionals, polítics, etc.
Per seguir recollint signatures de suport s'ha establert un e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
La llista de signants s'anirà actualitzant periòdicament. Es proposa preparar roda de premsa informativa valorant fer-la després de festes, o després de la corresponent resposta de govern a la carta. Es prefereix esperar a la resposta de govern, tot i que aquest criteri podria modificar-se en funció de l'opinió de les principals entitats signants.
En funció de que no hi hagi resposta o està sigui insatisfactòria es valoraran noves iniciatives d'acció.
 
2.- Informació resolucions sol·licituds d'informació pública
Fins a la data s'han rebut respostes a les últimes sol·licituds d'informació pública:
- Sobre la implementació de l'Ingresi Mínim Vital s'han rebut la resposta de la Direcció General d'Economia Social, així com de la Seguretat Social. Es proposa fer un comunicat i difondre les dues resolucions la propera setmana.
- Sobre l'Informe de la Taxa de Cobertura de la RGC i la documentació de les reunions de la Comissió de Govern de la RGC, es va rebre ahir dia 22 la Resolució de la DGES aportant la documentació sol·licitada. L'Informe de la Taxa de Cobertura de la RGC s'ha distribuït per Washapp, i s'adjuntarà amb la present acta. S'estudiarà l'informe durant els propers dies.
 
3.- Propostes i iniciatives
- Amb l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat que inclouen un increment del 5% de l'IPREM, es proposa dirigir-se immediatament a el govern de la Generalitat i als grups parlamentaris perquè s'apliqui immediatament aquest increment a l'IRSC i s'actualitzin les quanties de les prestacions vinculades a aquest indicador, entre les quals es troben les prestacions de la Renda garantida de Ciutadania.
Aquest increment de l'IPREM s'ha d'aplicar a l'IRSC en coherència amb l'apartat 3 de la Disposició addicional dissetena. Indicador de renda de suficiència "dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2020 (veure: https://www.boe.es/eli/es-ct/l/2020/04/29/4)
A més de sol·licitar aquest increment, la Comissió Promotora seguirà defensant l'aplicació de la moció aprovada pel Parlament de Catalunya en el ple de el 6 de febrer 2020 que estableix l'actualització de l'IRSC amb la quantia de l'IPC acumulat des de la seva última actualització en 2010.
També es planteja editar un full amb les noves quanties de les prestacions de la RGC i aquelles esmenes d'interès que van modificar aquesta llei, especialment la reducció del termini de carència de 6 a 2 mesos. Aquesta full informatiu s'incorporaria a les guies editades de la llei RGC.
-Es proposa impulsar una iniciativa emplaçant a les diverses candidatures que concorrin a les properes eleccions de la Generalitat de Catalunya en 2021 a pronunciar-se sobre un conjunt de demandes formulades per la Comissió Promotora de la RGC, esmenes de lectura única per millorar la llei de la RGC, exigència d'una auditoria independent sobre la implementació de la RGC, revisió de les sol·licituds denegades segons es va aprovar en resolució parlamentària en 2018, actualització IRSC d'acord amb la moció aprovada, i altres millores de la llei RGC.
A la ronda d'intervencions es dóna el vistiplau a la proposta i es proposa fer gestions cap a Marea TV per estudiar la possibilitat d'un acte telemàtic de les diverses candidatures respecte de les demandes enunciades.
 
ACORDS
- Difondre la carta pública a Govern sobre l'Ingrés Mínim Vital, facilitar que noves entitats i persones subscriguin la carta comunicant-ho a l'email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Preparar roda de premsa en el moment més conceniente. Estudiar iniciatives d'acció davant l'absència de resposta o en cas de ser insatisfactòria.
- Difondre respostes administratives a les sol·licituds d'informació pública. Analitzar l'Informe de la Taxa de cobertura de la RGC ..
- Exigir el govern de la Generalitat increment de l'IRSC basant-se l'augment del 5% de l'IPREM, i actualitzar quanties prestacions. Prosseguir l'exigència d'aplicar la moció aprovada el 6 febrer 2020.
- Impulsar iniciativa d'enquesta/emplaçament a les diverses candidatures que es presenten a les properes eleccions de la Generalitat el 2021 sobre el conjunt de demandes de la Comissió Promotora de la RGC.
 
Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.
Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817
 
Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 13 gener 2021 a les 17:00 h.
Barcelona, 25 de desembre 2020
Redacta Acta: Diosdado Toledano
 
#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/
Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Joomla templates by a4joomla