Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Enrique García, Miquel Ibarz, Joan Llambrich, Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, Tania, Diosdado Toledano, Xan da Torre i Dolors Vallejo. Justifiquen absència: Rosa Cañadell, Cecilia, Daniel Cedrun, Neus Escofet, Ramón Franquesa, Enrique Elejalde, Farida Harrak, Sixte Garganté, Jaume, Encarna López, Joan Miguel Ortiz, Pedro Serra, Jordi Trujillo i Juan Vicente.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Proposta de ratificació acord col·laboració amb el Fòrum de Sindics / ques locals.

2.- Situació tramitació esmenes lectures úniques al Parlament

3.- Ampliació termini de resposta a les sol·licituds d'informació públiques i carta pública

4.- Situació fons econòmic de les demandes i propostes

5.- Diversos


 

1.- Proposta de ratificació acord col·laboració amb el Fòrum de Sindics/ques locals.


 

Dolors Vallejo presenta la proposta del pacte de col·laboració entre la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania i el Fòrum de Síndics/ques i defensors locals (FòrumSD). Informa de l'existència de més de 40 Sindics/és locals a Catalunya.

Després de la ronda d'intervencions s'aprova per unanimitat l'acord de col·laboració. També es proposa distribuir la relació de síndics/és locals per canalitzar les sol·licituds d'intervenció per les persones afactadas per denegacions injustes de la prestació.

Es proposa realitzar la signatura i presentació de l'acord per a la setmana que ve.


 

2.- Situació tramitació esmenes lectures úniques al Parlament

Diosdado informa que ha estat presentada a la Mesa del Parlament pel grup parlamentari CUP i amb el suport del grup de Catalunya en Comú-Podem les dues esmenes de lectura única per al seu debat i votació en ple parlamentari abans de finalitzar la present legislatura.

L'orientació amb la qual es treballa és sumar la majoria de grups parlamentaris en suport d'aquestes esmenes tal com es va acordar en la reunió telemàtica amb els grups parlamentaris de el passat 12 de novembre. Es proposa fer un seguiments de la tramitació per ajudar a l'aprovació de les esmenes.


 

3.- Ampliació termini de resposta a les sol·licituds d'informació públiques i carta pública

S'informa que tant la Direcció General d'Economia Social, Tercer sector, Cooperatives i Autoempresa, com l'INSS comunicaton l'ampliació de termini per respondre a les respectives sol·licituds d'informació pública relatives a la implementació de la llei de l'Ingrés Mínim Vital.

Es proposa esperar a conèixer el contingut de les respostes, així com demanar informació sobre possibles noves modificacions de la llei de l'IMV, per poder precisar els termes de la carta pública.


 

4.- Situació fons econòmic de les demandes i propostes

Després de informar-se de les últimes aportacions a el fons per cobrir el cost de les dues demandes, i considerar que es necessiten aproximadament més 1.200 euros per cobrir el cost de la segona demanda abans de finalitzar 2020, a més del fons necessari per cobrir possibles noves despeses jurídics es proposa realitzar una nova ronda de contactes per sol·licitar noves aportacions. També es planteja la possibilitat d'efectuar préstecs a el fons, a tornar en la mesura que en els pròxims mesos hagin noves aportacions. El company Xan da Torre anuncia que farà un péstamo a fons.


 

5.- Diversos

La companya Tania informa de la seva situació personal de vulnerabilitat i la presentació de sol·licitud de la prestació de la RGC. Després informar-li que també ha de sol·licitar la prestació de l'IMV se l'orienta a que gestioni amb algun servei jurídic aspectes concrets de la sol·licitud. Se li comunica que se li Envira per email la guia de la RGC que conté la informació sobre la documentació a presentar, etc.


 

ACORDS

- S'aprova per unanimitat la proposta d'acord de col·laboració entre la Comissió Promotora RGC i el Fòrum de Sindics/és i defensors locals (FòrumSD). L'acord se signarà i presentarà públicament en els propers dies.

- Fer el seguiment de la tramitació de les esmenes de lectura única per a la seva aprovació parlamentària.

- Obrir la possibilitats de crèdits pendents de devolució per cobrir les despeses del segon recurs al Contenciós administratiu.


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions al Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 9 desembre a les 17:00 h.

Barcelona, 26 de novembre 2020

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla