Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 11/11/2020

ACTA N º 172


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Daniel Cedrun, Enrique Elejalde, Farida Harrak, Miquel Ibarz, Jaume, Joan Llambrich, Diosdado Toledano, Xan da Torre i Dolors Vallejo. Justifiquen absència: Rosa Cañadell, Cecilia, Neus Escofet, Ramón Franquesa, Enrique García, Sixte Garganté, Encarna López, Patrizia Manzo, Joan Miguel Ortiz, Manuel Ortiz, Pedro Serra, Jordi Trujillo i Juan Vicente.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Reunió per videoconferència amb Sindics de Greuges de Catalunya.

2.- Preparació reunió cn grups parlamentaris dijous 12 de novembre

3.- Tramitació primer recurs a l'contenciós administratiu i campanya recaptació de fons

4.- Valoració implementació IMV. Demanda de Daniel Cedrun

5.- Difusió suport concentració el 14 de desembre en defensa de la feina digne i drets socials


 

1.- Reunió per videoconferència amb Sindics de Greuges de Catalunya

S'informa de la reunió per videoconferència el passat 30 d'octubre d'una delegació de la Comissió Promotora de la RGC amb una àmplia representació de l'Fòrum de Síndics/es de greuges de Catalunya.

Després d'exposar les dades de la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania, els greus problemes detectats i informar de les diverses iniciatives en marxa, en l'àmbit judicial, al parlamentari, i en l'acció social.

A continuació es va obrir una ronda d'intervencions i preguntes. Després de constatar el mutu interès en defensar el dret de les persones vulnerables a la Renda Garantida de Ciutadania, i col·laborar per la seva plena implenetación, es va proposar establir un acord de col·laboració, els termes es redactaran en breu.


 

2.- Preparació reunió amb grups parlamentaris dijous 12 de novembre

Es confirma que diversos representants de grups parlamentaris participaran en la videoconferència convocada per al dijous 13 de novembre per tractar de la tramitació de les esmenes de lectura única registrades el 7 de maig i el 10 de juliol de 2020.

S'acorda que la delegació de la Comissió Promotora estarà composta per Dolors Vallejo, Miquel Ibarz i Diosdado Toledano.


 

3.- Tramitació primer recurs a l'contenciós administratiu i campanya recaptació de fons

S'informa que en aquesta setmana rebrem l'esborrany de la primera demanda a l'contenciós administratiu. Demanda que serà registrada la setmana que ve.

Es proposa realitzar un esforç col·lectiu per recaptar aportacions a el fons econòmic per sufragar el cost de les demandes. Fins al moment s'ha abonat el cost de la primera demanda i una part de la segona demanda. Queda per abonar entre honoraris d'advocat i de procurador uns 1230 euros. Queda pendent tambiél el fons per cobrir despeses posteriors.


 

4.- Valoració implementació IMV. Demanda de Daniel Cedrun

En aquests dies s'ha distribuït la valoració de les modificacions deIMV realitzada per Sixte Garganté, així com la nota de premsa de 16 d'octubre de l'Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions amb les principals dades de la implementació de l'IMV on s'informa que 136.000 llars on viuen més de 400.000 persones han vist reconegut el IMV. No obstant això, les dades que figuren a la taula detallada permet concloure que a la província de Barcelona, ​​descomptades els 6000 expedientesde famílies monoparentals amb fills a càrrec aprovats automàticament el mes de juny, de les 78.534 sol·licituds, només s'han aprovat fins a la data de l' informe 732 sol·licituds (1%) i han estat denegades 14.361 (19,79%), i la resta en procés de tramitació, en el conjunt de l'estat hi ha 1.017.104 sol·licituds, descomptades els 75.000 expedients aprovats automàticament al juny, de les quals han estat aprovades 61.413, i han estat denegades 192.113 sol·licituds.

Es proposa mantenir la iniciativa de la carta pública per a sol·licitar canvis en la llei que s'escurcin el període de carència d'ingressos i el termini de resolució, entre altres mesures. Es planteja comprovar si la declaració de el vicepresident segon Pablo Iglesias que s'anava a reduir el requisit de l'periode de carència s'ha trraducido en un decret de modificació.

Daniel Cedrun confirma la presentació d'una demanda a l'jutjat social davant la reducció de la quantitat de la prestació mensual de l'IMV si escau, de 461 Euroa a 253 euros mensuals. La justificació rebuda de la seguretat social és que li han restat la prestació d'atur percebuda diversos mesos a l'any 2019. Dit retalli l'advocat ha confirmat que incompleix la llei, ia més obre l'interrogant sobre la quantia real de les prestacions percebudes de l'IMV en cas que hagin aplicat el mateix criteri. Es proposa també sol·licitar la intervenció de l'Síndic de Greuges de Catalunya.


 

5.- Difusió suport concentració el 14 de desembre en defensa de la feina digne i drets socials

Es proposa difondre àmpliament el suport de la Comissió Promotora de la RGC a la concentració de l'14 de desembre, a les 12 hores a plaça Sant Jaume en defensa de la feina digne i els drets socials que convoca la Coordinadora d'Assemblees de treballadors / es en atur de Catalunya i que té el suport de l'Aliança de Marees i Moviments socials i diversos col·lectius socials.


 

ACORDS

- Elaborar la carta pública per millorar l'accés a l'Ingrés Mínim Vital en els termes comentats en l'apartat 4 d'aquesta acta.

- Difondre, donar suport i participar en la convocatòria de concentració el dilluns 14 de desembre a les 12 hores een Pl Sant Jaume de Barcelona per exigir el treball digne i la plena implementació de la Renda Garantida de Ciutadania, l'Ingrés Mínim Vital, etc.

- Presentar sol·licitud d'intervenció a l'Síndic de Greuges de Catalunya sobre els problemes detectats en la implementació de l'Ingrés Mínim Vital.

- Difondre, donar suport i participar en la convocatòria de co- Rellançar campanya d'aportacions per cobrir les despeses de l'segon recurs a l'Contenciós administratiu.

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 25 novembre a les 17:00 h.

Barcelona, 13 de novembre 2020

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla