Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 14/10/2020
ACTA N º 170
Assisteixen a la reunió per Videoconferència:, Miquel Ibarz, Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano, Xan da Torre i Jordi Trujillo. Justifiquen absència: Rosa Cañadell, Cecilia, Enrique Elejalde, Neus Escofet, Ramón Franquesa, Antonio Fuertes, Enrique García, Sixte Garganté, Farida Harrak, Encarna López, Joan Llambrich, Joan Miguel Ortiz, Pedro Serra, i Juan Vicente.
 
Proposta d'Ordre del dia:
1.- Informació i gestions realitzades.
2.- Propuessta mobilització
3.- Propostes d'iniciatives
 
1.- Informació i gestions realitzades
Comunicat sobre les dues sentències de l'TSJC favorables als recursos presentats
S'informa de la distribució de l'comunicat de la Comissió Promotora. El mitjà de comunicació ARA va publicar un article a l'respecte.
 
Nova reclamació davant la GAIP
El passat 17 d'agost es va registrar una nova sol·licitud d'informació pública a l'DGES. Transcorregut un mes sense resposta a la sol·licitud, s'ha registrat el passat 6 d'octubre una nova reclamació davant la Comissió de el dret d'accés a la informació pública (GAIP). El 14 d'octubre es va rebre la notificació de la GAIP de la seva admissió provisional a tràmit amb el número 570/2020 (núm. de registre d'entrada 9.015-1.670.942 / 2020).
 
Presentació noves sol·licituds d'informació pública sobre l'Ingrés Mínim Vital i la seva relació amb la Renda Garantida de Ciutadania
S'informa que aquestes sol·licituds d'informació pública es es dirigiran a Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i a l'Institut Nacional de la Seguretat Social. Els continguts de les sol·licituds tracten de la implementació de l'Ingrés Mínim Vital a Catalunya i els seus efectes i relacions amb la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania, i tenen continguts específics en funció de l'administració a la qual es dirigeixen. S'informa que el seu registre s'efectuarà en aquesta mateixa setmana.
 
2.- Proposta de mobilització
S'informa que la Coordinadora d'assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya ha acordat impulsar una crida per mobilitzar-se en defensa de la feina digne i l'aplicació efectiva de les prestacions socials d'atur, renda garantida de ciutadania i ingrés mínim vital.
Aquesta acció la tenen prevista per a principis del mes de desembre i van a tractar de consensuar els suports amb altres entitats i moviments socials en els pròxims dies.
Es proposa donar suport i participar com a Comissió Promotora de la RGC a l'compartir els objectius de la mobilització.
 
3.- Propostes d'iniciatives
Reunió per videoconferència amb Sindics de Greuges de Catalunya
Es proposa respondre positivament a la proposta de síndics / es de greuges de Catalunya de tenir una reunió per videoconferència per informar de la implementació de la RGC, de les recents iniciatives, i dialogar sobre com fer efectius els drets de les persones vulnerables.
Es proposa com a delegació per a aquesta reunió a Miquel Ibarz, Enrique Elejalde, Manuel Ortiz i Diosdado Toledano, també es proposa com a franja horària per a la reunió de 11 a 13 hores.
 
Comunicat sobre resposta de el gabinet de la presidència de el govern d'Espanya a la segona carta
Es proposa distribuir comunicat en relació a aquesta resposta durant la setmana que ve. Així com fer la disusión entre els grups parlamentaris, entitats socials i mitjans de comunicació.
 
Proposta de Carta per millorar els requisits i tramitació de l'Ingrés Mínim Vital
Davant la constatació de les dificultats de les persones vulnerables per accedir a aquesta prestació com a conseqüència de l'requisit de demostrar una manca d'ingressos durant el termini d'1 any anterior a la sol·licitud de la prestació, així com de la recent modificació de l'termini de resolució de tres mesos a sis mesos de la llei de l'IMV.
Tenint en compte la pròpia experiència de la implementació de la RGC on es va esmenar el període de carència de sis mesos a dos mesos, i es haregistrado una esmena de lectura única per escurçar el termini de resolució de quatre mesos a un mes.
Es proposa elaborar una carta pública adreçada a el govern d'Espanya per sol·licitar l'escurçament substancial d'aquests terminis per facilitar l'accés a l'IMV a les persones vulnerables.
 
Prosseguir campanya per recollir els fons per sufragar els dos recursos a l'contenciós administratiu
Es proposa rellançar la campanya per obtenir les aportacions que permetin sufragar les despeses dels dos recursos a l'contenciós administratiu davant el Tribunes Superior de Justícia de Catalunya.
 
Gestionar reunió per videoconferència amb els grups parlamentaris
Davant les restriccions amb motiu de la pandèmia es proposa convocar els grups parlamentaris favorables a les esmenes de lectura única registrades a una reunió per videoconferència per tractar de la seva tramitació parlamentària.
 
ACORDS
- Donar suport i participar en proposta de mobilització per exigir el treball digne i la plena implementació de la Renda Garantida de Ciutadania, l'Ingrés Mínim Vital i les prestacions d'atur.
- Gestionar reunió per videoconferència amb els síndics / es de greuges de Catalunya.
- Distribuir comunicat la propera setmana sobre la resposta de l'gabinet de la presidència a la segona carta el president de govern Pedro Sánchez.
- Gestionar Carta pública per millorar l'accés a l'Ingrés Mínim Vital.
- Gestionar reunió per videoconferència amb representants de grups parlamentaris que donen suport esmenes registrades.
- Rellançar campanya d'aportacions per cobrir les despeses de l'segon recurs a l'Contenciós administratiu.
 
Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.
Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817
Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 28 octubre a les 17:00 h.
 
Barcelona, 15 d’octubre 2020
Redacta Acta: Diosdado Toledano
 
#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/
Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Joomla templates by a4joomla