Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 30/09/2020
ACTA N º 169
Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Cecilia, Enrique García, Farida Harrak, Miquel Ibarz, Encarna López, Joan Llambrich, Manuel Ortiz, Pedro Serra, Diosdado Toledano, Xan da Torre i Jordi Trujillo. Justifiquen absència: Assumpta Barbens, Rosa Cañadell, Enrique Elejalde, Neus Escofet, Ramón Franquesa, Antonio Fuertes, Sixte Garganté, Patrizia Manzo, Joan Miguel Ortiz i Juan Vicente.
Proposta d'Ordre del dia:
1.- Informació recurs i proposta nou recurs. Proposta Comunicat sentència TSJC
2.- Modificacions Llei Ingrés Mínim Vital, indicació per a reclamacions, i proposta sol·licitud informació pública
3.- Proposta reclamació a la GAIP
4.- Propuesstas gestió esmenes de lectura única registrades i noves esmenes.
5.- Diversos
1.- Informació recurs i proposta nou recurs. Proposta Comunicat sentència TSJC
Recurs a el reglament de la llei de a Renda Garantida de Ciutadania
Després del registre de l'anunci de el recurs a el reglament de la llei RGC el passat 10 de juliol i l'apoderament de la procuradora, el tribunal va requerir com és usual a la DGES la documentació administrativa sobre la qüestió objecte de recurs. La dita documentació ja ha estat lliurada i a partir d'aquest moment s'ha de presentar el recurs complet abans de l'termini de l'22 d'octubre.
Fins a la data s'ha recollit més de l'80% de el fons per les possibles despeses de la demanda.
Nova proposta de Recurs davant la falta de resposta a l'Requeriment registrat el 2 de març 2020
Davant l'absència de resposta de la DGES a el requeriment per complir plenament la Resolució de la GAIP 114/2019, i un cop consultat l'equip de l'Col.Ronda que va redactar i va assessorar el requeriment, se'ns comuniva que procedeix presentar un nou recurs a l'Contenciós administratiu abans de l'12 d'octubre. Els honoraris professionals són de 1.500 euros + IVA + despeses de procurador.
Es proposa i acorda per unanimitat presentar el nou recurs i comunicar-ho a l'equip d'advocats de l'Col. Ronda. S'abonarà una part dels honoraris i la resta en el termini que s'acordi.
També es proposa rellançar la campanya de solidaritat per recollir fons per cobrir les despeses de les dues demandes.
Comunicat Sentència TSJC sobre silenci positiu incomplert
Es proposa redactar comunicat sobre la recent sentència de l'TSJC a la demanda defensada per Col, Ronda, animant a les persones que hagin patit l'incompliment de la llei de la RGC a presentar reclamacions, recursos d'alçada i el recurs corresponent.
2.- Modificacions Llei Ingrés Mínim Vital, indicació per a reclamacions, i proposta sol·licitud informació pública
El company Sixto ens ha enviat el document en format pdf de el Reial decret llei 28/2020, de 22 de setembre, de treball a distància, on s'inclouen diverses modificacions a la llei de l'IMV. En una primera valoració sugen aspectes contradictoris, com l'ampliació de l'termini de resolució de les sol·licituds de IMV de tres a sis mesos. Ahir 30 de setembre ens vam comunica noves modificacions de la llei de l'IMV al BOE, veure RDL 30/2020, pendent d'estudi i valoració.
Davant possibles denegacions a sol·licituds de l'Ingrés Mínim Vital el company Sixto ha redactat el procediment a seguir per fer els recursos. Es difondrà aquesta informació per facilitar l'assessorament a l'respecte.
Finalment, es proposa realitzar sengles sol·licituds d'informació pública sobre la implementació de l'Ingrés Mínim Vital a Catalunya, una dirigida a la Seguretat Social de Catalunya i una altra a la DGES.
3.- Proposta reclamació a la GAIP
A data d'avui la DGES no ha respost a la sol·licitud d'informació pública registrada el mes d'agost, ni tan sols ha notificat la seva recepció com és habitual. Davant sta situació es proposa presentar reclamació a la GAIP.
4.- Propuesstas gestió esmenes de lectura única registrades i noves esmenes
Les esmenes de lectura única a la llei RGC registrades al Parlament de Catalunya el 7 de maig (escurçar termini resolució administrativa sol·licituds de quatre mesos a 1 mes) i el 10 de juliol (escurçar el requisit de residència de 24 mesos a 12 mesos) , fins al moment no han estat gestionades pels grups parlamentaris. Es proposa fer gestions, possibilitat de videoconferència, per agilitar la seva tramitació.
També es proposa actualitzar i registrar noves esmenes que millorin la llei de la RGC.
5.- Diversos
Farida comunica la realització d'una reunió informativa a Blanes el 22 d'octubre a les 12 hores al Centre Cívic de Can Borrell. Es proposa que Diosdado participi per informar de la RGC.
S'informa que el moviment d'aturats té previst convocar una concentració el mes de novembre a Pl. Sant Jaume per exigir la defensa a l'Treball digne i el ple compliment de el dret a les prestacions d'atur, IMV, i Renda Garantida de Ciutadania. Es proposa participar i donar suport com a Comissió Promotora.
Encarna proposa preparar accions per exigir el compliment de el dret a la RGC. Es valora que aquestes accions han d'estar preparades i sumar un mínim de suports.
ACORDS
- Presentar nou recurs a través d'l'equip d'advocats de l'Col. Ronda davant la nul·la resposta de la DGES a el requeriment per complir plenament la resolució 114/2019 de la GAIP.
- Realitzar comunicats sobre la sentència de l'TSJC de silenci positiu incomplert i difondre procediment davant sol·licituds d'Ingrés Mínim Vital denegades.
- Presentar reclamació a la GAIP per sol·licitud d'informació publica a la DGES no resposta.
- Fer gestions als grups parlamentaris sobre les esmenes de lectura única registrades i presentar noves esmenes.
- Donar suport i participar en la convocatòria de la Coordinadora d'Assemblees de treballadors / es en atur de Catalunya en defensa de l'acompliment de les prestacions socials, Reglament General de Circulació, IMV, etc.
- Rellançar campanya d'aportacions per cobrir les despeses de l'segon recurs a l'Contenciós administratiu.
Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en preparació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.
Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817
Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 14 octubre a les 17:00 h.
Barcelona, 1 d’octubre 2020
Redacta Acta: Diosdado Toledano
#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/
Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Joomla templates by a4joomla