Imprimeix
Categoria: Actes
Vist: 581

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 16/09/2020

ACTA N º 168


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Cecilia, Enrique Elejalde, Enrique García, Encarna López, Joan Llambrich, Joan Miguel Ortiz, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: Assumpta Barbens, Rosa Cañadell, Neus Escofet, Ramón Franquesa, Antonio Fuertes, Sixte Garganté, Farida Harrak, Miquel Ibarz, Patrizia Manzo, Najat, Jordi Trujillo i Juan Vicente.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Preparació Roda de premsa.

2.- Ingrés Mínim Vital i propostes

3.- Varis.


 

1.- Preparació Roda de premsa.

S'informa de les diverses gestions preparatòries de la Roda de premsa de el divendres 18 de setembre davant de Parlament:

- Distribució presencial invitació als mitjans de comunicació presents al Parlament.

- Distribució de la invitació per les llistes de mitjans de comunicació i xarxes.

- Elaboració i còpia dels dossiers per distribuir en la roda de premsa

- Preparació equip de so.

Es proposa passar a les 10 hores pel local de IAC per recollir l'equip de so i taula / cadires, A les 11 hores es començarà a muntar la pancarta i escenari roda de premsa davant de Parlament, lloc habitual d'altres rodes de premsa. La Roda de pensa començarà a les 12 hores.

Sobre el desenvolupament de la roda de premsa:

La primera intervenció exposarà breument els motius i situació de el recurs contenciós administratiu contra el decret 55/2020 de el reglament de la llei RGC. També farà un repàs sobre les principals gestions i iniciatives realitzades, requeriment, esmenes de lectura única, sobre el decret d'harmonització entre IMV i Reglament General de Circulació, també anunciarà diversos objectius per a la millora de la llei.

Les següents intervencions seran de el portaveu de la Coordinadora d'assemblees de treballadors/es en atur que denunciarà el que està succeint en la tramitació de diverses prestacions i anunciarà la preparació de acions. A continuació un representant de Marea Pensionista explicarà el sentit de la segona carta al president de el govern d'Espanya. Finalitzaran la roda de premsa sengles testimonis sobre la leuntitud de la justícia davant els recursos i sobre la pèssima implementació de la RGC.

Es recorda a tots els articipants l'obligació de portar les màscares i mantenir la distància de seguretat davant la Pandèmia de l'Covid-19.

Encarna informa que Marea TV gravarà la roda de premsa.


 

2.- Ingrés Mínim Vital i propostes

Enrique García informa dels problemes observats en la implementació de l'IMV, que també afecten la RGC donat el seu caràcter subsidiari.

Es planteja la necessitat de tenir un protocol sobre les reclamacions i recursos a presentar en cas de denegacions injustes de les sol·licituds, les resolucions que tenen tres mesos de termini es regeixen pel silenci negatiu la qual cosa genera certa confusió i indefensió.

Es proposa parlar amb el Col·lectiu Ronda i Siste Garganté per aclarir el procediment de reclamacions i recursos en el IMV.

També es proposa esbrinar les vies de transparència per sol·licitar la informació pública sobre la implementació de l'IMV davant les dades contradictòries de la seva implementació que afecten el propi govern d'Espanya (declaracions de José Luis Escrivá, de Pablo Iglesias i de la ministra María Jesús Montero) .


 

3.- Diversos

S'informa de les gestions per a l'assignació com a administrador de l'Facebook de l'Rentra Garantida de Ciutadania a Enrique Elejalde, i de l'assignació com a administradora de Twitter a la companya Cecilia. En cas de problemes tècnics per a l'ús d'aquestes xarxes Encarna proposa connectar amb el company Freddy expert en la qüestió.

Es pregunta sobre el contacte de el punt d'assessorament de la RGC a Tarragona per canalitzar la sol·licitud d'ajuda de la companya Rabida.


 

ACORDS

- Desenvolupar la Roda de premsa de el divendres 18 de setembre segons les indicacions recollides en l'apartat 1 d'aquesta acta.

- Fer gestions davant els juristes per conèixer el procediment per tramitar les reclamacions, recursos o demandes davant resolucions negatives i injustes a sol·licituds de l'Ingrés Mínim Vital, terminis, on presentar i dirigir les reclamacions, recursos o demandes.

- Fer gestions per conèixer les vies de transparència per realitzar sol·licituds d'informació pública sobre la implementació de l'Ingrés Mínim Vital.

Posar a el dia la gestió de Facebook i Twitter de la Renda Garantida de Ciutadania.


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en preparació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 30 setembre a les 17:00 h.


 

Barcelona, 17 setembre 2020

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.