Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 15/07/2020

ACTA N º 165


 

 Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Encarna López, Enrique García, Miquel Ibarz, Joan Llambrich i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Assumpta Barbens, Rosa Cañadell, Enrique Elejalde, Neus Escofet, Ramón Franquesa, Antonio Fuertes, Sixte Garganté, Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, Miguel Ortiz, Xan da Torre, Jordi Trujillo i Juan Vicente.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informacions

2.- Gestió Roda de premsa demanda recurs contenciós administratiu

3.- Encaix entre IMV i Reglament General de Circulació, i propostes

4.- Proposta participació en III Festival de marees i moviments socials

5.- Diversos


 

1.- Informacions

S'informa de l'registre de l'anunci de el recurs contenciós administratiu en el qual s'impugna el Decret 55/2020, publicat al DOGC el 30 d'abril de 2020 de el reglament de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania. Així com de la cobertura del primer termini dels honoraris professionals d'aquesta demanda. També de la preparació d'un crownfunding per recaptar el fons per cobrir les despeses.

També s'informa de l'registre el 10 de juliol de 2020 de la proposta d'esmena de lectura única a la llei de la RGC.

S'informa de l'registre de dues noves sol·licituds d'informació pública.

En breu es rebrà la resposta de la DGES a la sol·licitud d'informació pública registrada el passat 18 d'abril. Quan es rebi es notificarà com de costum a les llistes de correu de la Comissió Promotora de la RGC.

S'està a l'espera de la resposta a l'requeriment a la DGES per complir amb la resolució de la GAIP el qual va ser registrat el 2 de març 2020, i en funció que no hi hagi resposta o no sigui satisfactòria presentar un nou recurs a l'contenciós administratiu.


 

2.- Gestió Roda de premsa demanda recurs contenciós administratiu

Es proposa coordinar amb l'equip de comunicació de l'Col·lectiu Ronda la preparació d'una roda de premsa davant de Parlament per informar de la presentació de la demanda a l'contenciós administratiu. En el cas de confirmar-se la data dels propers plens al Parlament en l'última setmana de juliol i després de les consultes pertinents es convocarà aquesta roda de premsa.


 

3.- Encaix entre IMV i Reglament General de Circulació, i propostes

Després de la reunió jurídic tècnica celebrada per estudiar i valorar les iniciatives sobre l'encaix entre la llei de l'IMV i la RGC, s'informa que han estat concedides 6.140 prestacions de IMV a Catalunya amb unes 20.000 persones beneficiàries. També s'informa que fins fa poc s'havien presentat unes 40.000 sol·licituds de IMV a Catalunya.

Davant la complexitat de l'encaix donades les diferències en requisits per accedir l IMV i a la RGC, s'acorda que Sixto Garganté treballarà en les pròximes setmanes una proposta per a aquest encaix. Mentrestant es conclou amb la necessitat de comunicar a totes les persones sol·licitants de la RGC l'obligació de presentar primer la sol·licitud d'IMV, i a l'endemà la sol·licitud d'RGC. En aquest sentit es proposa dues iniciatives, fer un comunicat on s'expliqui l'obligació de sol·licitar el IMV, i preparar un quadre comparatiu entre l'IMV i la RGC per adjuntar a la guia de la RGC.

Sobre la coordinació entre administracions, i les queixes publicades per la Conselleria de treball de la Generalitat, s'informa de la recent RDL 25.2020 que estableix la comunicació de dades entre administracions per facilitar el control i reconeixement de les prestacions competència de les esmentades administracions (s'adjunta document amb la present acta).

S'informa que es prosseguiran els contactes amb els grups parlamentaris per intentar l'encaix entre IMV i Reglament General de Circulació, així com sobre la gestió de les esmenes de lectura única a la RGC, etc. La propera reunió serà amb la CUP.

Finalment, es proposa cursar una carta a President de el govern d'Espanya, i per a coneixement de l'Vicepresident Pablo Iglesias, i el ministre de seguretat social José Luis Escrivá, amb la proposta de modificar l'article 364 de la llei de la Seguretat Social per evitar retallades injustes en els complements entre prestacions socials entre les dues administracions.


 

4.- Proposta participació en III Festival de marees i moviments socials

Després d'informar dels preparatius de l'III Festival de Marees i Moviments socials per a principis del mes d'octubre, es proposa la participació de la Comissió Promotora de la RGC en aquest festival i poder difondre les informacions i propostes per a la plena implementació de la RGC, per el correcte encaix amb el IMV, i atendre l'agreujament de la pobresa com a conseqüència de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de l'covid-19. S'aprova la proposta de participar i col·laborar en el III Festival.


 

5.- Diversos

Enrique García informa de la incorporació de Casal de la Trinitat Nova a les tasques d'assessorament sobre la RGC que realitza el Casal de barri Prosperitat, i de la preparació d'un proper acte informatiu.

En relació, a les denúncies sobre la pèssima gestió en l'atenció a les persones sol·licitants de la RGC, Encarna proposa la realització per Marea TV d'entrevistes per vídeo a les persones afectades, o que poden donar testimoni, com el mateix Enric, Joan Llambrich , i membres de la Comissió Promotora. L'objectiu és donar àmplia difusió al que està passant. Es dóna vistiplau a aquesta proposta.


 

ACORDS

- Organitzar roda de premsa presentació anunci recurs a l'contenciós administratiu (possiblement en ple de Parlament finals mes de juliol).

- Redactar comunicat on s'informi obligació sol·licitar prestació IMV i la RGC, així com altres prestacions socials. Preparar quadre comparatiu IMV i Reglament General de Circulació per adjuntar a la guia informativa

- Cursar carta a President de govern Pere Sanchez sobre proposta de modificar art 364 de la llei de la seguretat social en els termes i destinataris indicats en l'apartat 3.

- Participar en la realització de la III Festival de Marees i Moviments socials

- Realitzar amb la col·laboració de Marea TV entrevistes a persones que puguin denunciar els problemes observats en la implementació de la RGC, especialment durant la pandèmia.


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en preparació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 29 juliol a les 17:00 h.


 

Barcelona, 16 juliol 2020

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla