Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   01/07/2020

ACTA N º 164

 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència:Encarna, Enrique García, Enrique Elejalde, Ramón Franquesa, Miquel Ibarz, Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: Assumpta Barbens, Luis Blanco, Rosa Cañadell, Neus Escofet, Antonio Fuertes, Sixte Garganté, Arcadi Oliveres, Miguel Ortiz, Juan Vicentei Jordi Trujillo.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació recaptació fons econòmic demanda i iniciativa crowfunding. Previsió registre demanda i de la roda de premsa

2.- Respostes rebudes a les últimes sol·licituds d'informació pública. Noves propostes.

3.- Confirmació reunió tècnic-jurídica encaix entre IMV i RGC el 9 de juliol.

4.- Gestió de locals per a l'acte celebració tercer aniversari aprovació llei RGC

5.- Proposta registre de nova esmena de lectura única

6.- Diversos

 

1.- Informació recaptació fons econòmic demanda i iniciativa crowfunding. Previsió registre demanda i de la roda de premsa.

S'informa que la campanya de recaptació de fons per sufragar la demanda ha permès abonar el primer termini dels honoraris professionals de l'servei jurídic. A continuació, es dóna lectura a la relació d'entitats i persones que han fet aportacions i es proposa la seva publicació en la pàgina web. També s'informa de les gestions per posar en marxa un crowdfunding amb la versió "degoteig" per prosseguir la recaptació. Durant la reunió s'informa de noves entitats que han aportat com la FAVB, o anuncien la seva aportació com és el cas de l'sindicat co.bas i el Casal de barri Prosperitat. La relació d'aportacions fins a la data s'adjuntarà amb l'Acta.

El servei jurídic està realitzant el seu treball i dins de l'termini registrarà la demanda a el tribunal de l'contenciós administratiu. Un cop estigui registrat es proposa valorar el moment per a realitzar la roda de premsa tenint en compte l'activitat parlamentària i els temps.

 

2.- Respostes rebudes a les últimes sol·licituds d'informació pública. noves propostes

El passat 22 de juny es va rebre la resolució administrativa a la sol·licitud d'informació pública de 2 de març 2020 sobre les actes i acords de la Comissió de govern de la RGC. En aquesta resposta s'adjunta l'acta de la reunió de la reunió de la comissió de 23 de desembre 2019, així com altres documents annexos. La dita documentació es va distribuir pels canals informatius habituals. En una primera valoració es constata la manipulació de dades, com el de seguir sumant les dades de les prestacions de RGC amb les de complements, per blanquejar la pèssima gestió en la implementació de la RGC, i d'altra banda es confirma l'actitud acrítica de els membres d'aquesta comissió davant els greus problemes observats en la implementació de la llei RGC. Es destaca de l'acta l'observació realitzada pel responsable de la DGES que el temps de resolució administrativa en la pràctica s'ha reduït dels quatre mesos que estableix la llei RGC a mes i mig, el que ratifica la iniciativa de la Comissió Promotora de la RGC de registrar el passat 8 de maig al Parlament d'una esmena de lectura única per escurçar el termini a 1 mes.

D'altra banda, s'informa de la sol·licitud per la DGES d'una pròrroga per donar resposta a la sol·licitud d'informació pública registrada el 18 d'abril de 2020, amb el termini límit de 15 de juliol 2020.

Es proposa enregistrar dues noves sol·licituds d'informació pública, la primera reiterativa sobre l'informe de cobertura de la prestació RGC que la llei obliga a presentar a el govern a principis de 2020, i la segona sobre els acords i documentació de les reunions de la comissió de govern de la RGC des de l'última que es té constància de 23 de desembre 2019 fins al moment actual.

3.- Confirmació reunió tècnic-jurídica encaix entre IMV i RGC el 9 de juliol

Es confirma la reunió el proper 9 de juliol a les 18 hores amb presència de Sixto Garganté i l'advocat Miquel Arenas per analitzar l'encaix entre l'IMV i la RGC, i estudiar les mesures a proposar en els diversos àmbits, moviments socials, Parlament i administracions públiques de la Generalitat i de l'estat espanyol. Es proposa valorar la redacció de material informatiu a l'respecte. Amb la finalitat de millorar l'assessorament sobre les dues prestacions.

 

4.- Gestió de locals per a l'acte celebració tercer aniversari aprovació llei RGC

S'informa de les gestions per reservar local per a l'acte públic de el tercer aniversari de l'aprovació de la llei RGC. La possibilitat d'al local de Calàbria 66 obliga a retardar dit acte als últims dies de setembre. Es proposa estudiar altres possibilitats de local. També es proposa estudiar la realització de l'acte en un espai a l'aire lliure. Es planteja acabar d'estudiar aquesta qüestió en la propera reunió de la Comissió Promotora.

 

5.- Proposta registre de nova esmena de lectura única

Es planteja registrar una nova esmena de lectura única per escurçar el requisit de dos anys d'empadronament a la llei de RGC a 1 any, prenent com a referència el termini que estableix de l'IMV en aquesta qüestió de només 1 any, i recuperant la proposta inicial de el contingut de la ilp RGC. Es dóna el vistiplau a la proposta.

 

6.- Diversos

Diverses intervencions com la d'Enrique García, Miquel Ibarz, Encarna, etc., al·ludeixen als problemes detectats en la gestió de la RGC durant el període de confinament i suspensió de l'atenció presencial per l'administració. Es proposa tractar-lo en la propera reunió presencial de la Comissió Promotora.

 

ACORDS

- Publicar a la web la relació d'aportacions a la demanda. Impulsar Crowndfunding.

- Registrar noves sol·licituds d'informació pública propostes en l'apartat 2.

- Registrar nova esmena lectura única amb el contingut apartat 5.

 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en preparació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 15 juliol a les 17:00 h. local FAVB carrer Obradors 8-10 (estacions de metro properas Jaume I i Drassanes)

 

Barcelona, 2 juliol 2020

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla