Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   17/06/2020

ACTA N º 163

 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència:Assumpta Barbens, Rosa Cañadell, Encarna, Enrique Elejalde, Neus Escofet, Ramón Franquesa, Antonio Fuertes, Miquel Ibarz i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Luis Blanco, Enrique García, Sixte Garganté, Patrizia Manzo, Arcadi Oliveres, Miguel Ortiz, Juan Vicente,Xan da Torre i Jordi Trujillo.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Acord per presentar la demanda d'impugnació de l'Decret 55/2020 de el Reglament de la llei 14/2017 de la Renda Garantida de Ciutadania.

2.- Costos de la demanda, creació de el fons i campanya informativa de solidaritat

3.- Proposta de reunió tècnica per valorar IMV i el seu encaix amb la RGC. Propostes d'iniciatives.

4.- Propostes d'acte celebració tercer aniversari aprovació llei RGC i possible festival

 

1.- Acord per presentar la demanda d'impugnació de l'Decret 55/2020 de el Reglament de la llei 14/2017 de la Renda Garantida de Ciutadania.

Després d'informar dels motius per presentar la primera demanda de recurs contenciós administratiu contra el Decret 55/2020 pel qual s'aprova el Reglament de la llei 14/2017 de la Renda Garantida de Ciutadania, que s'ha de presentar abans de l'termini de dos mesos després l'obertura de l'administració de la justícia el 4 de juny 2020, i informar dels costos dels honoraris professionals de l'Col·lectiu Ronda, les persones participants en la reunió de la Comissió Promotora de la RGC acorden:

- Impugnar davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en primera i ulteriors instàncies, el Decret 55/2020, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 14/2017, de 20 de juliol, de la renda garantida de ciutadania i es modifica el Decret 123/2007, de 29 de maig, publicat al DOGC núm. 8124 de 30 d'abril de 2020.

- Facultar expressament al Sr. Diosdado Toledano González, en qualitat de representant de la Comissió promotora perquè, si escau, eleve a públic els acords anteriors, i realitze totes les actuacions que siguen necessàries per a donar-los plena efectivitat i publicitat, així com comparèixer davant notari i atorgar poders a favor de Procuradors dels Tribunals i Advocats, per a totes les finalitats pròpies de la seva actuació professional en el marc d'aquest recurs contenciós administratiu.

 

2.- Costos de la demanda, creació de el fons i campanya informativa de solidaritat

S'informa que l'import dels honoraris professionals per a la demanda és de 2.500 euros + IVA, l'import de procurador aprox. 350 euros + IVA, al que cal afegir una previsió de 1.500 euros per al cas de pèrdua de la demanda i abonament de costos judicials. El fons econòmic necessari per sufragar les despeses de la demanda és de 5.000 euros.

Fins al moment s'ha abonat 500 euros a l'Col·lectiu Ronda, i abans de el 15 de juliol cal abonar 1.200 euros + IVA, i la resta abans de el 30 d'octubre 2020.

Les aportacions realitzades per la Comissió Promotora, la Coordinadora d'Assemblees de treballadors/ es en atur de Catalunya, i personals només cobreixen una part d'aquestes despeses.

A la reunió de la Comissió Promotora Miguel Ibarz anuncia una aportació econòmica de Procés Constituent, també Antonio Fuertes promourà una altra aportació d'ATTAC-Acordem.

Rosa Cañadell proposa realitzar una campanya de solidaritat per cobrir les despeses d'aquesta primera demanda.

Diosdado proposa un primer comunicat l'esborrany es va distribuir prèviament, que crida a contribuir econòmicament a aquesta demanda indicant el número de compte.

Ramon Franquesa proposa fer un vídeo de difusió, comptant amb la col·laboració de marea TV.

Assumpta Barbens i Encarna proposen també redactar un díptic, o tríptic, en termes molt comprensibles per distribuir entre la ciutadania.

Encarna proposa explorar l'organització d'un festival per informar i recollir la solidaritat econòmica.

També es proposa trucar a les organitzacions cíviques, socials i polítiques que donin suport el contingut de la demanda.

Es planteae organitzar una roda de premsa per informar de la demanda, buscant la data més adequada per assegurar la presència dels mitjans. En aquesta roda de premsa juntament amb la delegació de la Comissió Promotora de la RGC es proposa que participin representants de les entitats que donen suport a la demanda.

 

3.- Proposta de reunió tècnica per valorar IMV i el seu encaix amb la RGC. Propostes d'iniciatives.

Es proposa organitzar una reunió amb Sixte Garganté, l'advocat de l'Col·lectiu Ronda Miguel Arenas i Diosdado Toledano per tractar sobre l'encaix entre la Renda Garantida de Ciutadania i l'Ingrés Mínim Vital, i establir les possibles iniciatives davant els grups parlamentaris, administracions, moviments socials, etc.

Els treballs de tots dos juristes sobre l'Ingrés Mínim Vital han estat difosos per les llistes de distribució. S'ofereixen per participar en aquesta reunió Encarna, antonio Fuertes i Enrique Elejalde en cas de realitzar-se per videoconferència.

 

4.- Propostes d'acte celebració tercer aniversari aprovació llei RGC i possible festival

Davant les propostes d'organitzar un acte de celebració a ocasió de el tercer aniversari de l'aprovació per unanimitat de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania el 12 de juliol de 2017, i vistes les problemàtiques de dates i període prevacacional, així com les possibles limitacions davant la desescalada de el confinament, es valoren altres dates possibles com l'inici de l'aplicació de la llei el 15 de setembre 2017, així com els formats possibles. Es planteja tractar aquesta qüestió en la propera reunió de la comissió promotora prevista per a l'1 de juliol.

Sobre la proposta d'organitzar el Tercer festival de moviments socials es planteja explorar aquesta proposta entre els moviments socials i les seves aliances per veure el format, objectius, data i espai per a la seva realització, contemplat les possibles limitacions en cas de rebrot de la pandèmia a la tardor .

 

ACORDS

- Presentar la demanda per impugnar els articles de l'Reglament RGC que vulneren la Llei RGC en els termes acordats en el punt 1 d'aquesta acta. Organitzar la roda de premsa quan es consideri més oportú.

- Organitzar campanya de solidaritat per obtenir els recursos econòmics per sufragar el cost de la demanda. Enviar primer comunicat. Preparar un díptic o tríptic explicatiu, i gravar vídeo.

- Organitzar reunió tècnica sobre l'encaix entre l'IMV i RGC

 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en preparació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

Propera reunió per Videoconferència de la Comissió Promotora dimecres 1 juliol a les 18:00 h.https://meet.jit.si/ComisionPromotoraRGC

Barcelona, 18 juny 2020

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla