Assisteixen a la reunió per Videoconferència:Encarna, Enrique Elejalde, Enrique García, Miquel Ibarz,

Patrizia Manzo, Luis Medel, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano, Xan da Torre i Jordi Trujillo. Justifiquen absència: Juan Vicente.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació reunió amb advocats col·lectiu Ronda presentació demandes a l'Contenciós administratiu. Necessitat fons econòmic.

2.- Anàlisi Ingrés Mínim Vital. Compatibilitat amb RGC. Propostes d'iniciatives

3.- Proposta d'acte celebració tercer aniversari aprovació llei RGC i valoració situació

4.- Diversos

 

1.- Informació reunió amb advocats col·lectiu Ronda presentació demandes a l'Contenciós administratiu. Necessitat fons econòmic.

S'informa de la reunió celebrada avui dimecres a les 17 hores al local de l'Col·lectiu Ronda amb els advocats Marc Vilar i Martí Suris per iniciar el procés de demandes a el Tribunal de l'contenciós administratiu acordat en reunions anteriors de la Comissió Promotora RGC.

Després d'estudiar la situació i terminis existents per presentar les demandes es conclou amb el següent ordre de demandes:

- Primera demanda d'impugnació de l'Decret 55/2020, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de la llei 14/2017, de 20 de juliol, de la renda garantida de ciutadania i es modifica el Decret 123/2007, de 29 de maig, publicat a DOGC núm. 8124 de 30 d'abril de 2020

L'obertura de l'administració de la justícia el passat 4 de juny, després de quedar en suspens pel confinament de l'covid-19, i la posada en marxa de l'termini màxim de dos mesos per presentar la corresponent demanda fa necessari iniciar en breu el procediment de la demanda.

- Segona demanda relativa a l'incompliment de la resolució de la GAIP 114/2019, en la mesura que es va registrar el requeriment a la DGES el passat 2 de març 2010, i que la suspensió de les tasques administratives pel confinament, situa la possible resposta a el requeriment en els propers mesos, a què es sumarà les següents actuacions jurídiques, desplaça la segona demanda a setembre o octubre.

Els advocats informen dels costos de la primera demanda, procurador, treball professional advocats, etc. Es comprometen a enviar el document de provisió d'honoraris. Després d'aquesta reunió s'abonen els primers 500 euros per a aquesta demanda.

Per assegurar l'abonament d'aquests honoraris s'insisteix en la necessitat de recaptar els fons necessaris. Fins al moment han hagut diverses aportacions: Coordinadora Assemblees de treballadors / es en atur de Catalunya i personals. Juntament amb el fons de la Comissió Promotora de la RGC (uns 800 euros) només es cobreix una part de les despeses de les demandes.

Per impulsar la tasca de recaptació de fons Jordi Trujillo proposa enviar una crida específica a les entitats i persones solidàries, que obté el vistiplau dels presents.

En el seu moment es realitzarà la roda de premsa per informar d'aquesta demanda.

 

2.- Anàlisi Ingrés Mínim Vital. Compatibilitat amb RGC. Propostes d'iniciatives

Sixte Garganté ha realitzat una primera anàlisi de l'Ingrés Mínim Vital, amb una sèrie de consideracions sobre possibles iniciatives per assegurar l'encaix amb la RGC que beneficiï les persones i famílies vulnerables a Catalunya. S'acorda enviar aquest document amb la present acta.

En breu s'organitzarà una reunió entre Sixte Garganté i Miguel Arenas, amb presència de membres de la Comissió promotora per intercanviar anàlisi sobre el IMV i propostes sobre l'encaix amb la RGC.

Posteriorment s'organitzarà una ronda de reunions amb els grups parlamentaris per dialogar i presentar possibles iniciatives sobre aquest encaix.

En la mesura que el IMV és compatible amb les prestacions com la RGC, es proposa orientar les persones que sol·licitin la RGC que de manera paral·lela, a través de les vies establertes per a la IMV, sol·licitin també la prestació.

 

3.- Proposta d'acte celebració tercer aniversari aprovació llei RGC i valoració situació

El proper 12 de juliol es compleix el tercer aniversari de l'aprovació per unanimitat al Parlament de Catalunya de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

Es proposa organitzar un acte de celebració i balanç sobre la llei de la RGC. Que pot aprofitar-se per fer una comparativa i informar sobre el IMV.

En funció de la desescalada de el confinament de l'covid19, i de les possibilitats per realitzar aquest acte presencial, es buscarà la millor data i local per a la seva realització.

 

4.- Diversos

- S'informa que en breu s'abonarà la factura de 44,01 euros de servidor del web de la Renda Garantida de Ciutadania. Aquesta factura ha estat abonada i la web torna a estar en funcionament.

- A partir del mes de juliol s'obre la possibilitat de reprendre les reunions presencials de la Comissió Promotora RGC, i les d'assessorament. Es gestionarà amb la FAVB la data de les reunions.

 

ACORDS

- Impulsar la primera demanda per impugnar els articles de l'Reglament RGC que vulneren la Llei RGC. Prosseguir els passos i tasques per a la presentació i desenvolupament de la demanda.

- Enviar el document de primeres anàlisis de l'RGC elaborat per Sixte. Adjuntar també altres documents d'interès.

- Preparar acte celebració tercer aniversari RGC.

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en preparació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

Propera reunió per Videoconferència de la Comissió Promotora dimecres 17 juny  a les 18:00 h.https://meet.jit.si/ComisionPromotoraRGC

 

Barcelona, 12 juny 2020

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla