Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   11/03/2020

ACTA N º 157

 

Assisteixen a la reunió:Enrique GarcíaPatrizia Manzo, Diosdado Toledano i Jordi TrujilloJustifiquen absència: Josep Busquets, Enrique Elejalde, Carme Ferreiro, Farida Harrak, Miquel Ibarz,Joan Llambrich, Encarna López, C. Laura Marino, J. Antoni Martínez, Juan Vicente Martínez, Luis Medel, Xavier Motis, Joan Miquel Ortiz, Ana Paredes, Irene Pareja, Juan Ramón, Pepe Rodado i Xan da Torre.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació gestió tasques

2.- Proposta fase posterior requeriment

3.- Propostes davant el debat i votació esmenes actualització IRSC a el projecte de pressupostos

4.- Actes informatius

 

1.- Informació gestió tasques

S'informa que des de l'última reunió s'han efectuat les següents tasques:

- Registre el 28 de febrer a l'oficina de Parlament de la sol·licitud als grups parlamentaris de promoure nova esmena de lectura única per escurçar el termini de resolució administrativa de les sol·licituds de quatre mesos a un mes.

- Sol·licitud a l'TSCAT de tenir una reunió per dialogar sobre la implementació de la RGC i posar en comú les iniciatives en marxa.

- Registre el 2 de març 2020 de nova sol·licitud d'informació pública sobre les actes i acords adoptats en les reunions de la Comissió de Govern de la RGC posteriors a a celebrada el 30 setembre 2019.

 

2.- Proposta fase posterior requeriment

Una vegada que s'ha registrat el requeriment a la DGES per complir amb la resolució 114/2019 de la GAIP, s'està a l'espera de la resposta de la DGES, en cas de ser insatisfactòria es procedirà a la presentació d'una demanda davant els tribunals de justícia.

La presentació d'aquesta demanda té uns costos econòmics, despeses de procurador, de defensa jurídica i de provisió de costes.

En l'actualitat el fons de la Comissió Promotora de la RGC pot cobrir la despesa de procurador, però no la resta de possibles despeses que ascendeixen aproximadament a tres mil euros.

Es proposa fer una crida a les entitats i persones solidàries amb l'activitat i objectius de la Comissió Promotora de la RGC perquè aportin el suport econòmic per costejar la demanda davant els tribunals. Aquesta aportació s'efectuarà a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions al Nº Compte:            ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

3.- Propostes davant el debat i votació esmenes actualització IRSC a el projecte de pressupostos

S'informa que en els plens parlamentaris previstos per al 18 i 19 de març tindran lloc el debat de les esmenes a el projecte pressupostari. Entre aquestes esmenes, es té coneixement que a el menys la CUP i possiblement el PSC i altres grups, presentaran una esmena en compliment de la resolució aprovada en el ple de 6 de febrer que estableix l'actualització de l'IRSC amb l'increment de l'IPC de Catalunya durant tot el període que no s'ha actualitzat (d'1 de gener 2010 a 31 desembre 2019, que equival a l'16,4%).

Davant les previsibles pressions de el govern de la Generalitat per derrotar les esmenes que es presentin amb aquesta finalitat, es plantegen dues iniciatives:

- Publicar una carta a la ciutadania de Catalunya, amb còpia per als grups parlamentaris, per sensibilitzar sobre la importància i conseqüències socials d'actualitzar l'IRSC, i donar suport l'esmena a el projecte pressupostari amb aquesta finalitat.

- Realitzar un acte pacífic i simbòlic davant de Parlament en suport de l'actualització de l'IRSC. Aquesta acció consistirà en una vaga de fam a partir de les 22 hores del dia anterior a les sessions de Parlament que debatran i votaran l'esmena per actualitzar l'IRSC. Aquestes sessions estan previstes per als dies 18 i 19 de març. Un cop donat el vistiplau a aquesta acció, es tracten els diversos aspectes logístics i es concreta una reunió tècnica per al dimarts 17 de març a les 17 hores al local de la FAVB.

En el cas, de suspensió d'aquests plens per les mesures de contenció de la pandèmia de corona virus, s'ajornaria aquesta acció a la nova convocatòria de plens per a la votació d'esmenes a el projecte de pressupostos.

 

4.- Actes informatius

- S'informa de la sol·licitud de Marea Colomense per fer una xerrada informativa de la RGC a Sta Coloma Gramenet. Pendent de gestionar la data.

- També s'ha sol·licitat organitzar acte informatiu sobre la RGC pel centre Can Felipa del Poble Nou. Es gestionarà data per a l'acte.

 

ACORDS

- Realitzar crida per recollir aportacions econòmiques per al fons que ha de cobrir la despesa de la demanda davant els tribunals, posterior a l'requeriment.

- Fer Carta a la Ciutadania en suport de l'esmena a el projecte de pressupostos per actualitzar l'IRSC.

- Preparar acció simbòlica de vaga de fam durant els plens en què es debati i voti l'esmena per actualitzar IRSC

- Gestionar i posar a l'agenda els actes informatius promoguts per Marea Colomenc i Can Felipa

 

Propera reunió dimecres 25 març 2020 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 12 març 2020

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla