Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   26/02/2020

ACTA N º 156

 

Assisteixen a la reunió:Enrique García, Joan Llambrich, Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan Da TorreJustifiquen absència: Josep Busquets, Eduardo Cano, Enrique Elejalde, Carme Ferreiro, Farida Harrak, Miquel Ibarz,Encarna López, C. Laura Marino, J. Antoni Martínez, Juan Vicente Martínez, Luis Medel, Xavier Motis, Joan Miquel Ortiz, Ana Paredes, Irene Pareja, Juan Ramón i Pepe Rodado.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Proposta de registre de nova esmena de lectura única a l'art 26 apartat 1 de la llei RGC

2.- Reunió amb els grups parlamentaris el 28 de febrer

3.- Esmena pressupostos sobre actualització IRSC

4.- Proposta nou registre sol·licitud informació pública

5.- Sol·licitud de reunió amb el col·legi Oficial de Treball Social

6.- Actes informatius

7.- Diversos

 

1.- Proposta de registre de nova esmena de lectura única a l'art 26 apartat 1 de la llei RGC

Es dóna lectura a la proposta d'esmena de lectura única a l'art 26, apartat 1, de la llei RGC en el qual s'escurça de quatre mesos a un mes el termini administratiu per resoldre les sol·licituds de les prestacions compreses en aquesta Llei.

Es proposa registrar el divendres 28 de febrer, i a partir de llavors iniciar les converses amb els grups parlamentari per a la seva possible registre a efectes del seu debat i votació. Es té en compte que l'anunci d'eleccions anticipades a la Generalitat, segons la data efectiva d'aquestes, pot possibilitar que es voti en aquesta legislatura, o que hagi de presentar-se de nou després de la formació de el nou Parlament.

Finalment es dóna el vistiplau al seu registre. Nota: S'adjunta aquesta esmena amb l'Acta

 

2.- Reunió amb els grups parlamentaris el 28 de febrer

S'informa sobre el desenvolupament de la reunió de la delegació de col·lectius i moviments socials amb els grups parlamentaris perquè donin resposta a les demandes presentades en l'anterior reunió de el 16 de desembre el 2019.

Per part de la representació de la Comissió Promotora es distribuirà l'informe lliurat a l'relator sobre pobresa de l'ONU, Sr. Philip Alstom, i s'insistirà en les reivindicacions plantejades d'avançar cap al 4% dels pressupostos per garantir una implementació efectiva de la RGC, així com l'exigència de presentar una esmena als pressupostos per actualitzar l'IRSC amb els continguts de la moció aprovada al Parlament el passat 6 de febrer.

 

3.- Proposta nou registre sol·licitud informació pública

Es proposa registrar una nova sol·licitud d'informació pública per conèixer la documentació i acords adoptats en les reunions de la Comissió de govern de la llei RGC, posteriors a la celebrada el passat 30 de setembre de el 2019.

Es dóna el vistiplau a aquesta gestió.

 

4.- Sol·licitud de reunió amb el col·legi Oficial de Treball Social

Després de les gestions realitzades per treballadores socials vinculades a Col·legi Oficial de Treball social, que estan molt preocupades amb els incompliments en la implementació de la llei RGC, i amb l'objectiu de mantenir un diàleg a l'respecte amb aquesta entitat que participa en la Comissió de govern de la llei RGC, es proposa sol·licitar una reunió.

Es dóna el vistiplau a aquesta iniciativa.

 

5.- Actes informatius

Es recorda que el dijous 5 de març, a les 19 hores, a la "Casa de la Premsa" al carrer Rius i Taulet núm 5 hi haurà un Acte informatiu sobre la Renda Garantida de Ciutadania i la situació de la seva implementació.

 

6.- Diversos

S'informa que un mitjà de comunicació ha sol·licitat poder entrevistar una persona afectada per l'incompliment de la llei RGC. Es valora el cas per posar-lo en contacte amb aquest mitjà.

 

ACORDS

- Registrar esmena lectura única a l'art 26, apartat 1 de la llei RGC.

- Registrar nova sol·licitud d'informació pública sobre el tema indicat en l'apartat 3.

- Sol·licitar reunió amb el Col·legi Oficial de Treball Social

- Proper acte informatiu sobre la RGC: 5 de març, a les 19 hores, a la "Casa de la Premsa" al carrer Rius i Taulet nº 5- Proper acte informatiu sobre la RGC:5 de març, a les 19 hores, a la "Casa de la Premsa" al carrer Rius i Taulet nº 5

 

Propera reunió dimecres 11 març 2020 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 29 febrer 2020

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla