Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 12/02/2020
ACTA N º 155
Assisteixen a la reunió: Enrique García, Miquel Ibarz, Joan Miquel Ortiz, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan Da Torre Justifiquen absència: Josep Busquets, Eduardo Cano, Enrique Elejalde, Carme Ferreiro, Farida Harrak, Encarna López, Joan Llambrich, Patrizia Manzo, C. Laura Marino, J. Antoni Martínez, Juan Vicente Martínez, Luis Medel, Xavier Motis, Ana Paredes, Irene Pareja, Juan Ramón i Pepe Rodado.
Proposta d'Ordre del dia:
1.- Presentació Informe de la Comissió Promotora a l'relator sobre la pobresa de l'ONU
2.- Proposta de comunicat de valoració sobre l'aprovació de l'esmena de lectura única i la resolució per actualitzar l'IRSC amb l'increment IPC acumulat des 2010ª 2019
3.- Carta als grups parlamentaris demanant accions per complir la disposició sisena de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania i registre sol·licitud informació pública a Departament de Treball.
4.- Proposta de sol·licitud als grups parlamentaris de nova esmena de lectura única.
5.- Informació invitació DESC a una trobada
6.- Actes informatius
1.- Presentació Informe de la Comissió Promotora a l'relator sobre la pobresa de l'ONU
El passat 1 d'octubre va tenir lloc la reunió amb el relator de l'ONU sobre pobresa Sr. Philip Alstom al local de la PAH de Barcelona. En aquesta reunió també van participar membres de la PAH i de l'APE. Després de les intervencions d'aquestes organitzacions es va donar la paraula a el representant de la Comissió Promotora de la RGC el qual va lliurar un informe documentat a relator sobre els greus incompliments de la llei de la RGC i va realitzar un resum verbal del dit informe.
S'adjunta amb aquesta acta el comunicat posterior.
Podeu veure a youtube l'enregistrament d'aquesta intervenció: https://m.youtube.com/watch?v=BpOghQW7xtI&feature=youtu.be
En un pròxim enviament distribuirem el Document lliurat a l'relator de l'ONU
2.- Proposta de comunicat de valoració sobre l'aprovació de l'esmena de lectura única i la resolució per actualitzar l'IRSC amb l'increment IPC acumulat des de 2010 a 2019
Es dóna lectura a la proposta de comunicat de valoració sobre l'aprovació de la moció parlamentària que mandata actualitzar l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) amb l'IPC acumulat des d'inicis de 201º a la fi de 2019, així com sobre el resultat del debat i votació de l'esmena de lectura única a l'article 7 de la llei RGC, en el ple de Parlament de 7 de febrer.
Després de les intervencions s'aprova el comunicat, el qual ja ha estat distribuït per les llistes informatives de la RGC.
3.- Carta als grups parlamentaris sobre la disposició sisena de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania i registre de sol·licitud informació pública a el Departament de Treball de la Generalitat.
En compliment del que s'ha acordat es va registrar el 7 de febrer a l'oficina de Parlament de Catalunya una carta dirigida als grups parlamentaris pel qual es sol·liciten les accions pertinents per fer complir la disposició addicional secta de la llei RGC que estableix: "L'administració de la Generalitat ha d'elaborar anualment un informe general d'avaluació de l'aplicació d'aquesta llei. Aquest informe ha de permetre l'avaluació de la taxa de cobertura de la prestació i la seva suficiència econòmica ".
Fins a la data no es coneix o fet públic aquest informe.
També es va registrar el dilluns 10 de febrer una sol·licitud d'informació pública a Departament de treball de la Generalitat sol·licitant l'informe d'avaluació i el compliment del que disposa la llei RGC.
4.- Proposta de sol·licitud als grups parlamentaris de nova esmena de lectura única.
Amb l'objectiu d'escurçar el termini administratiu de resolució de les sol·licituds de la prestació de la RGC que figura en l'artº 26, apartat 1 de la llei RGC, es proposa sol·licitar als grups parlamentaris una nova esmena de lectura única que escurci el termini de quatre a dos mesos.
D'aquesta manera el temps d'espera de les persones sol·licitants serà menor, millorant l'eficàcia d'aquesta prestació.
5.- Informació invitació DESC a una trobada amb la Xarxa DESC-ESCR net
El passat 13 de febrer una delegació de la Comissió Promotora de la RGC formada per Diosdado i Enrique va participar en la trobada amb la Xarxa DESC- ESCR net celebrat al local de Fed cat, xarxa internacional amb més de 280 organitzacions i moviments socials de 75 països que treballen els drets socials. En aquesta reunió també van participar delegacions d'altres moviments socials com Les Kellys, Marea Blanca, etc.
Després d'una ronda de presentacions dels principals objectius de cada un dels moviments socials presents, les persones representants de la Xarxa internacional DESC van explicar els seus objectius i funcionament. A l'acabar la reunió hi va haver el compromís de socialitzar les informacions sobre les activitats respectives.
6.- Actes informatius
El dijous 5 de març, a les 19 hores, a la "Casa de la Premsa" al carrer Rius i Taulet núm 5 hi haurà un Acte informatiu sobre la Renda Garantida de Ciutadania i la situació de la seva implementació.
ACORDS
- Enviar pròximament Document lliurat a l'relator sobre pobresa de l'ONU sobre incompliments de la implementació de la llei RGC.
- S'aprova Comunicat valoració de l'aprovació de l'esmena de lectura única i la resolució per actualitzar l'IRSC amb l'increment IPC acumulat des de 2010 a 2019. Comunicat ja distribuït.
- Presentar nova sol·licitud d'esmena lectura única per escurçar termini resolució administrativa de les sol·licituds de la prestació de quatre a dos mesos.
- Proper acte informatiu sobre la RGC: 5 de març, a les 19 hores, a la "Casa de la Premsa" al carrer Rius i Taulet nº 5
Propera reunió dimecres 26 febrer 2020 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)
Barcelona, 15 febrer 2020
Redacta Acta: Diosdado Toledano
#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/
Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla