Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 04/12/2019
ACTA N º 151
Assisteixen a la reunió: Miquel Ibarz, Enrique García, Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan Da Torre. Justifiquen absència: Josep Busquets, Eduardo Cano, Enrique Elejalde, Carme Ferreiro, Nuria Garrido, Farida Harrak, C. Laura Marino, J. Antoni Martínez, Joan Miquel Ortiz, Xavier Motis, Ana Paredes, Irene Pareja, Juan Ramón, Pepe Rodado, Juanjo Salbia i Najat Yedri
Proposta d'Ordre del dia:
1.- Situació tramitació esmena lectura única art 7 llei RGC
2.- Proposta per Marea Pensionista
3.- Propostes reunió de treball Sixte/Diosdado
4.- Gestions i iniciatives davant sol·licituds informació pública incomplertes
5.- Diversos
1.- Situació tramitació esmena lectura única art 7 llei RGC
Després de les pertinents consultes sobre la tramitació de l'esmena de lectura única als grups parlamentaris, ens informen que no podrà debatre i votar-se aquesta esmena en el ple parlamentari previst per als dies 11 i 12 de desembre, al no haver-se finalitzat els treballs de redacció de l'esmena amb les aportacions rebudes. S'intentarà que el debat i votació es produeixi en el ple previst per a la següent setmana, dies 18 i 19 desembre.
2.- Propostes per Marea Pensionista
En resposta a la sol·licitud de Marea Pensionista per incorporar les reivindicacions de la Comissió Promotora de la RGC, amb un estudi comparatiu amb prestacions similars en altres comunitats autònomes, per a ser incorporades a les reivindicacions de la mobilització prevista per al 16 de desembre, es presenta el document de propostes que ha estat lliurat a Marea Pensionista. La prestació escollida per fer la comparació és la Renda de Garantia d'ingressos a Euskadi.
Es constata la notable diferència en els recursos emprats pels governs d'Euskadi i Catalunya per implementar la RGI i la RGC respectivament.
Mentre el govern d'Euskadi gasta aproximadament el 4,35% de l'pressupost en l'aplicació de la RGI, el govern de la Generalitat gasta aprox. el 0,76% de l'pressupost a Catalunya.
3.- Propostes reunió de treball Sixte/Diosdado
S'informa de les conclusions d'aquesta reunió de treball on es va abordar dos documents d'anàlisi elaborats per Sixte, el primer sobre el injustificable retard de el decret de reglament de la llei RGC i les seves conseqüències negatives sobre l'accés de les persones que tenen necessitats a l' prestació de la RGC, el segon document analitza l'incompliment de l'obligació de generalitzar la compatibilitat de la RGC amb els contractes a temps parcial amb ingressos inferiors a el llindar de la RGC, sobre el requisit de temps de residència per accedir a la prestació de la RGC per persones estrangeres i sobre l'avaluació obligatòria de la taxa de cobertura de la RGC sobre el conjunt de la població i suficiència de la prestació.
La proposta que es presenta a la Comissió Promotora és redactar sengles cartes als grups parlamentaris amb aquests documents per sol·licitar la seva actuació davant els importants problemes observats, i incorporar en la negociació pressupostària una partida suficient per implementar correctament la llei RGC.
Es planteja la possibilitat de la seva presentació en roda de premsa en les pròximes setmanes.
Després de la ronda de paraules s'acorda impulsar aquesta iniciativa.
La publicació d'aquests documents es farà després de la seva registre al Parlament de Catalunya.
4.- Gestions i iniciatives davant sol·licituds informació pública incomplertes
S'informa de la nova documentació rebuda de la DGES que continua incomplint la llei de el dret a l'accés a la informació pública, amb respostes evasives, dilatòries i insuficients.
Es proposa cursar les corresponents reclamacions a la GAIP.
5.- Diversos
- Xan da Torre informa dels treballs per actualitzar i millorar la web de l'RGC. S'informa de la necessitat d'administrar les altres xarxes informatives a Facebook i Twitter, així com dels criteris informatius a aplicar. Manuel Ortiz s'ofereix per administrar Facebook.
- Manuel Ortiz proposa estudiar la realització d'unes jornades de reflexió i propostes sobre la implementació de la RGC, amb la col·laboració i intervenció d'especialistes, afectats, experiència assessorament, etc. Diosdado proposa estudiar també un acte on els grups parlamentaris valorin la implementació de la RGC i ofereixin propostes i alternatives. S'acorda prosseguir l'estudi d'aquestes propostes i situar aquestes jornades i actes a l'agenda dels propers mesos.
- Es proposa que els treballs d'assessorament sobre la RGC de cada dijous a la FAVB finalitzaran aquest any el dijous 19 de desembre i es reprendran el 9 de gener de 2020.
ACORDS
- Ser presents a la reunió de Marea Pensionista amb els grups parlamentaris on es farà entrega de les seves reivindicacions.
- Registrar en breu sengles cartes de presentació dels dos documents per als grups parlamentaris, i fer distribució i presentació posteriorment.
- Elaborar i registrar les reclamacions a la GAIP per incompliment de la llei de el dret a l'accés a la informació pública.
- Actualitzar web i repartir els treballs d'administració de les xarxes, amb Manuel Ortiz a Facebook.
- Establir el dijous 19 de desembre com a última reunió d'assessorament de la RGC en 2019, i reprendre l'assessorament el dijous 9 de gener de 2020, en els locals de FAVB, a partir de les 17 hores.
Propera reunió dimarts 17 desembre 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)
Barcelona, 5 desembre 2019
Redacta Acta: Diosdado Toledano
#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/
Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla