Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania   04/09/2019

ACTA N º 145

 

Assisteixen a la reunió:Josep Busquets, Enrique García, Farida Harrak, Patrizia Manzo, C. Laura Marino, Manuel Ortiz, Pepe Rodado, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Eva Abellàn, Carme Ferreiro, Enrique Elejalde, Sixte Gargante, Nuria Garrido, Miquel Ibarz, J. Antoni Martínez, Joan Miquel Ortiz, Xavier Motis, Ana Paredes, Irene Pareja, Valentín Redondo, Xan Da Torre i Najat Yedri.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació registre nova reclamació a la GAIP i de sol·licitud informació pública.

2.- Gestions al Parlament per a la presentació esmena lectura única.

3.- Preparació II Festival de marees i moviments socials.

4.- Proposta de canvi de lloc de la concentració al setembre.

5.- Proposta acte informatiu a Blanes

6.- Informació mala gestió administració (cas M.)

 

1.- Informació registre nova reclamació a la GAIP i de sol·licitud d’informació pública

S'informa del registre el passat 26 d'agost d'una nova reclamació davant la GAIP davant la resolució de la DGES d'1 d'agost a la sol·licitud d'informació pública sobre el desenvolupament i continguts de la reunió de la Comissió de Govern de la RGC de 5 de juny. Encara que aquesta resolució aprova donar resposta a la informació sol·licitada, en la pràctica ho fa parcialment. S'adjunta amb l'acta les al·legacions de la Reclamació.

El mateix dia es registra també una nova sol·licitud d'informació pública el detall s'adjunta amb la present acta.

 

2.- Gestions al Parlament per a la presentació esmena lectura única.

S'informa de les gestions realitzades amb els grups parlamentaris el 2 de setembre per prosseguir les gestions per presentar l'esmena de lectura única a l'artº 7 de la llei RGC.

Per problemes d'agenda només va poder entrevistar-presencialment amb representants dels grups parlamentaris Cat en Comu-Podem i PSC. Amb Ciutadans i CUP es contacta telefònicament.

El compromís expressat per tots dos grups és finalitzar les gestions amb Ciutadans i CUP per consensuar el contingut de l'esmena i registrar-la com més aviat millor. També estan d'acord en fer una roda de premsa després del registre de l'esmena.

Els representants dels grups també van informar de la celebració del Ple del Parlament d'inici del curs polític els dies 25 i 26 de setembre.

En aquesta roda de premsa, a més dels representants dels grups que registren l'esmena participaria una delegació de la Comissió Promotora de la RGC.

Es proposa realitzar gestions per a l'entrada al Parlament d'aquesta delegació una vegada es conegui la data i hora del registre de l'esmena i la roda de premsa.

 

3.- Preparació II Festival de marees i moviments socials.

El dia 3 de setembre es van reunir per segona vegada les diferents organitzacions socials per avançar en la preparació del II Festival de marees i moviments socials. En aquesta assemblea es va acordar realitzar el II Festival a l'espai del parc de les tres xemeneies (Paral·lel) el dissabte 5 d'octubre. També es va aprovar la crida invitació a participar en el festival. La Comissió Promotora de la RGC participa en la preparació del festival. La propera reunió preparatòria és el dimarts 10 de setembre a les 17 hores al local de FAVB, carrer Obradors 8-10.

Es proposa tractar en properes reunions la participació de la CP RGC amb carpa, materials i propostes al II Festival.

 

4.- Proposta de canvi de lloc de la concentració al setembre.

En primer lloc, es descarta participar en l'ofrena al Monument a Rafael Casanova el proper 11 desetembre per raons de temps i de gestió.

Es proposa canviar el lloc de la concentració prevista pel 25 de setembre a Pl. De Sant Jaume, a la plaça davant del Parlament de Catalunya. La raó d'aquesta proposta és que el President i govern de la Generalitat estaran en el Ple del Parlament el 25 i 26 de setembre.

En cas, modificar-se els dies de celebració del Ple, s'ajornaria la concentració a les noves dates del Ple.

Es proposa que en la propera reunió de la Comissió Promotora s'organitzi la concentració en defensa de la plena implementació de la Renda Garantida de Ciutadania i de l'esmena de lectura única a l'artº 7.

 

5.- Proposta acte informatiu a Blanes

La companya Farad proposa celebrar un acte informatiu sobre la RGC a Blanes. Aquest acte, també serviria per crear un punt d'assessorament en aquesta localitat.

Es proposa a Farad que busqui dia i local per a aquest acte, a celebrar en un termini d'un mes, convidant també als companys del punt d'assessorament de Figueres.

 

6.- Informació mala gestió administració (cas M.)

S'informa d'un nou cas d'incompliment de la llei RGC per l'administració de la Generalitat. En aquest cas la resolució aprova concedir la prestació de la RGC descomptant els 150 euros del complement d'inserció laboral i social, tot i haver notificat la seva disponibilitat en la tramitació de la prestació. Després del corresponent assessorament ha efectuat la corresponent reclamació.

Es planteja estar atents per comprovar si és una nova orientació de la Direcció General d'Economia social o un error puntual a l'oficina on es va tramitar la sol·licitud de la prestació.

 

ACORDS

- Prosseguir les gestions per registrar l'esmena de lectura única a l'artº 7 i la roda de premsa al Parlament.

- Adherir a la crida i preparar la participació de la CP RGC al II Festival de marees i moviments socials.

- Suspendre la participació en l'ofrena de l'11 de setembre, i modificar el lloc de la concentració prevista pel 25 de setembre a Pl Sant Jaume, traslladant-la al parc davant del Parlament de Catalunya, a la tarda del dia del proper Ple del Parlament.

- Organitzar acte informatiu a la localitat de Blanes.

 

Propera reunió dimecres 18 de setembre 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 7 setembre 2019

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla