Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   08/05/2019

ACTA N º 140

 

Assisteixen a la reunió:José Corvo, Enrique Elejalde, Erika Fabregat, Pedro Fernández, Miquel Ibarz, Carlos Alberto León, Patrizia Manzo, Gemma Moreno, Xavier Motis, Manuel Ortiz, Valentín Redondo, Abel Rodríguez, Diosdado Toledano, José María Vivanco i Najat Yedri. Justifiquen absència: Josep Busquets, Sandra Filippella, Ramón Franquesa, Enrique García, Sixte Gargante, Laura Marino, Ramón Masqué, Mª Carmen Montserrat, Joan Miquel Ortiz, Pepe Rodado, Juanjo Salbia i Xan Da Torre.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Resposta DGES resolució GAIP. Propostes.

2.- Informacions

3.- Situació gestió RGC en oficines del SOC i en la DGES. Contractació Deloitte.

4.- Preparació Assemblea General RGC 17 maig

5.- Diversos

 

1.- Resposta DGES resolució GAIP. Propostes

Davant l'incompliment per la DGES del termini establert pel GAIP perquè donés resposta a la resolució, el dilluns 29 d'abril es va comunicar al GAIP l'incompliment, donant lloc a una nova actuació del GAIP. Finalment, el divendres 3 de maig, es va rebre la resposta de la DGES a la resolució del GAIP.

Després d'estudiar el document es constata novament l'incompliment de la Resolució a les preguntes 5, 6 i 12, i parcialment en les 1,2, 7 i 10. Després de la ronda d'intervencions es proposa i acorda presentar una sol·licitud al GAIP perquè s’apliqui plenament els termes de la Resolució.

També es dóna lectura a una proposta de Comunicat el qual s'aprova per unanimitat.

 

2.- Informacions

Invitació a la Comissió Promotora RGC a la 6a Assemblea general de marea Pensionista de Catalunya

S'informa de la sol·licitud de Marea Pensionista a la Comissió Promotora de la RGC de redactar un comunicat per a la seva lectura en la 6a Assemblea General prevista per al divendres 10 de maig a la tarda. S'acorda redactar aquest comunicat.

Invitació a la Comissió Promotora RGC a l'Acte públic de la ILP Universitats

La Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular Universitats de Catalunya que té com a objectiu rebaixar un 30% les taxes universitàries, ha convidat a la Comissió Promotora de la RGC per intervenir, al costat d'altres entitats socials, en l'acte públic que tindrà lloc el dissabte 8 de juny a la tarda (pendent de confirmar local i horari). Es proposa participar.

Informació Ple Parlament 8 maig 

S'informa de les preguntes formulades pels representants de Catalunya en Comú Podem i PSC, Sra. Marta Ribas i Miquel Iceta respectivament, al conseller de Treball, Afers socials i famílies Sr. Chakir el Homrani, i al president de la Generalitat M.H. Sr. Quim Torra, sobre la situació de la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania i els incompliments constatats. Les respostes de tots dos representants de la Generalitat van ser insatisfactòries, negant la veritat o esquivant les preguntes.

Veure en Canal de Parlament pregunta Sra Marta Ribas i respostes Sr. Chakir el Homrani: https://www.parlament.cat/web/canal-parlament/sequencia/videos/index.html?p_cp1=8392202&p_cp3=8392668

Veure en Canal de Parlament pregunta Sr. Miquel Iceta i respostes del President Sr. Quim Torra:

https://www.parlament.cat/web/canal-parlament/sequencia/videos/index.html?p_cp1=8392202&p_cp3=8392902

 

3.- Situació gestió RGC en oficines del SOC i en la DGES. Contractació Deloitte.

Amb l'objectiu de poder dialogar amb representants sindicals del SOC sobre la implementació de la RGC, va participar en la reunió de la Comissió Promotora el representant de CATAC José Corvo.

De la informació facilitada es confirma que la Conselleria de Treball, Afers socials i famílies no va posar els mitjans humans, formatius i tècnics necessaris per a atendre amb promptitud, eficiència i respecte del contingut de la llei a les persones sol·licitants de la RGC i complements, el que es va traduir en importants retards en la resposta a la sol·licitud de cita prèvia i tramitació posterior.

Després de les corresponents preguntes i respostes, la Comissió Promotora de la RGC constata que el personal que valora i resol les sol·licituds d'RGC i complements, amb el resultat de denegacions massives i injustificades, ha estat dirigit, instruït i coordinat pels responsables del Departament de treball i la DGES.

En relació, a la contractació dels serveis de Deloitte per gestionar diversos aspectes de la implementació de la RGC, els membres de la Comissió Promotora expressen la seva preocupació. En primer lloc, per la trajectòria d'aquesta empresa que està esquitxada d'episodis de corrupció i males pràctiques, i en segon lloc, perquè l'externalització d'aquest treball en lloc de contractar el personal necessari per efectuar aquestes funcions no garanteix la seva estabilitat, eficiència i transparència.

Des de la Comissió Promotora es proposa al representant de CATAC adoptar les iniciatives necessàries per denunciar aquesta externalització i recuperar la contractació de personal en condicions estables i dignes.

 

4.- Preparació Assemblea General RGC 17 de maig a les 19 hores Casal de barri Pou de la Figuera

Es proposa donar difusió a la convocatòria de l'Assemblea General, amb el següent ordre del dia:

1) Informacions sobre la situació de la implementació de la RGC. 2) Propostes d'acció. Una comissió tècnica es reunirà aquest mateix dia a les 17 hores per preparar el local i desenvolupament assemblea.

 

5.- Diversos

El company Abel de Nou Barris (barri de Porta) proposa participar en la reunió d'assessorament que tindrà lloc el dimarts 21 de maig, de 10 a 12 hores al local de Pl. Sóller. Membres del punt d'assessorament de Barcelona es comprometen a estarà presents.

 

ACORDS

- Presentar sol·licitud al GAIP perquè es compleixi plenament la Resolució. Difondre Comunicat.

- Participar en els actes de Marea Pensionista de Catalunya i de la ILP Universitats

- Rebutjar externalització funcions i contractació Deloitte. Defensar contractació personal en condicions dignes i estables per a efectuar les tasques d'implementació de la RGC.

Difondre convocatòria Assemblea General de la RGC per al 17 de maig.

 

Propera reunió dimecres 22 de maig 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 10 maig 2019

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assessorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla