Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO

 Jueves laborables por las tardes de las 17h. a 19h. C/ Obradors, 8-10. ( <M> Drassanes L3 o Jaume I L4 ) en el local FAVB

 ¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   20/11/2019

ACTA N º 150

 

Assisteixen a la reunió:Josep Busquets, Enrique García, Joan Llambrich, Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Eduardo Cano, Enrique Elejalde, Carme Ferreiro, Nuria Garrido, Farida Harrak, Miquel Ibarz,C. Laura Marino, J. Antoni Martínez, Joan Miquel Ortiz, Xavier Motis, Ana Paredes, Irene Pareja, Juan Ramón, Pepe Rodado, Juanjo Salbia, Xan Da Torre  i Najat Yedri

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació reunió delegació amb grups parlamentaris. Previsió tramitació esmena lectura única. Compromisos de presentació de noves esmenes

2.- Situació gestions sobre la vulneració llei de transparència, previsions sobre el reglament de la llei.

3.- Participació a l'assemblea constituent coordinació Marees i moviments socials de 29 de novembre, i acte lliurament reconeixements II Festival marees i moviments socials

4.- Sol·licitud de Marea Pensionista a la Comissió Promotora RGC, compromís suport acció 16 de desembre

5.- Informacions diverses: Entrevista TV3, acte a Nou Barris-Prosperitat

 

1.- Informació reunió delegació amb grups parlamentaris. Previsió tramitació esmena lectura única. Compromisos de presentació de noves esmenes

El passat 13 de novembre es van reunir al Parlament de Catalunya una delegació formada per Mª Assumpció Barbens, Antonio Barbarà, Josep Lluís Rabell, Sixte Garganté, Mª del Rosario Gomez, Itziar González, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Joan de la Torre, signants de la Carta en suport de l'esmena de lectura única a l'art 7 de la llei RGC amb representants amb els grups parlamentaris de Ciutadans, Catalunya en Comu-Podem i la CUP, el representant de PSC va excusar absència per gestió de salut.

Després d'agrair als representants dels grups parlamentaris el registre de l'esmena de lectura única, i expressar-los el suport, enfront de les pressions rebudes per retirar l'esmena o devaluar el seu contingut, la representació dels grups parlamentaris van explicar la situació de la seva tramitació, i van distribuir una redacció de l'esmena elaborada pel representant de PSC que intentava donar resposta a algunes observacions efectuades per la Comissió de Govern de la RGC.

És important assenyalar que aquests grups parlamentaris mantenen escurçar el període de carència en dos mesos, i també la no comptabilitat com a ingressos de les ajudes familiars i d'amistats.

Sobre la formulació precisa d'aquesta qüestió Sixte Garganté va aportar importants consideracions de contingut i de caràcter jurídic. Altres persones de la delegació van insistir des de diversos angles en defensa de l'esmena, i de manera general a fer complir plenament la llei de la RGC, l'aplicació de les mocions parlamentàries que obliguen a revisar la gran majoria de sol·licituds que van ser denegades, l'actualització de l'IRSC, i posar data a la generalització de la compatibilitat de la RGC amb els ingressos de contractes a temps parcial amb ingressos inferiors a el llindar que estableix la llei.

Finalment es va aixecar la reunió amb el compromís de la delegació d'aportar per escrit als grups parlamentaris una formulació de l'esmena que recull les respostes a les qüestions plantejades.

Els representants dels grups parlamentaris presents es van comprometre a consensuar el redactat definitiu i tramitar l'esmena per al seu debat i votació en el pròxim ple parlamentari.

Després d'aixecar-la reunió, la delegació es va reunir per ordenar les idees i propostes per al redactat. Sixto Garganté es va responsabilitzar de la seva elaboració. La nova proposta va ser enviada el 14 de novembre als grups parlamentaris de Ciutadans, PSC, Catalunya en Comú-Poden i la CUP. S'adjunta a la present acta.

Nota: Les últimes informacions rebudes indiquen que el debat i votació de l'esmena serà en el ple dels dies 11 i 12 de desembre.

 

 

 

2.- Situació gestions sobre la vulneració llei de transparència, previsions sobre el reglament de la llei.

 

La reunió amb l'equip d'advocats per tractar de la presentació de la demanda per vulneració de la llei de transparència tindrà lloc el proper 2 de desembre amb la participació de Sixte i Diosdado com a representants de la Comissió Promotora.

També s'informa que la resolució de la DGES a la sol·licitud d'informació pública registrada el passat 26 d'agost, sique sense donar resposta als punts plantejats i acceptats en aquesta resolució. Es proposa presentar una nova reclamació a la GAIP davant l'incompliment.

Sobre el reglament de la llei RGC aquesta anunciat la seva aprovació i publicació a principis de 2020.

 

3.-Participació a l'assemblea constituent coordinació Marees i moviments socials de 29 de novembre, i acte lliurament reconeixements II Festival marees i moviments socials

 

Es proposa que la Comissió Promotora de la RGC participi en la constitució de la coordinadora de marees i moviments socials que tindrà lloc el proper divendres 29 de novembre de 17 a 19 hores.

Aquesta Assemblea tindrà lloc a la 2ª planta de l'edifici de les Cotxeres de Sants ubicat a la Plaça Bonet i Muixi s / n (cantonada carrer Olzinelles).

L'objectiu de la coordinadora és afavorir el mutu suport en la defensa dels drets socials bàsics. S'acorda per unanimitat participar en la seva constitució, i divulgar aquesta convocatòria d'assemblea així com l'acte de reconeixement a les persones artistes i als que van col·laborar amb recursos tècnics en la celebració de la II Festival.

 

4.-Sol·licitud de Marea Pensionista a la Comissió Promotora RGC, compromís suport acció 16 de desembre

 

El portaveu de COESPE i Marea Pensionista, Domiciano Sandoval, va traslladar personalment a l'representant de la Comissió Promotora RGC la sol·licitud d'aportar un breu estudi sobre la diferència entre l'aplicació de la RGC a Catalunya i altres prestacions similars en altres comunitats de l'estat, a efectes d'incorporar la reivindicació de el ple compliment de la RGC en la mobilització estatal convocada per al 16 de desembre davant dels parlaments autonòmics.

En la mesura que aquest treball s'ha efectuat, especialment amb la Renda de Garantia d'Ingressos a Euskadi, es proposa lliurar en el termini més breu possible aquesta aportació amb la seva conclusió reivindicativa a Marea pensionista, aixi com donar suport a la mobilització del 16 de desembre.

 

5.-Informacions diverses: Entrevista TV3, acte a Nou Barris-Prosperitat

 

- El 12 de novembre, a les 18:30 hores va tenir lloc un acte informatiu sobre la RGC a Nou Barris-Prosperitat. En aquest acte van estar presents més de 40 persones i va finalitzar amb un pica pica. Es felicita Enrique García el treball realitzat.

- El passat 13 de novembre va tenir lloc al programa matinal "Planta Baixa" de TV3 una entrevista a el representant de la Comissió Promotora de la RGC Diosdado Toledano sobre la presentació d'una demanda a Departament de Treball/DGES per vulneració de la llei de transparència. En aquesta entrevista es va denunciar l'escandalós incompliment de la llei RGC.

Veure entrevista:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/planta-baixa/denuncia-a-la-generalitat-per-incomplir-en-el-desplegament-de-la-llei-de-la-renda-minima/video/5958588/

 

 

 

ACORDS

 

- Traslladar als grups parlamentaris de Ciutadans, PSC, Catalunya en Comú-Podem i CUP la proposta de redactat d'esmena de lectura única amb la incorporació de les precisions plantejades.

- Participar en la constitució de la coordinació de marees i moviments socials convocada el 29 de novembre a cotxeres de Sants.

- Respondre positivament a la sol·licitud de Marea Pensionista de breu estudi comparatiu entre implementació de la RGC a Catalunya i la Renda de Garantia d'Ingressos a Euskadi.

- Distribuir convocatòria acte 29 de novembre, donar suport a la mobilització pensionista de 16 de desembre

 

Propera reunió dimecres 4 desembre 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 23 novembre 2019

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   18/09/2019

ACTA N º 146

 

Assisteixen a la reunió:Farida Harrak, Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, Carlos Rodriguez y Diosdado Toledano i Najat Yedri. Justifiquen absència: Josep Busquets, Enrique García, Eva Abellàn,Carme Ferreiro, Nuria Garrido, Miquel Ibarz, C. Laura Marino, J. Antoni Martínez, Joan Miquel Ortiz, Xavier Motis, Ana Paredes, Irene Pareja, Valentín Redondo, Pepe Rodado, Juanjo Salbia i Xan Da Torre.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació registre esmena de lectura única. Roda de premsa.

2.- Preparació concentració davant del Parlament dimecres 25 setembre

3.- Propostes de treball i iniciatives per al II Festival de marees i moviments socials.

4.- Diversos

 

1.- Informació registre esmena de lectura única. Roda de premsa.

S'informa del registre de l'esmena de lectura única a l'artº 7 de la llei RGC amb la signatura dels representants dels grups parlamentaris de Ciutadans, PSC, Catalunya en Comú-Podem i CUP.

Aquesta esmena, promoguda per la Comissió Promotora de la RGC, té un termini aproximat per ser presentada a votació al Parlament d'1 mes. Posteriorment es presentaran noves esmenes de lectura única o per la via d'urgència tal com es va acordar en passades reunions.

Amb l'objectiu de presentar el contingut de l'esmena als mitjans de comunicació s'efectuarà una roda de premsa al Parlament a les 13 hores del dijous 19 de setembre.

Una delegació de la Comissió Promotora formada per Farida Harrak, Najat Yedri, Manuel Ortiz i Diosdado Toledano seran presents a la roda de premsa.

Posteriorment es distribuirà un comunicat.

 

2.- Preparació concentració davant del Parlament dimecres 25 setembre.

S'informa que s'ha comunicat al Departament d'interior, per via d'urgència, la concentració davant del Parlament en defensa de la plena implementació de la Llei de la RGC, el proper dimecres 25 de setembre a les 18 hores (fins a les 20 hores).

Es proposa dur a la concentració la pancarta de la RGC, megàfon de mà, així com diversos cartells que es van exhibir en concentracions anteriors.

Es proposa difondre la convocatòria.

Es passarà a recollir els materials pel local de la FAVB, per la qual cosa s'estableix una cita a les 16:30 hores a la FAVB el mateix dia 25 de setembre.

 

3.- Propostes de treball i iniciatives per al II Festival de marees i moviments socials.

Es proposa organitzar una xerrada informativa sobre la lluita contra la pobresa, el paper de la RGC, i els greus problemes observats en la seva implementació, si pot ser de manera conjunta amb altres entitats en l'eix temàtic d'Habitatge i Pobresa. Es proposa prendre contacte amb les entitats com PAH, APE, Sindicat de llogateres, Sindicat Habitatge Casc antic, per explorar preparar-la conjuntament.

També es proposa adquirir una carpa desmuntable per al II Festival.

 

4.- Diversos.

- S'informa que el Departament de Treball ha actualitzat la informació sobre la implementació de la RGC. Es fan unes primeres valoracions, pendents d'un estudi més detallat.

 

Veure: https://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/06pobresa_i_inclusio_social/RendaGarantidaCiutadania/nou/destacats_laterals/Principals_dades_implementacio_RGC.pdf

 

-Es assessora al company Carlos Rodriguez per presentar un Recurs d'alçada davant una resolució de fals desistiment.

 

ACORDS

- Estar en la roda de premsa al Parlament el dijous 19 setembre a les 12:45 hores amb la delegació indicada. Prosseguir les gestions sobre noves esmenes de lectura única o d'urgència.

- Difondre convocatòria concentració davant del Parlament dimecres 25 de setembre a les 18 hores. Arribar Pancarta i cartells.

- Preparar xerrada sobre la pobresa i la situació de la RGC en el marc del II Festival de marees i moviments socials, si pot ser de maera coordinada en l'espai Habitatge i pobresa.

-Adquirir carpa

 

Propera reunió dimecres 2 de octubre 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 18 setembre 2019

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

 

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla