Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

La presentació de recursos davant del Jutjat el Contenciós administratiu o el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per denegació injusta de la sol·licitud de prestació de Renda Garantida de Ciutadania (RGC) o per incompliment de l'silenci positiu que estableix aquesta llei està obtenint un resultat molt positiu.
En efecte, tenim constància en la Resolució de la Direcció general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa (DGES) en compliment de la Resolució 452/2019 de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública després de la reclamació presentada per la Comissió Promotora de la Renda garantida de Ciutadania, que abans de la vista de la demanda pel Tribunal Superior de Justícia, la pròpia DGES està revisant aquests expedients, reconeixent i abonant la prestació amb tots els endarreriments des de la data de sol·licitud a les persones que han presentat els recursos o demandes.

És evident, que la DGES vol evitar les sentències que posin en evidència el seu incompliment de la Llei.
Felicitem a les persones que, després de la informació que difon la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania per a efectuar les reclamacions i recursos, es van animar a fer el pas de reclamar davant dels tribunals el reconeixement dels seus drets, tot i llarg temps d’espera.
Ha valgut la pena. Els endarreriments abonats segons el temps transcorregut des de la sol·licitud, per exemple, des de 1 octubre 2017 a 1 de juliol 2019 per una persona poden arribar als 12.000 euros, i en el cas d'una família amb 5 persones podrien superar els 22.000 euros.
Fem una crida a totes les persones que han sol·licitat la prestació de la RGC i els ha estat denegada injustament que segueixin el següent procediment (1): Presentació de Recurs d'alçada després de rebre la comunicació de la denegació, abans que venci el termini d'un mes des de la recepció. Després de l'espera de tres mesos de resolució de el recurs d'alçada, en cas de nova denegació o de no resposta, iniciar la presentació de la demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per a la qual es pot accedir a advocat d'ofici a través d' la justícia gratuïta o bé contractant servei d'advocats.

No fer cas dels que aconsellen a les oficines del SOC o d'altres oficines de la Generalitat tornar a presentar una nova sol·licitud en lloc de el corresponent recurs d'alçada o reclamació, ja que es perd els drets adquirits des de la data de la sol·licitud, i la nova sol·licitud no garanteix que vagin a reconèixer la prestació, l'experiència coneguda és que en general tornen a denegar-la. Pot presentar-se novament la sol·licitud un cop s'ha presentat la demanda davant del Tribunal Superior de Justícia a Catalunya.
Per a més informació pot passar pels punts d'assessorament de la Comissió Promotora de la RGC:

Barcelona:
- Local de la FAVB, cada dijous laborable de 16 a 18 hores, carrer Obradors, 10,Baixos

- Nou Barris, Casal de Barri Prosperitat, dimecres laborables de 18 a 20 hores. Pça. Angel Pestaña s/n.

Blanes:
Casal Cívic Can Borell, dijous laborable de la tercera setmana del mes de 18 a 19 hores, Passatge Mas Borell nº 1

Terrassa:
Centre Cívic Montserrat Roig, cada divendres de 17 a 19 hores, Av. Barcelona 180

Figueres (Girona):
Plataforma d'afectats per la Renda garantida, primer dimarts laborable de cada mes de 18 a 19 hores, Local Can Met, carrer Sant Vicens 30 (Tel. Joan 618.628.584)

Tarragona:
Local PAH, últim dimarts laborable de cada mes, Plaça Imperial Tarraco no 1, planta 3. (Seu antiga de la Universitat)

COMISSIÓ PROMOTORA DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANÍA
Web: https://rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/ Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
(1) En el cas d'incompliment de l'silenci positiu, s'ha de presentar una reclamació per impagament de la prestació davant l'oficina en què es va tramitar la sol·licitud de la prestació. Si en el termini d'un mes aquesta reclamació és denegada o no obté resposta, s'ha de presentar la corresponent demanda o recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Joomla templates by a4joomla