La presentació de recursos davant del Jutjat el Contenciós administratiu o el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per denegació injusta de la sol·licitud de prestació de Renda Garantida de Ciutadania (RGC) o per incompliment de l'silenci positiu que estableix aquesta llei està obtenint un resultat molt positiu.
En efecte, tenim constància en la Resolució de la Direcció general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa (DGES) en compliment de la Resolució 452/2019 de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública després de la reclamació presentada per la Comissió Promotora de la Renda garantida de Ciutadania, que abans de la vista de la demanda pel Tribunal Superior de Justícia, la pròpia DGES està revisant aquests expedients, reconeixent i abonant la prestació amb tots els endarreriments des de la data de sol·licitud a les persones que han presentat els recursos o demandes.

És evident, que la DGES vol evitar les sentències que posin en evidència el seu incompliment de la Llei.
Felicitem a les persones que, després de la informació que difon la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania per a efectuar les reclamacions i recursos, es van animar a fer el pas de reclamar davant dels tribunals el reconeixement dels seus drets, tot i llarg temps d’espera.
Ha valgut la pena. Els endarreriments abonats segons el temps transcorregut des de la sol·licitud, per exemple, des de 1 octubre 2017 a 1 de juliol 2019 per una persona poden arribar als 12.000 euros, i en el cas d'una família amb 5 persones podrien superar els 22.000 euros.
Fem una crida a totes les persones que han sol·licitat la prestació de la RGC i els ha estat denegada injustament que segueixin el següent procediment (1): Presentació de Recurs d'alçada després de rebre la comunicació de la denegació, abans que venci el termini d'un mes des de la recepció. Després de l'espera de tres mesos de resolució de el recurs d'alçada, en cas de nova denegació o de no resposta, iniciar la presentació de la demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per a la qual es pot accedir a advocat d'ofici a través d' la justícia gratuïta o bé contractant servei d'advocats.

No fer cas dels que aconsellen a les oficines del SOC o d'altres oficines de la Generalitat tornar a presentar una nova sol·licitud en lloc de el corresponent recurs d'alçada o reclamació, ja que es perd els drets adquirits des de la data de la sol·licitud, i la nova sol·licitud no garanteix que vagin a reconèixer la prestació, l'experiència coneguda és que en general tornen a denegar-la. Pot presentar-se novament la sol·licitud un cop s'ha presentat la demanda davant del Tribunal Superior de Justícia a Catalunya.
Per a més informació pot passar pels punts d'assessorament de la Comissió Promotora de la RGC:
Barcelona:
- Local de la FAVB, cada dijous laborable de 17 a 19 hores, carrer Obradors 8-10
- Sopa de Pedres, cada dijous de 19 a 21 hores, Cotxeres de Sants (entrant des de la plaça Bonet i Moixí), sala 21, planta 2.
- Nou Barris, Casal de Barri Prosperitat, dimecres laborables de 18 a 20 hores. Pça. Angel Pestaña s/n.
Badalona:
Carrer Muontaña 1-7, cantonada carrer Europa. Només amb cita prèvia WhatsApp 655062739
Blanes:
Casal Cívic Can Borell, dijous laborable de la tercera setmana del mes de 18 a 19 hores, Passatge Mas Borell nº 1
Terrassa:
Centre Cívic Montserrat Roig, cada divendres de 17 a 19 hores, Av. Barcelona 180
Figueres (Girona):
Plataforma d'afectats per la Renda garantida, primer dimarts laborable de cada mes de 18 a 19 hores, Local Can Met, carrer Sant Vicens 30 (Tel. Joan 618.628.584)
Tarragona:
Local PAH, últim dimarts laborable de cada mes, Plaça Imperial Tarraco no 1, planta 3. (Seu antiga de la Universitat)
COMISSIÓ PROMOTORA DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANÍA
Web: https://rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/ Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
(1) En el cas d'incompliment de l'silenci positiu, s'ha de presentar una reclamació per impagament de la prestació davant l'oficina en què es va tramitar la sol·licitud de la prestació. Si en el termini d'un mes aquesta reclamació és denegada o no obté resposta, s'ha de presentar la corresponent demanda o recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Joomla templates by a4joomla