Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   12/12/2018

ACTA N º 130

 

Assisteixen a la reunió:Miquel Ibarz, Mª Carmen Montserrat, Joan Miquel Ortiz, Manuel Ortiz, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Xan Da Torre. Justifiquen absència: Erika Fabregat, Juan Dominguez, Ana Carla Rosani, Enric Cucarella, Assumpta Barbens, Ramón Franquesa, Enrique García, Pepe Bocanegra, Josep Busquets, Neus Escofet, Sixte Gargante, Nuria Lozano, Carmen Laura Marino, Patrizia Manzo, Juan Ramón Martín, Eloy Navarro, Manel Navarro, Ignacio Nieto, Valentín Redondo, Pepe Rodado i Najat Yedri

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informacions

2.- Situació recursos potestatius i preparació noves iniciatives davant els tribunals

3.- Registre del plec de demandes socials davant del Parlament

4.- Nou model de moció per presentar als ajuntaments

5.- Preparació Assemblea de persones afectades i entitats. Desenvolupament i propostes.

6.- Diversos

 

1.- Informacions

1.1.- Es dóna lectura a la resposta de la Degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya a la carta enviada. En la seva resposta la Degana respon a la sol·licitud formulada, agraeix el treball d'anàlisi de la Comissió Promotora i expressa la voluntat del Col·legi de treballar pel correcte desplegament de la llei RGC.

1.2.- S'informa de la proposta de reunió amb la Taula del Tercer sector i s'acorda la delegació de la Comissió Promotora.

1.3.- Després gestions amb els grups parlamentaris no hi ha constància fins al dia d'avui, que el govern de la Generalitat vagi a complir l'obligació que estableix la llei de RGC de presentar l'avaluació sobre la implementació d'aquesta llei dins de l'últim trimestre del 2018. Els últims plens del Parlament al desembre, estan fixats per a la setmana (17 a 21 desembre). El proper divendres 14 de desembre es coneixerà l'ordre del dia dels plens, i per tant es podrà comprovar si es realitza o no l'informe indicat.

 

2.- Situació recursos potestatius i preparació noves iniciatives davant els tribunals

Ha transcorregut més d'un mes des del 2 de novembre passat en què va ser presentat el primer recurs potestatiu davant el Departament de Treball i la Direcció d'Economia Social sobre l'incompliment de la Llei de transparència en el punt 12 de la sol·licitud d'informació registrada el 17 d'agost.

Havent-se superat el termini legal, per la qual cosa s'entén rebutjat o denegat dit recurs, s'obre el procediment legal per presentar un recurs al Tribunal del Contenciós administratiu, dins d'un termini de dos mesos. S'informa que s'ha sol·licitat cita al Vogat per emprendre aquesta iniciativa davant el Tribunal.

 

3.- Registre del plec de demandes socials davant del Parlament

Es comunica que el Plec de demandes socials davant el procés d'elaboració i debat del Projecte de Pressupostos de la Generalitat per 2019, i que ha estat subscrit per diverses organitzacions, moviments i entitats socials, entre les quals la Comissió promotora de la RGC, va ser registrat a les oficines del Parlament el passat 10 de desembre. S'ha iniciat els contactes amb grups parlamentaris amb l'objectiu d'establir una ronda de trobades per tractar aquestes demandes (s'adjunta document registrat).

 

4.- Nou model de moció per presentar als ajuntaments

En compliment de l'acordat en anteriors reunions, s'aborda l'esborrany de la nova moció per presentar als ajuntaments elaborat per Manuel Ortiz.

Després de la ronda d'intervencions i aportacions a l'esborrany, s'aprova el contingut de la moció.

Es proposa que com en anteriors mocions, es facin les gestions oportunes per aconseguir el major consens possible sobre aquesta moció amb els grups municipals, i aconseguir la seva aprovació final en els plens municipals.

 

5.- Preparació Assemblea de persones afectades i entitats. Desenvolupament i propostes

Per preparar l'assemblea convocada per demà dijous 13 de desembre a les 18 hores, al Casal de Barri Pou de la Figuera, carrer Sant Pere Més Baix nº 70, es proposa el següent ordre del dia i propostes:

- Estar mitja hora abans al local per organitzar assemblea, taules, cadires, megafonia, etc.

Desenvolupament Assemblea:

S'iniciarà l'assemblea amb una informació sintètica de les dades sobre l'incompliment de la llei RGC, així com de les diverses gestions realitzades i sobre els punts d'assessorament.

A continuació, la comissió promotora farà les següents propostes d'iniciatives i accions per al seu debat a l'Assemblea:

- Sol·licitud de persones afectades i entitats al Síndic de Greuges de Catalunya, amb un termini inicial de recollida de signatures fins a finals de gener, i registrar-lo posteriorment de manera col·lectiva.

- Iniciatives d'acció, si pot ser concertades amb les organitzacions socials que subscriuen les demandes presentades davant el Parlament el passat 10 de desembre, durant el procés de presentació i debat pressupostos Generalitat 2019.

- Agenda de mobilitzacions al carrer de febrer a abril 2019: Concentracions davant del Departament de Treball al c /. Sepúlveda 148, els dies 7 de febrer i 7 de març (dijous)

- Valorar, perfomance en Pl Sant Jaume el dijous 4 d'abril

- Fer nova assemblea de persones afectades per valorar situació i preparar les accions el 24 de gener (pendent local) a les 18 hores. Fixar data per a vídeo amb persones afectades.

Ronda de paraules i conclusions

 

6.- Diversos

Juanjo informa de les gestions davant els ajuntaments per conèixer els procediments de comunicació i empadronament per a les persones sense llar o domicili fix.

 

ACORDS

- Procedir a la presentació del recurs al Tribunal del Contenciós administratiu després del termini legal sense resposta als recursos potestatius presentats.

- Aprovar nou model de moció per presentar als plens dels ajuntaments.

- Gestionar de manera concertada demandes socials presentades al Parlament

- Presentar propostes a l'Assemblea 13 desembre

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 9 de gener 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 13 de desembre 2018

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla