Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

Comissió de govern de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania

La Renda Garantida de Ciutadania imprescindible davant la pandèmia

Els 'comuns' plantegen un decret llei per agilitzar la renda garantida durant el coronavirus
 TRÀMITS DE RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA (COVID-19)

AVÍS

L'assessorament presencial sobre la Renda Garantida de Ciutadania que es realitza els dijous de 17 a 19 hores al local de la FAVB es suspèn per tancament d'aquest local com a conseqüència de les restriccions de mobilitat pel Covid-19.

En el seu lloc, es procedeix a realitzar l'assistència per via telemàtica escrivint a l'e-mail:

asesoriargc@gmail.com

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2020-03-02 Requeriment que exigeix el total i immediat compliment de la Resolució 114/2019 de 28 de febrer de 2019 de la GAIP

2020-02-28 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL ART 26 "RESOLUCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES SOL·LICITUDS"

2020-02-07 Declaracion del relator de la ONU tras su visita a España.

 

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO

¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3  LA LLARGA LLUITA PER LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

 

 

La ILP per una Renda Garantida de Ciutadania ja s'ha reunit amb tots els grups parlamentaris, dels quals s'ha volgut obtenir el compromís per tal que la ILP pugui esdevenir una realitat

Un cop constituït el nou Parlament la Comissió Promotora per una Renda Garantida Ciutadana ha començat a fer les passes per tal que la proposta pugui esdevenir real.

Algunes persones membres de la comissió es van reunir, en la passada setmana, amb representants de tots el grups parlamentaris de la cambra per tal d'informar sobre el procés i el contingut de la proposta. Per altra banda, també s'ha volgut buscar el compromís de les diferents forces parlamentàries per tal que la Renda Garantida Ciutadana esdevingui una realitat.

 

 

La comissió promotora està formada per persones de diferents àmbits polítics i socials que representen diferents sensibilitats. Les reunions amb els diferents grups parlamentaris han estat amb: Jordi Turull de CiU, Pere Bosch d'ERC, Eva Granados del PSC, Laura Massana d'IC-V-EUiA, Sergio Santamaria del PP, Jordi Cañas de Ciutadans i David Fernández i Quim Arrufat de la CUP. També es va portar a terme una reunió amb la Vicepresidenta de la Mesa del Parlament, Anna Simó.

El compromís dels diferents grups parlamentaris ha estat el de facilitar el procés de debat, havent un suport total a la ILP per part de CUP, IC-V-EUiA, PSC i ERC.

Durant les trobades s'ha analitzat l'augment de la pobresa i com està afectant a la ciutadania de Catalunya: la cobertura pública és decreixent, la modificació del PIRMI ha creat més desprotecció en col·lectius ja castigats i la pobresa és creixent i dramàtica, a més d'afectar a diferents nivells econòmics i situacions laborals. Segons els dades de què es disposa a final del 2013 només un 30% de les persones a l'atur rebran algun tipus de prestació econòmica.

La Renda Garantida Ciutadanaés una proposta per tal de combatre aquesta situació creixent, que cal aturar. La proposta de Renda Garantida Ciutadanaés un desenvolupament de l’article 24.3 de l'Estatut de Catalunya en el que diu : “les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els garanteixi una vida digna” . La comissió promotora ha desenvolupat una proposta legislativa que vol presentar a la ciutadania i que pugui arribar al debat i aprovació al Parlament.

Durant els propers dies la ILP es presentarà a la Presidenta del Parlament i es registrarà per tal que pugui començar el proces de recollida de les signatures necessàries per iniciar el procés parlamentari.

Barcelona, 21 de gener de 2013

Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana

Per a qualsevol consulta podeu enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.o bétrucar al 661390670

 

CiU

Ciutadans

CUP

ERC

ICV

PP

PSC

Amb la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó.

Joomla templates by a4joomla