Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania   28/11/2018

ACTA N º 129

 

Assisteixen a la reunió:Erika Fabregat, Juan Dominguez, Miquel Ibarz, Carmen Laura Marino, Patrizia Manzo, Juan Ramón Martín, Manuel Ortiz, Valentín Redondo, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Xan Da Torre. Justifiquen absència:Ana Carla Rosani, Enric Cucarella, Assumpta Barbens, Ramón Franquesa, Enrique García, Pepe Bocanegra, Josep Busquets, Neus Escofet, Sixte Gargante, Nuria Lozano, Mª Carmen Montserrat, Joan Miquel Ortiz, Eloy Navarro, Manel Navarro, Ignacio Nieto, Pepe Rodado i Najat Yedri.

 

Proposta d'Ordre del dia:

11.- Informacions: moció aprovada pel Ple del Parlament el 22 de novembre. Tràmit del Síndic

2.- Informació treballadors/es socials

3.- Consulta pública prèvia sobre reglament RGC del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

4.- Iniciativa Carta al Parlament amb altres entitats socials

5.- Convocatòria assemblea entitats i persones afectades

6.- Proposta: moció ajuntaments

7.- Actes informatius

 

1.- Informacions: moció aprovada pel Ple del Parlament el 22 de novembre. Tràmit del Síndic.

1.1.- Es valora positivament la repercussió mediàtica de la Roda de premsa celebrada el 22 de novembre, i es valora com un primer èxit l'aprovació de les mocions que recullen algunes demandes de la Carta registrada al Parlament el passat 5 de novembre, particularment la següent moció:

"Realitzar una revisió de les Resolucions de denegació de la RGC, elaborar un informe que contingui informació sobre els Possibles denegacions indegudament justificades i compensar la pèrdua de drets, calendaritzant els Mesures pertinents per a resoldre a els casos detectats".

Veure: Moció 24 / XII del Parlament de Catalunya, sobre desprotecció social, a) 2a.

Aprovació, Ple del Parlament, Sessió 20, 2018.11.22, DSPC-P 29, Publicació: BOPC 209

Aquesta moció aprovada per majoria parlamentària, amb els vots en contra de JuntsxCat i ERC, a més de significar una censura al govern de la Generalitat en la gestió de la RGC, i d'obligar a la seva aplicació dins dels propers sis mesos, ofereix la possibilitat de situar un objectiu concret per dirigir-se a les prop de 50.000 sol·licituds rebutjades de RGC i complements de RGC.

1.2.- Es dóna a conèixer la carta enviada pel Síndic de Greuges de Catalunya a la Comissió Promotora, on s'informa de les gestions del Síndic davant la Direcció d'economia social, i de la necessitat d'esperar a les respostes de l'administració a els dos recursos potestatius presentats.

 

2.- Informació treballadors/es socials

S'informa de la reunió amb treballadores socials, del creixent malestar davant la implementació de la llei de la RGC, i de les greus irregularitats detectades: Resolucions de desistiment per no haver aportat documentació requerida, quan no s'ha notificat aquest requeriment a les persones afectades ...; intents d'ampliar el requisit de residència de 24 mesos a 36 mesos, incomplint l'art 23, apartat b) que estableix que prèviament s'han d'avaluar el possible efecte crida, i que en tot cas això només pot aplicar-se després d'haver-se aprovat el reglament de la llei.

Com a conclusió de la reunió es reforcen els llaços de col·laboració existents amb la Comissió Promotora.

 

3.- Consulta pública prèvia sobre reglament RGC del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Després de conèixer el contingut de la consulta pública prèvia a l'elaboració del reglament, veure: https://participa.gencat.cat/processes/reglamentRGC

Davant les irregularitats contingudes, absència d'informació sobre l'últim esborrany de reglament, etc., els representants de la Comissió Promotora presenten un document d'al·legacions, per en cas d'aprovar, ser registrat davant el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i procedir a la seva difusió entre les entitats socials i cíviques, grups parlamentaris i mitjans de comunicació.

Després d'una presentació dels aspectes principals del document es dóna lectura al seu contingut.

A la ronda d'intervencions s'aprova registrar l'endemà, 29 de novembre.

 

4.- Iniciativa Carta al Parlament amb altres entitats socials

S'informa que la Carta reivindicativa que promouen diversos moviments socials, on també participa la Comissió Promotora, que en aquests moments està en procés d'aportacions i aprovació. En aquesta Carta es recullen les principals demandes de la Comissió Promotora de la RGC.

Un cop estigui tancat aquest document, es registrarà conjuntament per les persones representatives de les entitats adherides. A continuació, s'obriran gestions amb els grups parlamentaris i s'estudiaran iniciatives de pressió en el context d'elaboració i aprovació dels pressupostos per 2019.

 

5.- Convocatòria assemblea entitats i persones afectades per resolucions denegatòries

Amb l'objectiu d'informar i debatre sobre iniciatives i mesures de pressió, per exemple, recollida de signatures per reforçar sol·licitud d'intervenció al Síndic de Greuges de Catalunya, mesures per fer complir la moció que obliga el govern de la Generalitat a revisar les prop de 50.000 sol·licituds denegades, etc., es proposa convocar una assemblea per al dijous 13 de desembre a les 18 hores, al Casal de Barri Pou de la Figuera, carrer Sant Pere Més Baix nº 70.

Es proposa realitzar convocatòria específica a les persones afectades, i a les entitats cíviques i socials que donen suport a la RGC.

 

6.- Proposta: moció ajuntaments

El company Manuel Ortiz de Mataró proposa impulsar noves mocions als ajuntaments, tenint en compte els termes de la moció aprovada pel Parlament en el ple del 22 de novembre.

Es proposa portar un esborrany de moció a la pròxima reunió de la Comissió Promotora.

 

7.- Actes informatius

S'informa de l'acte celebrat el 26 de novembre davant de l'ajuntament de Terrassa, convidats pel moviment pensionista de la localitat, per informar de la RGC i dels greus incompliments en la seva aplicació.

Es comunica que el Casal Popular del Pla del Besòs 'Les Besossades "de Sant Adrià del Besòs ens ha expressat el seu interès a realitzar un acte informatiu sobre la RGC al barri de la Mina.

 

 

ACORDS

 

- Registrar el Document presentat d'aportacions a la Consulta pública prèvia al reglament de la RGC, i realitzar difusió.

- Prosseguir i donar suport iniciativa Carta reivindicativa al Parlament al costat d'altres moviments socials.

- Convocar les persones afectades per resolucions denegatòries i entitats solidària a l'Assemblea que tindrà lloc el dijous 13 de desembre, a les 18 hores al Casal de Barri Pou de la Figuera, carrer Sant Pere Més Baix nº 70.

- Preparar esborrany moció per als ajuntaments.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 12 de desembre 2018 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 30 de novembre 2018

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa Web:http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla