Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

COMISSIÓ PROMOTORA I PARLAMENT DE CATALUNYA CENSUREN GESTIÓ CONSELLERIA D'TREBALL, AFERS SOCIALS, I FAMILIES A LA DESASTROSA IMPLEMENTACIÓ DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

 

COMUNICAT RODA DE PREMSA

A les 12 hores d'ahir dijous 22 d'octubre 2018, davant del Parlament de Catalunya els representants de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) amb el suport de representants de col·lectius socials i cívics de Marea Pensionista, Marea Blanca, Marea de Marees, PAH, Kellys, Coordinadora d'Assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya, No+ Precarietat, CICLO, RidersxDerechos, IAC, Front Cívic, Assemblea Diversitat Funcional, FAV de Santa Coloma Gramenet, ATTAC Acordem, Activistes sense llar, afectats pel incompliment de la RGC etc., van presentar els objectius i raons de la roda de premsa, finalitzant amb la lectura dels motius i requeriments continguts en la Carta registrada al Parlament el passat 5 de novembre (s'adjunta amb el present comunicat).

En la roda de premsa van participar una dotzena de mitjans de comunicació, entre els quals TV1, TV3, Catalunya Ràdio, agències i premsa, als que es va facilitar un dossier amb els documents.

Van estar presents representants de diversos grups parlamentaris.

En aquesta roda de premsa el representant de la Comissió promotora va censurar la gestió del Govern de la Generalitat, particularment de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, que cinc mesos mes tard de la seva presa de possessió, i havent sobrepassat àmpliament el període de gràcia de 100 dies, continua incomplint la llei i vulnerant els drets de desenes de milers de persones en situació de pobresa severa (*), als que es rebutja de manera injusta la sol·licitud de prestació, s'incompleix el silenci positiu, o estan pendents de resolució fora del termini administratiu. En intervenció posterior, al costat del salutació a les Kellys va informar que en el Ple del Parlament, s'havien presentat mocions que recollien punts de la Carta registrada, sol·licitant el seu suport al conjunt de grups parlamentaris.

A més, es va denunciar l'incompliment de la llei de Transparència davant la sol·licitud d'informació pública i es va anunciar la presentació de dos recursos potestatius, una nova sol·licitud d'informació sobre l'elaboració del reglament de a llei i una nova denúncia davant el Síndic de Greuges de Catalunya.

La representant de Marea Pensionista Conchita Ribera va realitzar una contundent i indignada crítica a la Conselleria de Treball i va exigir mesures i responsabilitats (Veure intervenció en document annex). A continuació, José Corvo representant de IAC, sindicat majoritari a les oficines del SOC, va denunciar l'escassetat de mitjans i problemes de gestió observats, expressant el seu ple suport al compliment de la llei RGC.

EL PLE DEL PARLAMENT APROVA IMPORTANT MOCIÓ EN SUPORT DEL DRET A la RGC, I EN LA PRACTICA CENSURA INCOMPLIMENT DE LA LLEI DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

El Ple del Parlament va aprovar el punt 1) apartat b) de la moció presentada pel Grup Ciutadans (Veure punt 1 de la moció al final del comunicat):

Realitzar una revisió de les resolucions de denegació de la RGC, elaborar un informe que contingui informació sobre les possibles denegacions indegudament justificades i compensar la pèrdua de drets, calendaritzant les mesures pertinents per a resoldre els casos detectats.

Aquesta votació, sol·licitada per separat pels grups ERC i Junts xCAT, va ser aprovada pel plenari amb els vots a favor de de C, s, PSC, CatenComú-Podem, CUP i PP. Votant en contra ERC i Junts xCAT.

La moció aprovada, és una censura evident a la desastrosa implementació de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania pel Departament de Treball, Afers Socials i famílies, i en l'actualitat per la Conselleria del Sr. Chakir el Homrani, i constata la pèrdua de credibilitat de les dades i informacions publicades per l'administració.

En aplicació d'aquesta moció, un mínim de 49.000 sol·licituds de Renda Garantida de Ciutadania i Complements que han estat rebutjades hauran de ser revisades en els propers sis mesos. 

El punt 1) apartat a) de la moció va ser aprovat per unanimitat:

1) Millorar la transparència en la gestió de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) i dotar la seva efectiva aplicació de suficient pressupost, a través de les següents mesures:

a. Donar compliment a la disposició addicional setena de la Llei 14/2017 de la Renda Garantida de Ciutadania, presentant en seu parlamentària un informe sobre l'aplicació i efectivitat de la RGC durant els 12 primers mesos de vigència de la Llei, abans de finalitzar l'últim trimestre del 2018.

Els apartats a) ib) del punt 1 de la moció recullen les sol·licituds efectuades a la Carta registrada el passat 5 de novembre, veure punt 1, i apartat quart del punt 2.

Barcelona, 23 de novembre 2018

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

(*) Sol·licituds presentades a partir del 15 de setembre fins al setembre 2018, 121.548. Sol·licituds de RGC i Complement de RGC aprovades fins a setembre 2018, 5.621. Sol·licituds pendents de valoració 16.518. Sol · licituds rebutjades 48.846. Prestacions de RGC abonades 15 agost 2018, 25.510. Hi ha un altre col·lectiu de més de 50.000 sol·licituds sobre els quals no hi ha una explicació detallada i provada sobre la seva desaparició, resultat de la diferència entre sol·licituds publicades pel Departament de Treball de 121.548 i les sol·licituds valorades o pendents de valoració de 71.270.

S'adjunten:

Links vídeos Roda de premsa:

https://youtu.be/9XcPmzb0dmw

https://youtu.be/m0gLxVU6O4c

Documents: Carta registrada al Parlament 5 de novembre i va intervenció de Conchi Ribera d'Marea Pensionista

 

Joomla templates by a4joomla