Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   16/10/2018

ACTA N º 126

 

Assisteixen a la reunió:Pepe Bocanegra, Josep Busquets, Enrique Elejalde, Erika Fabregat, Miquel Ibarz, Nuria Lozano, Patrizia Manzo, Mª Carmen Montserrat, Eloy Navarro, Joan Miquel Ortiz, Manuel Ortiz, Valentín Redondo, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Albert Torras. Justifiquen absència: Ramón Aguilar, Francesc Arnau, Montserrat Campa, Rosa Cañadell, Neus Escofet, Nuria Ferrer, Nuria Farrús,Ramón Franquesa, Enrique García, Sixte Gargante,Pilar González,Xavier Gustems, Joan Llambrich, Manel Navarro, Ignacio Nieto, Pepe Rodado, Tamara Ruiz, Joanna Tejero, Xan da Torre i Najat Yedri .

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Acte homenatge a Jaume Botey.

2.- Presentació informe sobre esborrany del reglament als grups parlamentaris.

3.- Ajornament reunió amb conseller Sr. Chakir el Homrani, i preparació reunió.

4.- Desenvolupament acció i acte informatiu musical dimecres 24 d'octubre

5.- Proposta de Carta al Parlament i preparació acte públic.

6.- Informació nous punts d'assessorament i presentació recursos contenciós administratiu. Nous actes informatius.

7.- Diversos: Informació i valoración esmena transaccioanl aprobafda al Parlament

 

1.- Acte homenatge a Jaume Botey.

Es recorda que el divendres 19 d'octubre a les 18 hores, tindrà lloc al "Casinet d'Hostafranchs" carrer Rector Triado 53, l'homenatge a Jaume Botey, membre de la Comissió Promotora constituent de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania.

 

2.- Presentació informe sobre esborrany del reglament als grups parlamentaris.

El dimarts 16 d'octubre, a les 11 hores, va tenir lloc a la Sala 4 del Parlament de Catalunya la reunió amb els grups parlamentaris convidats i una delegació de la Comissió Promotora RGC formada per Sixto Garganté, Mª Carmen Montserrat, Enrique Elejalde i Diosdado Toledano. Van estar presents representants de tots els grups parlamentaris excepte PSC que va justificar absència i PP.

L'objectiu de la reunió va ser presentar l'informe sobre l'esborrany de reglament de la RGC elaborat pels representants de la Comissió Promotora, i que s'havia distribuït entre els grups parlamentaris amb anterioritat.

Sixto Garganté va presentar l'informe en una intervenció jurídica, sintètica i amb gran pedagogia, assenyalant que el desplegament reglamentari no pot ser contrari a la llei i que tampoc pot establir nous requisits que no eren a la llei. Entrant en detall, va assenyalar els aspectes del reglament que no estan en la llei, els que són contraris a la llei, i aquells que resulten d'un "talla i enganxa" del reglament de l'RMI, quan aquesta llei va quedar derogada explícitament en el redactat de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

Després de l'informe, diversos grups van expressar el seu interès i preocupació en el desenvolupament del reglament, i particularment el representant de la CUP Vidal Aragonés va felicitar l'exposició per la seva claredat i senzillesa.

Diosdado va plantejar el deure dels grups parlamentaris de defensar la llei que van aprovar per unanimitat, i evitar qualsevol vulneració per via reglamentària. També va advertir que en el cas que el Reglament definitiu contradigui la llei s'emprendran les mesures de denúncia. També va recordar als grups parlamentaris que l'IRSC (indicador de referència de la quantia de la prestació de la RGC) està congelat des de 2010, i va proposar la seva actualització en el procés d'elaboració i aprovació del proper pressupost de la Generalitat.

Al final de la reunió Sixto Garganté va recordar als representants parlamentaris la disposició addicional setena de la llei RGC, per la qual el Govern de la Generalitat ha de presentar al Parlament de Catalunya, dins del quart trimestre del 2018, un informe sobre l'aplicació i la efectivitat de la Renda garantida de Ciutadania durant els dotze primers mesos de vigència de la present llei.

 

3.- Ajornament reunió amb conseller Sr. Chakir el Homrani, i preparació reunió

Es comunica la recepció el passat 8 d'octubre d'un missatge enviat per l'administració del conseller Sr Chakir el Homrani, pel qual s'anul·la la reunió prevista amb el conseller per al divendres 19 d'octubre, justificant motius d'agenda inexcusables, i indicant es farà arribar una nova data de reunió el més aviat possible.

Es proposa ajornar a més endavant els treballs preparatoris de la reunió amb el conseller. En el cas que la nova data s'estableixi abans de la reunió de la Comissió Promotora (prevista per a 31 d'octubre), es convocaria una reunió d'urgència, almenys amb la delegació que participarà en aquesta trobada.

També es proposa adjuntar amb l'acta les propostes realitzades per Juanjo. Es recorda que en aquesta trobada el conseller ha de respondre al document que li va enviar els representants de la Comiisón Promotora.

 

4.- Desenvolupament acció i acte informatiu musical dimecres 24 d'octubre

S'informa dels treballs d'extensió i preparació de la convocatòria de concentració el proper dimecres 24 d'octubre a les 11 hores davant del Departament de Treball, assumptes socials i famílies en Carrer Sepúlveda nº 148, cantonada amb Villarroel.

També s'informa de l'acte informatiu-musical que es convoca el mateix dia a les 18 hores al Casal de barri Pou de la Figuera, carrer Sant Pere Més Baix nº 70, acte que finalitzarà a les 20 hores.

Aquestes convocatòries s'han preparat en un important treball d'extensió i confluència amb altres organitzacions socials, cíviques i polítiques. Entre elles, es destaca la Marea Pensionista, el col·lectiu està implicat en la defensa de la llei de la RGC. En aquesta confluència s'han sumat els col·lectius afectats per la precarietat, moviment d'aturats, habitatge i lloguers, etc., sumant les principals reivindicacions.

Es proposa i acorda, adherir-se com Comissió Promotora a la crida a aquestes convocatòries i mobilitzacions. Es proposa portar la pancarta a les convocatòries del dia 24 i participar activament en la seva difusió, organització i desenvolupament.

 

5.- Proposta de Carta al Parlament i preparació acte públic.

- Davant la perspectiva de l'elaboració dels nous pressupostos de la Generalitat, i de l'informe obligat del Govern de la Generalitat sobre aplicació i efectivitat de la llei RGC, es proposa incidir amb una Carta al Parlament amb un conjunt de propostes i mesures, que inclogui l'actualització de l'IRSC, la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball parcial, el compliment de les resolucions parlamentàries aprovades el 3 de maig, particularment el silenci positiu, com d'altres mesures que es considerin necessàries. Es proposa tractar el contingut de l'esborrany d'aquesta carta en la propera reunió de la Comissió Promotora.

- En relació, al treball de preparació de l'acte públic amb els representants dels grups parlamentaris per conèixer la seva valoració i balanç de la implementació de la Llei RGC, així com les seves propostes al respecte, es plantegen diversos locals de referència on es van celebrar importants actes de la RGC. S'acorda repartir responsabilitats per fer gestions per reservar el local en dates de la segona quinzena de novembre.

 

6.- Nou punt d'assessorament i agenda d'actes informatius

Els companys Eloy Navarro i Pepe Bocanegra informen de la creació d'un punt d'assessorament a l'Ateneu Bòvila a Nou Barris, i proposen una jornada formativa de l'equip que es compromet assessorar. S'estudia l'agenda per veure de concretar aquesta sessió formativa.

El company Valentí Rodó informa de les gestions per posar en marxa un punt d'assessorament a Prat de Llobregat i proposa una data per fer un acte formatiu a la seva localitat.

Diosdado Informa de la posada en marxa d'un altre punt d'assessorament a Lleida, i posa en contacte al grup promotor de Lleida amb l'equip assessor de Barcelona.

També s'informa de la disposició de companys / es de Mataró, després de l'èxit de l'acte informatiu del 11 d'octubre, a posar en marxa un nou punt d'assessorament.

S'informa dels treballs per fer una ronda d'actes informatius a Tarragona, i se sol·licita la disposició dels compas de l'equip d'assessorament per donar xerrades.

S'informa de l'acte informatiu previst el 17 d'octubre a Sentmenat.

 

7.- Diversos: Informació i valoració esmena transaccional aprovada al Parlament

S'informa, que en el si de la delegació de la Comissió Promotora que es va reunir amb els grups parlamentaris, es va realitzar una primera valoració del contingut de l'esmena transaccional entre PSC, ERC i JuntsxCat a la llei de la RGC, aprovada per unanimitat per els grups parlamentaris, observant grans diferències amb el contingut de l'esmena inicial del PSC, i fent una valoració molt crítica del contingut d'aquesta esmena transaccional.

 

ACORDS

- Difondre i preparar els actes previstos per al 24 d'octubre.

- Preparar Carta al Parlament de Catalunya

- Concretar reserva de local per a acte informatiu i de debat sobre el balanç del compliment de la llei, convidant representants dels grups parlamentaris.

- Continuar les gestions per posar en marxa els nous punts d'assessorament.

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 31 octubre 2018 a les 17:00 h. en local de FAVB, carrer Obradors nº 8-10 (a prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III).

 

Barcelona, 19 octubre 2018

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla