Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   03/10/2018

ACTA N º 125

 

Assisteixen a la reunió:Ramón Aguilar, Josep Busquets, Enrique Elejalde, Erika Fabregat, Nuria Ferrer, Pilar González, Miquel Ibarz, Konstantin Khorenko, Patrizia Manzo, Mª Carmen Montserrat, Manel Navarro, Ignacio Nieto, Joan Miquel Ortiz, Manuel Ortiz, Valentín Redondo, Diosdado Toledano i Najat Yedri. Justifiquen absència:Francesc Arnau, Montserrat Campa, Rosa Cañadell, Neus Escofet, Nuria Farrús, Ramón Franquesa, Enrique García, Sixte Gargante, Xavier Gustems, Nuria Lozano, Joan Llambrich, Judith Paris, María del Carmen Penella, Pepe Rodado, Tamara Ruiz, Juanjo Salbia, Joanna Tejero, Santiago Torras i Xan da Torre.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Reconeixement grup d'interès. Resolució ajornament sol·licitud informació llei transparència.

2.- Roda entrevistes amb grups parlamentaris i participació en assemblea de la PAH de Barcelona

3.- Informe sobre l'esborrany del reglament de la llei RGC.

4.- Previsió reunió amb conseller Sr. Chakir el Homrani proper 19 d'octubre

5.- Propostes d'iniciatives

6.- Nou punt d'assessorament i agenda d'actes informatius

 

1.-Reconeixement grup d'interès. Resolució ajornament sol·licitud informació llei transparència.

- Amb data 1 d'octubre s'ha rebut la resolució signada pel director general de Dret i Entitats Jurídiques Sr. Xavier Bernadí i Gil, pel qual s'inscriu i classifica la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania en el Registre de grups de interès de Catalunya. D'aquesta manera es compleix la indicació de la secretaria del conseller de Treball, assumptes socials i famílies, per tal de facilitar les trobades.

- Recentment s'ha rebut la Resolució de la Direcció d'Economia Social del Departament de treball (datada el 28 de setembre) en el qual es comunica l'ampliació de quinze dies, sobre el termini normatiu d'un mes, per respondre a la sol·licitud d'informació realitzat a través de la Llei de transparència. Per tant, la resposta a la sol·licitud s'ha d'efectuar com a màxim el 15 d'octubre.

 

2.-Roda entrevistes amb grups parlamentaris

- En compliment de l'acord de la reunió anterior es va iniciar la roda de contactes amb els grups parlamentaris el passat dimecres 26 de setembre amb representants de la CUP, Ciutadans i Catalunya en Comú-Podem. Està prevista una reunió amb el representant del PSC el proper 9 d'octubre, i es faran gestions per entrevistar-se amb la resta en els propers dies.

En aquestes trobades es va facilitar a tots ells informació sobre els problemes que segueixen observant-se en la implementació de la llei, un cop ha transcorregut el període de més de 100 dies des de la presa de possessió del nou govern de la Generalitat. Es van valorar diverses iniciatives parlamentàries per a la defensa del ple compliment de la llei. També es va informar de la situació de l'esborrany del reglament de la llei i es va proposar una data de trobada amb tots els grups parlamentaris per presentar-los l'informe que s'ha elaborat per membres de la Comissió Promotora. Aquesta data es va concretar per al dimarts 16 d'octubre, a les 11 hores en seu parlamentària.

- El passat dilluns 1 d'octubre convidats per membres de la PAH de Barcelona, ​​es va assistir a la seva assemblea general i es va prendre la paraula per agrair el compromís de suport expressat per la PAH a la Comissió Promotora de la RGC, i tot seguit informar de els greus incompliments de la llei observats, i proposant enfortir la col·laboració en pròximes iniciatives en defensa del dret a la RGC. Després de les mostres unànimes de simpatia i suport rebudes, es va atendre la situació de dues persones sol·licitants de la RGC i se'ls va assessorar sobre com procedir. Un d'aquests casos és una persona sense sostre, que va sol·licitar la prestació al setembre de l'any passat, i li ha estat denegada fora de termini, quan aquesta persona no disposa d'ingressos i reuneix els requisits per obtenir la prestació.

 

3.-Informe sobre l'esborrany del reglament de la llei RGC

Es presenta l'Informe sobre l'esborrany del reglament, actualitzat amb les noves informacions resultants del principi d'acord assolit en el marc de la "Comissió de govern" de la llei RGC, i que va ser publicat el passat 28 de setembre.

Aquest informe, subscrit per Sixto Garganté i Diosdado Toledano, fa una anàlisi detallada de l'esborrany de reglament, i exposa les consideracions sobre el seu contingut, tant de reconeixement positiu en alguns casos, com d'aquells desenvolupaments de l'esborrany de reglament que són contraris a la llei.

En gran mesura, diversos aspectes negatius de l'esborrany van ser tractats en anteriors reunions. Es proposa donar el vistiplau a l'informe i es convida a participar a la delegació que es reunirà amb els grups parlamentaris el proper dimarts 16 d'octubre a les 11 hores. Aquesta delegació estarà formada per Sixto Garganté (que efectuarà l'exposició de l'informe) i per Enric Elejalde, Núria Ferrer, Maria del Carmen Montserrat i Diosdado Toledano.

Es proposa difondre l'informe sobre l'esborrany del reglament entre les entitats i persones que donen suport a la Comissió Promotora, grups parlamentaris, ajuntaments solidaris i mitjans de comunicació.

 

4.-Previsió reunió amb conseller Sr. Chakir el Homrani proper 19 d'octubre

Es proposa formar la delegació que participarà en la trobada amb el conseller de Treball, afers socials i famílies el divendres 19 d'octubre, a les 9:30 hores del matí al local del Departament en Carrer Sepúlveda nº 148 (cantonada carrer Villarroel) . Aquesta delegació estarà composta, de moment, per Ramón Franquesa, Maria del Carme Montserrat, Miquel Ibarz, Juanjo Salbia, Najat Yedri i Diosdado Toledano.

Es proposa preparar la trobada amb el conseller Sr Chakir el Homrani en la pròxima reunió de la comissió promotora prevista per al 16 d'octubre a les 17 hores al local de FAVB.

 

5.-Propostes d'iniciatives

Es proposa continuar les gestions per realitzar el vídeo, pendent de la disponibilitat de la professional d'imatge companya Judith.

Es proposa organitzar un acte informatiu i debat sobre la situació i balanç de la implementació de la llei de la RGC, convidant a representants dels diversos grups parlamentaris.

Es proposa convocar una concentració reivindicativa el dimecres 24 d'octubre a les 11 hores davant del Departament de Treball en Carrer Sepúlveda 148, on es farà entrega d'un plec reivindicatiu. Es proposa que en aquesta concentració participin diverses entitats i moviments socials. Aquesta concentració duraria fins a les 12:30 hores.

Es proposa actualitzar la carta signada per entitats i persones en suport del ple compliment de la llei RGC.

Davant la petició de models de mocions pel company del Prat es difondran per prosseguir les iniciatives davant ajuntaments.

 

6.-Nou punt d'assessorament i agenda d'actes informatius

- El company Valentí Redondo de Prat de Llobregat informa de la posada en marxa d'un punt d'assessorament en la localitat. Quant tinguin el local i fixat la data i horari d'assessorament ho comunicaran per a la seva difusió. A Mataró i comarca del Maresme s'està treballant per posar en marxa un altre punt de suport.

Agenda d'actes:

- 11 d'octubre Acte informatiu a Mataró-Maresme

- 17 d'octubre, acte informatiu a Sentmenat

- 16 d'Novembre Nou acte informatiu a Mataró

 

ACORDS

- Donar el vistiplau a l'informe sobre l'esborrany del reglament de la llei, difondre-ho per la llista de distribució, i presentar-lo davant els grups parlamentaris el proper dimarts 16 d'octubre.

- Preparar reunió amb el conseller Sr. Chakir el Homrani

- Convocar una concentració reivindicativa el dimecres 24 d'octubre a les 11 hores en suport del ple compliment de la RGC, al costat d'altres entitats, i registrar plec de reivindicacions, davant el local del Departament de Treball en Carrer Sepúlveda nº 148

- Preparar acte informatiu i de debat sobre el balanç del compliment de la llei, convidant representants dels grups parlamentaris.

- Prosseguir les gestions per implementar aquelles iniciatives anteriorment acordades.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimarts 16 octubre 2018 a les 17:00 h. en local de FAVB, carrer Obradors nº 8-10 (a prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III).

 

Barcelona, 4 octubre 2018

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla