Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania   19/09/2018

ACTA N º 124

 

Assisteixen a la reunió:Montserrat Campa, Enrique García, Xavier Gustems, Miquel Ibarz, Montserrat Linares, Joan Llambrich, Patrizia Manzo, Mª Carmen Montserrat, Judith Paris, María del Carmen Penella, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano iNajat Yedri. Justifiquen absència:Ramón Aguilar, Francesc Arnau, Josep Busquets, Erika Fabregat, Nuria Ferrer, Pilar González, Rosa Cañadell, Enrique Elejalde, Neus Escofet, Nuria Farrús, Ramón Franquesa, Sixte Gargante, Juan Carlos Larrañaga, Nuria Lozano, Manel Navarro, Joan Miquel Ortiz, Pepe Rodado, Tamara Ruiz, Joanna Tejero, Santiago Torras, Xan da Torre i Andrés Zamora.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Acte commemoratiu de Jaume Botey

2.- Informació entrevistes amb mitjans de comunicació

3.- Gestions: Grup d'interès, sol·licitud informació, recollida guies, aportacions esborrany reglament

4.- Reunió amb advocat Miguel Arenas. Resolucions d'extinció i suspensió prestació RGC

5.- Millora de la web

6.- Perspectives de mobilització. Suport PAH de Barcelona

 

1.-Acte commemoratiu de Jaume Botey

S'informa de la preparació d'un acte d'homenatge al company Jaume Botey. Aquest homenatge serà el 19 d'octubre a les 18 hores a cotxeres de Sants. Es proposa i acorda adherir la Comissió Promotora a l'homenatge i record.

 

2.-Informació entrevistes amb mitjans de comunicació

S'informa dels contactes i entrevistes amb diversos mitjans de comunicació el passat 14 de setembre, dia que el conseller Sr Chakir el Homrani va celebrar roda de premsa.

A les entrevistes van assistir per la Comissió Promotora Diosdado Toledano, i una persona afectada per una resolució negativa Najat Yedri. Les entrevistes es van produir amb TVE, El Periódico, La Jornada i Cadena Ser.

Transcripcions de TVE, el Periódico i Cadena Ser s'han reenviat per diversos canals.

TVE: Només tenim el vídeo del programa no el link

El Periódico: https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20180914/solicitante-renta-garantizada-ciudadania-lleva-meses-esperando-prestacion-7034869

Cadena Ser: http://play.cadenaser.com/audio/ser_cataluna_elbalco_20180914_190000_200000/?ssm=whatsapp

Davant la Nota de premsa de la conselleria sobre la roda de premsa, amb un titular confús que barreja RGC amb complement de RGC. Veure: http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/actualitat/nota-premsa/?id=307238

Nota que ha donat lloc a informacions confuses o errònies per alguns mitjans de comunicació, es proposa tornar a enviar el document informatiu en pdf que el mateix Departament de Treball, Afers Socials i famílies té a la seva web:

http://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/06pobresa_i_inclusio_social/RendaGarantidaCiutadania/nou/destacats_laterals/Principals_dades_implementacio_RGC.pdf

 

3.-Gestions: Grup d'interès, sol·licitud informació, recollida guies informatives, aportacions esborrany reglament

S'informa que el dilluns 17 de setembre es va enviar el formulari de sol·licitud de reconeixement com a grup d'interès de la Comissió Promotora de la RGC davant l'administració pública de la Generalitat. Reconeixement que tenim registrat al Parlament de Catalunya.

També s'informa que ha transcorregut mes d'un mes des que es va registrar la sol·licitud d'informació al Departament de Treball per la via de la llei de transparència, sense haver rebut resposta. Es faran gestions per saber el termini que disposa l'ens requerit per respondre a la sol·licitud, i en funció de les dades emprendre les mesures que poguessin correspondre.

S'han recollit les caixes amb l'edició de les noves guies informatives de la RGC (1200 exemplars) i s'han dipositat en diversos locals. Una part es distribuirà el més aviat possible entre els punts d'assessorament per facilitar la informació a les persones afectades, així com a les entitats que col·laboren en la dita assessorament.

El document d'aportacions a l'esborrany del reglament, possiblement, estarà disponible a mitjans de la setmana que ve.

 

4.-Reunió amb advocat Miguel Arenas. Resolucions d'extinció i suspensió prestació RGC

S'informa que el divendres 21 de setembre, a primera hora, tindrà lloc la reunió de consulta amb l'advocat del col·lectiu Ronda Sr Miguel Arenas. En aquesta consulta es plantejarà les vies legals per reclamar, fer recursos, davant el nombre creixent de resolucions que suspenen o extingeixen de manera injusta la prestació de RGC a persones o famílies que percebien anteriorment la RMI.

També es plantejarà altres aspectes de procediment de l'administració que no garanteixen el dret a la informació i la defensa.

Es proposa que a la reunió també vagi Miguel Ibarz per tractar altres aspectes, així com diverses persones afectades en situació d'emergència.

 

5.-Millora del web

Mª Carmen Montserrat presenta una memòria d'anàlisi i conclusions sobre l'estructura del web https://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/, i proposa una sèrie d'objectius i fases per millorar el web.

Després d'una ronda d'intervencions, es reconeix la feina feta i es dóna el vistiplau a les millores proposades. Es planteja que siguin ben accessibles els diferents models de reclamació i recursos, i aquella informació a la que es doni prioritat en cada moment.

Es proposa fer gestions per ampliar la capacitat de memòria de la web.

 

6.-Perspectives de mobilització. Suport PAH de Barcelona

S'informa de la participació en la jornada 10 anys de crisi, reprenguem el control de finances, on s'ha exposat i denunciat els greus problemes d'incompliment de la llei de la RGC, així com la proposta d'articular i estendre la defensa del compliment ple del dret a la RGC. Semblants iniciatives i propostes s'estan cursant cap a altres entitats i plataformes de mobilització social.

Sobre això, la companya Najat, activista de la PAH de Barcelona, ​​comunica el suport de la PAH de Barcelona al treball de la Comissió Promotora de la RGC i transmet una invitació perquè s'informi amb detall a la PAH.

En el mateix sentit, Enrique García comunica el suport del Casal de Barri Prosperitat de Nou Barris.

Es valora que s'ha superat el període de "100 dies" després de la presa de possessió del nou govern de la Generalitat i del conseller de treball, assumptes socials i famílies Sr Chakir el Homrani, sense que hi hagi hagut una rectificació apreciable sobre la implementació de la llei de la RGC.

L'acumulació de resolucions de denegació i desistiments injustes i falses continua, igual passa amb els silencis positius que no es compleixen, al que cal afegir un nombre creixent de resolucions de suspensió i extinció que afecten persones beneficiàries d'RGC procedents de l'antic PIRMI.

Davant d'aquesta situació es proposen diverses iniciatives: realitzar una nova ronda davant els grups parlamentaris per informar de la situació i impulsar la plena implementació de la llei, realitzar un vídeo amb persones afectades i altres ens implicats, promoure una carta de denúncia i exigència amb entitats i persones representatives, aportar més documentació al Síndic de Greuges de Catalunya, rellançar la proposta d'una auditoria independent sobre la gestió de la RGC pel Departament de treball, afers socials i famílies de la Generalitat, preparar iniciatives de protesta i reivindicació triant el moment més oportú i efectiu.

També es va valorar les dificultats d'informació i defensa dels drets de les persones que sol·liciten la RGC, o que ja van obtenir la prestació i se'ls suspèn o s'extingeix. I la necessitat d'aconseguir procediments administratius més garantistes.

 

ACORDS

- Presentar document aportacions a l'esborrany del reglament quan estigui finalitzat.

- Preparar un vídeo sobre la situació incompliments RGC

- Prosseguir la campanya per sumar compromisos per defensar la RGC entre entitats socials i plataformes, proposant aquest objectiu en les pròximes mobilitzacions socials.

- Fer una nova ronda amb els grups parlamentaris i tornar a realitzar gestions amb el Síndic de Greuges

- Preparar carta de denúncia dels incompliments de la llei RGC signat per persones representatives de diversos àmbits.

- Preparar noves iniciatives en defensa del compliment de la llei

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 3 octubre 2018 a les 17:00 h. en local de FAVB, carrer Obradors nº 8-10 (a prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III).

 

Barcelona, 20 setembre 2018

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla