Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania   05/09/2018

ACTA N º 123

 

Assisteixen a la reunióJosep Busquets, Erika Fabregat, Nuria Ferrer, Pilar González, Patrizia Manzo, Pepe Rodado, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Andrés Zamora. Justifiquen absència: Ramón Aguilar, Francesc Arnau, Rosa Cañadell, Enrique Elejalde, Neus Escofet, Nuria Farrús, Ramón Franquesa, Sixte Gargante, Miquel Ibarz, Juan Carlos Larrañaga, Nuria Lozano, Mª Carmen Montserrat, Manel Navarro, Joan Miquel Ortiz, Carlos Rodríguez, Tamara Ruiz, Roberto Salas, Alberto Samidey, Joanna Tejero, Santiago Torras i Xan da Torre.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació reunió amb el conseller Sr. Chakir el Homrani

2.- Informació gestions realitzades i noves mocions de suport

3.- Informació punts d'assessorament (Terrassa)

4.- Nova edició guies RGC

5.- Perspectives

 

1.-Informació reunió amb el conseller Sr. Chakir el Homrani

Diosdado informa de la reunió que va tenir lloc amb el conseller de Treball, assumptes socials i famílies el 26 de juliol. D'aquesta reunió es va emetre un comunicat que s'adjuntarà de nou amb l'acta.

Sobre la petició del Sr. Chakir d'enviar-li un document amb la relació de problemes observats i les propostes i mesures que demana la Comissió Promotora, es presenta un esborrany del document per recollir aportacions. Es plantegen alguna aportació en l'apartat de suspensions de la RGC.

D'altra banda, s'informa sobre la situació de l'esborrany del reglament i es comenten diverses iniciatives possibles. Respecte de l'actualització de les prestacions de la RGC el 15 de setembre de 2018, es proposa difondre les quantitats de referència que figuren a la taula de la RGC.

 

2.-Informació gestions realitzades i noves resolucions de suport

S'informa de la presentació per Juanjo de la resposta del Departament de Treball a una sol·licitud per la via de la llei de transparència sobre la quantitat de beneficiaris de RGC entre setembre 2017 i juny 2018, així com dels imports econòmics. S'observa una important diferència entre els anuncis pressupostari i les quantitats abonades. S'adjuntarà amb l'acta aquesta resposta.

També s'informa de la presentació d'una nova sol·licitud a través de la llei de transparència el 17 d'agost, la resposta encara està pendent. S'adjunta amb l'acta el qüestionari registrat d'aquesta sol·licitud.

S'informa que la conselleria de Treball, assumptes socials i famílies ha sol·licitat a la Comissió Promotora que es registri com a grup d'interès davant l'administració de la Generalitat per poder gestionar les reunions amb el conseller Sr. Chakir. A la nostra precisió que ja estem reconeguts com a grup d'interès pel Parlament de Catalunya, se'ns ha contestat que es tracta d'un àmbit diferent. Es proposa, cursar el registre com a grup d'interès davant l'administració de la Generalitat.

S'informa que dos nous ajuntaments, Vic i Sènia, han acordat mocions de suport a la RGC.

Juanjo informa de les gestions amb Ester Ruiz cap de secció de serveis socials bàsics de Sabadell.

 

3.-Informació punts d'assessorament (Terrassa)

Després del mes d'agost reprèn els treballs el punt d'assessorament de Barcelona ciutat, cada dijous a partir de les 17 hores al local de FAVB en carrer Obradors 8-10.

Es continuen les gestions per posar en marxa nous punts d'assessorament.

Els companys/es del punt d'assessorament a Terrassa informen que en les últimes cites per assessorar han assistit desenes de persones per presentar reclamacions o recursos davant denegacions injustes, silencis positius incomplerts, etc.

Com a conseqüència d'aquesta demanda d'assessoria han decidit ampliar els dies i horaris per a assessorar.

El punt d'assessorament de Terrassa és els dimecres i dijous de cada setmana de 15 hores a 19 hores, en carrer Jacint Elies nº 27.

També informen què després de les gestions realitzades, presentació de recursos, etc., han obtingut respostes positives en una desena de casos.

Denuncien que els està arribant persones que tenien la RMI i que van passar a la RGC i que en els últims temps es la suspenen o extingeixen sense que hagin canviat les circumstàncies de quan percebien la RMI, també en casos de famílies que comparteixen la mateixa llar, etc.

Exposen que s'obren nous interrogants sobre l'aplicació de la RGC després de la posada en marxa pel govern de l'estat d'una nova prestació en substitució de l'anterior PAE (pendent rebre informació), de la modificació del subsidi a majors de 55 anys després de sentència del tribunal constitucional del passat 7 de juny (recuperant situació anterior a les modificacions realitzades pel govern del PP) i l'anunci de la recuperació del subsidi a partir dels 52 anys.

També se sol·licita informació als advocats sobre els procediments legals en cas de suspensions o extincions injustes.

 

4.-Nova edició guies RGC

S'informa que ja estan impreses i abonades les 2.200 noves guies de RGC. Queden per recollir-les Juanjo i Diosdado. S'emmagatzemaran en diversos llocs, entre ells el local de la FAVB, als que es consulta i confirmen la seva disposició per guardar-les. Es proposarà als diversos punts d'assessorament que tinguin dipòsits de guies per facilitar-les a les persones que busquen assessorament.

 

5.-Perspectives

A l'espera de la informació sol·licitada per la llei de transparència, i en especial a la resposta del conseller Sr. Chakir el Homrani al document que se li envia, s'estudiaran noves iniciatives per exigir el ple compliment de la RGC.

Es recorda que els tres primers mesos o 100 primers dies de marge al govern de la Generalitat finalitzen al setembre.

 

ACORDS

- Enviar i registrar document per al Conseller Sr. Chakir el Homrani. Elaborar Aportacions a l'esborrany de reglament. Recollir guies editades.

- Aclarir amb advocats el tipus de reclamació o recurs davant la suspensió o extinció injusta de RGC.

- Difondre la informació sobre les quantitats per a l’actualització de les Prestacions a partir del 2018.09.15.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 19 setembre 2018 a les 17:00 h. en local de FAVB, carrer Obradors nº 8-10 (a prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III).

 

Barcelona, 5 setembre 2018

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assessorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla