Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 27/06/2018 ACTA N o 121

Assisteixen a la reunió: Miquel Ibarz, Patrizia Manzo, Ma Carmen Montserrat, Pepe Rodado, Carlos Rodríguez, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano, Santiago Torras i Xan da Torre. Justifiquen absència: Ramón Aguilar, Josep Busquets, Neus Escofet, Nuria Farrús, Josep Ferrús, Carlos Gómez, Xavier Gustems, Francesc Arnau, Rosa Cañadell, Enrique Elejalde, Ramón Franquesa, Sixte Gargante, Juan Carlos Larrañaga, Nuria Lozano, Manel Navarro, Joan Miquel Ortiz, Tamara Ruiz, Roberto Salas y Alberto Samidey.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Valoració Roda de premsa
2.- Actualització dades sobre la RGC pel Departament de Treball, assumptes socials i famílies. 3.- Comunicació data reunió per la Conselleria Sr. Chakir el Homrani
4.- Agenda de gestions i iniciatives al juliol
5.- Assessorament a Barcelona al juliol, agost i setembre. Nous punts d'assessorament
6.- Gestió nova edició materials, guia informativa i adhesiu
7.- Agenda actes informatius

1.- Valoració Roda de premsa

Es valora positivament la roda de premsa celebrada al matí davant del Parlament. La presència de mitjans va ser important TV3 que va fer també entrevistes, TV1, Cadena Ser, ANC, ARA, RAC-1, Agència EFE, etc. Es va distribuir un document-crònica de les activitats realitzades per la Comissió Promotora en defensa dels drets de les persones afectades per incompliments de la llei entre els mitjans presents, així com un dossier de documentació.

Van intervenir en la roda de premsa el representant de la Comissió Promotora Diosdado Toledano, José Corvo d'IAC-CATAC que va informar de la situació de la gestió a les oficines del SOC, i els testimonis de Cristina, Joan Palma i Ramón Aguilar que van denunciar la situació de les seves sol·licituds, silencis positius incomplerts i denegacions injustes i fora de termini.

S'agraeix la presència i suport de convidats en representació de diverses entitats socials, així com de representants dels grups parlamentaris.

Es van realitzar enregistraments i fotos que s'enviaran quan estiguin llistes. S'informa que s'ha enviat comunicació de la roda de premsa als mitjans i a la comissió promotora. (Video 1: https://youtu.be/4Wc-NM6Tz0A)

2.- Actualització dades sobre la RGC pel Departament de Treball, assumptes socials i famílies

Una de les conseqüències de la convocatòria de la roda de premsa va ser l'actualització de les dades que s'exposa a la web del departament de Treball, assumptes socials i famílies. Veure: http://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/06pobresa_i_inclusio_social/Renda GarantidaCiutadania/nou/destacats_laterals/Principals_dades_implementacio_RGC.pdf

Com a dades més rellevants, s'indica la xifra de 108.648 sol·licituds fins a la data (97.885 en el document publicat anteriorment), que han contestat 25.251 sol·licituds, 100% de les sol·licituds de RGC presentades de setembre a febrer. Les sol·licituds aprovades són 1.624, denegades per diverses causes 18.659 i total de sol·licituds pendents 9.969.

En aquesta ocasió concreten les dades de resolucions de complements sobre un total de 26.348 sol·licituds, de les quals han valorat 8.505, amb un resultat de 1.419 aprovades, 5.921 denegades, 256 desistides i 909 pendents de requeriments.

En una primera anàlisi s'observen importants contradiccions amb les xifres aportades en anteriors documents. A més de constatar la persistència de resolucions errònies, falsos desistiments, etc.

page1image3800016page1image3800224page1image3800432page1image3800640page1image3800848page1image5767792

3.- Comunicació data reunió per la Conselleria Sr. Chakir el Homrani

S'informa que després de la roda de prensa, personal de la Conselleria de Chakir el Homrani, es va posar en contacte amb la representació de la Comissió Promotora per notificar la data de reunió a la sol·licitud registrada. La data de la reunió entre la delegació de la Comissió Promotora i el conseller Sr. Chakir el Homrani està prevista per al divendres 27 de juliol a les 10:30 hores. Per part de la Comissió Promotora es planteja la necessitat d'avançar la reunió dóna-la situació d'emergència de persones afectades per denegacions o silencis positius no abonats. El personal de la Conselleria es compromet a traslladar la proposta i veure d'avançar la data de reunió.

La Comissió Promotora tractarà en la propera reunió prevista per a l'11 de juliol la preparació i objectius de la reunió amb la Conselleria de treball, assumptes socials i famílies.

4.- Agenda de gestions i iniciatives al juliol
Es dóna un repàs a l'agenda del mes de juliol, on està prevista la compareixença del conseller Sr. Chakir el

Homrani al Parlament, i el debat en lectura única de l'esmena presentada pel grup parlamentari del PSC.

També es trasllada la informació de Carles sobre la previsió que el tribunal del contenciós administratiu convoqui a les persones que han presentat els recursos per a la seva ratificació. Quan es conegui aquesta convocatòria es proposa acompanyar-la i recolzar-la en coordinació amb els compas demandants.

5.- Assessorament a Barcelona al juliol, agost i setembre. Nous punts d'assessorament

Abans de tractar aquest punt Carlos Rodriguez exposa la situació de la seva sol·licitud de RGC, on ha rebut notificació requerint aporti documentació. La sol·licitud va ser presentada el 30 d'octubre de 2017, i aquesta nota aquesta datada el 3 d'abril de 2018, diversos dies després del termini que obliga a l'administració, i la notificació efectiva és de 26 de juny 2018. Un cas evident de silenci positiu i mala gestió administrativa. Al company se li assessora sobre les gestions a realitzar.

Es proposa al punt d'assessorament de Barcelona en FAVB suspendre l'assessorament presencial durant juliol i agost per problemes de disponibilitat de local i d'atenció personal. En el seu lloc aquest assessorament serà realitzat a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

L'assessorament presencial a Barcelona, local de la FAVB de 17 a 19h, es reprendrà el dijous 6 de setembre. S'informa del nou punt d'assessorament de la RGC a Terrassa, dimecres i dijous de 15 a 17 hores al carrer

Jacint Elias no 27. Es pregunta sobre si estarà operatiu al juliol i correu de contacte.
També s'informa que la Plataforma Lleida social està preparant un nou punt d'assessorament.

6.- Gestió nova edició materials, guia informativa i adhesiu
Es proposa nova edició de guies informatives, si pot ser amb la qualitat de paper de l'edició d'USOC, així com

d'adhesius. Es planteja a Patrizia que gestioni aquesta edició.

7.- Agenda actes informatiusPropers actes:

29 de juny a Viladecans, 18 hores, Ateneu entitats Pablo Picasso, amb la participació de Ramon Franquesa, Miguel Arenas i Diosdado Toledano.

Pendents de fixar data: Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Ripollet ...

ACORDS

- Informar sobre l'assessorament a Barcelona durant el mes de juliol a través de l'email.

- Preparar reunió amb el conseller Sr. Chakir el Homrani

- Gestionar l'agenda parlamentària sobre la RGC al mes de juliol

- Donar suport i acompanyar ratificació demandes recursos contenciós administratiu amb les persones afectades.

- Preparar nova edició de materials, guia informativa i adhesiu.

page2image1662096page2image1690176page2image1685392page2image1685184page2image1681856page2image1686432page2image1691632

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 11 de juliol 2018 a les 17:00 h. en local de FAVB, carrer Obradors no 8-10 (a prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III).

Barcelona, 28 juny 2018
Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla