Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

 Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 20/06/2018 

ACTA N º 120 

Assisteixen a la reunió: Ramón Aguilar, Felicidad Baltareas, Neus Escofet, Erika Fabregat, Nuria Farrús, Josep Ferrús, Carlos Gómez, Xavier Gustems, Miquel Ibarz, Nuria Lozano, Patrizia Manzo, Manel Navarro, Joan Miquel Ortiz, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Xan Da Torre. Justifiquen absència: Francesc Arnau, Assumpta Barbens, Daniel Bejar, Josep Busquets, Rosa Cañadell, Stella Demonte, Enrique Elejalde, Ramón Franquesa, Sixte Gargante, Juan Carlos Larrañaga, Mª Carmen Montserrat, Tamara Ruiz, J.Ll. Sabaté, Roberto Salas, Alberto Samidey i Santiago Torras. 

Proposta d'Ordre del dia: 

1.- Informació sol·licitud reunió amb conseller Sr. Chakir el Homrani 

2.- Informació reunió amb grups parlamentaris, proposta esmenes. 

3.- Perspectiva actualització complements pensions no contributives i prestacions socials 

4.- Activitat assessorament i iniciatives de demandes de persones afectades 

5.- Proposta convocatòria Roda de premsa 27 de juny davant del Parlament 

6.- Agenda actes informatius 

7.- Actualització mocions aprovades 

1.-Informació sol·licitud reunió amb conseller Sr. Chakir el Homrani 

S'informa que el passat divendres 8 de juny es va registrar com estava previst la sol·licitud de reunió amb el nou conseller de Treball, assumptes socials i famílies Sr. Chakir el Homrani. 

2.-Informació reunió amb grups parlamentaris, proposta esmenes 

El passat 14 de juny els representants de la Comissió Promotora Sixto Garganté i Diosdado Toledano es van reunir en seu parlamentària amb els representants dels grups parlamentaris Noemí de la Calle de Ciutadans, Saloua Laouaji i Josep Maria Forné de JuntsxCat, Jordi Albert d'ERC, Raúl Moreno del PSC, Marta Ribas de Catalunya en Comú-Podem i Vidal Aragonès de CUP. 

Després d'informar els representants de la Comissió Promotora sobre els problemes que segueixen detectant en la implementació de la llei, Sixto va presentar una proposta d'esmenes a la llei amb l'objectiu de millorar-la i evitar interpretacions errònies o restrictives, així com corregir l'error de la quantia de la prestació en la segona persona de la unitat familiar o de convivència. 

Coneixent la presentació d'una esmena pel PSC, esmena que la Comissió Promotora dóna suport, es va proposar incorporar les propostes d'esmenes que tinguessin suport o consens pels grups. 

En la seva resposta, els representants dels grups parlamentaris van valorar en general de manera positiva les esmenes proposades. 

El representant del PSC Raúl Moreno va plantejar la dificultat d'incorporar-les a l'esmena presentada pel seu partit a causa de la seva tramitació per lectura única. Altres representants van insistir que era possible presentar esmenes, malgrat el seu caràcter de lectura única. Amb la presentació de possibles esmenes pels diversos grups el termini de tramitació de l'esmena presentada pel PSC finalitza el proper 12 de juliol. 

Finalment, els representants de la Comissió Promotora han insistit que es recollissin aquelles propostes que tinguessin més consens, i que en qualsevol cas insistiran prop dels grups per a la tramitació de les propostes d'esmenes al més aviat possible 

3.-Perspectiva actualització complements pensions no contributives i prestacions socials 

S'informa que en aplicació de l'article 364 sobre quantia de la pensió d'invalidesa no contributiva, de la llei general de la Seguretat social, que estableix la compatibilitat de la pensió amb ingressos o rendes anuals de la persona beneficiària, sempre que no excedeixin el 35 % del seu import, podem trobar-nos que, la quantia dels complements de pensions no contributives previstes per al 15 de setembre 2018, no arribin als 605 euros/mes que estableix la llei. 

Es proposa fer gestions davant les diverses administracions concernides amb l'objectiu de garantir la plena aplicació de la llei de la RGC, i que l'actualització de pensions no contributives abast la quantitat prevista de 605 euros/mes el 15 set. 2018. 

4.-Activitat assessorament i iniciatives de demandes de persones afectades 

S'informa que a Terrassa s'ha posat en marxa un nou punt d'assessorament, i quan es tingui la informació sobre el local, dia i hora en què es realitza es procedirà a incloure-ho en la informació. 

Carlos Gómez informa que properament es presentaran prop de 50 recursos de contenciós administratiu, la defensa porta el bufet d'advocat Pomar Lafont. També proposa convidar a una propera reunió de persones afectades a membres de la Comissió Promotora i establir una col·laboració pels objectius comuns. 

5.-Proposta convocatòria Roda de premsa 27 de juny davant del Parlament 

Amb l'objectiu d'informar de la situació de la implementació de la llei i de les iniciatives en curs, així com per donar la paraula a diverses persones afectades, es proposa realitzar una roda de premsa el proper 27 de juny davant del Parlament. 

S'acorda estar presents a les 11 hores davant del Parlament per fer els preparatius de la roda de premsa. Entre els testimonis previstos es compta amb Ramón i es convida a participar una delegació de tres persones de les persones que estan en tràmit de presentar la demanda 

6.-Agenda actes informatius 

Propers actes: 

22 de juny, a les 18:30 hores a Santa Coloma Gramenet 

29 de juny a Viladecans (pendent lloc i hora). 

Pendents de fixar data: Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Ripollet ... 

7.-Noves mocions aprovades 

S'han rebut comunicació de mocions aprovades de: ajuntament d'Esteve Sesrovires, Vallirana, Manlleu, Corbera de Llobregat, etc. Fins a la data ascendeixen a 26 mocions aprovades. 

ACORDS 

- Actualitzar punts d'assessorament, afegint el de Terrassa 

- Fer gestions per assegurar actualització complements pensions no contributives amb quantia de 15 setembre 2018 (605 euros/mes) 

- Preparar Roda de premsa el 27 de juny a les 12 hores davant del Parlament (cita prèvia 11 hores) 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 27 de juny 2018 a les 17:00 h. en local de FAVB, carrer Obradors nº 8-10 (a prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III). 

Barcelona, 21 juny 2018 

Redacta Acta: Diosdado Toledano 

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Joomla templates by a4joomla