Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania  09/05/2018

ACTA N º 117

 

Assisteixen a la reunió: Makechu Antón, Enrique Elejalde, Neus Escofet, Erika Fabregat, Nuria Farrús, Ramón Franquesa, Miquel Ibarz, Patrizia Manzo, Mª Carmen Montserrat, Joan Miquel Ortiz, J.Ll. Sabaté, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Xan Da Torre. Justifiquen absència: Sergio Aguilar, Assumpta Barbens, Francesc Arnau, Daniel Bejar, Judit Borrell, Rosa Cañadell, Miruna Dinu, Albert Escofet, Sixte Gargante, Juan Carlos Larrañaga, Nuria Lozano, Laura Marino, Manel Navarro, Tamara Ruiz, Roberto Salas, Alberto Samidey i Santiago Torras. 

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informacions. Mocions ajuntaments

2.- Valoració propostes resolució aprovades pel Parlament i perspectiva a curt termini.

3.- Proposta d'esborrany recordatori entitats. Proposta esborrany Crida intel·lectuals, artistes, etc. Proposta acte municipal

4.- Situació assessoraments (canvi de lloc)

5.- Concentració maig 15

6.- Agenda actes informatius

 

1.- Informacions. Mocions ajuntaments.

Informacions

Diosdado informa de la reunió amb el representant de la CUP Sr. Vidal Aragonés el dilluns 30 d'abril. A qui es va lliurar un dossier informatiu sobre els incompliments del Departament de Treball de la RGC. També se li va explicar les propostes que es van registrar al Parlament sobre el compliment del silenci positiu i l'auditoria de la gestió i revisió general resolucions denegatòries. La reunió es va desenvolupar en un ambient d'interès i col·laboració. Aquesta actitud es traslladaria a les aportacions de la CUP a les propostes de resolució.

També informa de la reunió sol·licitada a través de Washapp per Carmen Martinez en nom de CCOO, UGT i Col·legi Oficial Treball social, amb el representant de la Comissió promotora (Cp) Diosdado Toledano. A aquesta sol·licitud es va respondre amb la disponibilitat de reunir-se després de consultar la Cp.

Mocions ajuntaments

S'informa que el nombre de mocions va creixent i que fins a la data han aprovat mocions en suport del compliment de la RGC: Badia del Vallès, Diputació de Barcelona, ​​Santa Coloma de Cervelló, l'Arboç, Sant Pere de Ribes, Castellbisbal, Palau -Solità i Plegamans, Blanes, Montornès del Vallès, Martorell, Manlleu, Vilafranca del Penedès, Franqueses del Vallès, Sant Just Desvern, i Mollet del Vallès.

S'agraeix a tots ells aquesta iniciativa de suport.

2.- Valoració propostes resolució aprovades pel Parlament i situació (formació o no de nou govern).

Es valora positivament les propostes de resolució aprovades en el Ple del Parlament de 3 de maig, que recullen en gran part les peticions registrades el passat 24 d'abril al Parlament. Aquestes resolucions es fan ressò de les denuncias efectuades sobre l'opacitat en la informació i incompliments en l'aplicació de la llei de la RGC.

Es proposa exigir l'aplicació de les mesures acordades en les propostes de resolució acordades pel Parlament

No obstant això, es considera insuficient el encarregar a la Comissió de govern de la llei de la RGC l'avaluació dels criteris i procediments utilitzats pel departament de Treball en la tramitació i aprovació de les sol·licituds, etc. La composició d'aquesta Comissió, on el govern té assegurada la majoria, i vist el que ha passat, no és una garantia suficient. Davant la qual cosa es prosseguirà amb la petició de realitzar una auditoria independent i revisar amb criteris coherents amb la llei de la RGC les resolucions denegades.

Sobre la situació i la perspectiva d'impulsar noves iniciatives en defensa del compliment de la llei, es proposa esperar que s’aclareixi la incògnita de formació de nou govern abans de 22 de maig, o la convocatòria de noves eleccions.

 

3.- Proposta d'esborrany recordatori de compromisos a diverses entitats. Proposta esborrany Crida intel·lectuals, artistes, etc. Proposta acte municipal

Prèviament, Diosdado proposa respondre positivament a la petició de reunió efectuada per Carmen Martínez. També es proposa que la delegació de la Cp en aquesta reunió estigui formada per Sixte, Ramón, Neus i Diosdado.

A continuació, es distribueix l'esborrany de recordatori de compromisos a les entitats que participen en les reunions organitzades pel Departament de Treball, en compliment de l'acord de la reunió anterior.

Després d'una ronda d'intervencions on s'aporten consideracions i matisos es dóna el vistiplau al document. Sobre la gestió del document es proposa i acorda esperar els resultats de la reunió sol·licitada per Carmen Martínez, i adoptar posteriorment les decisions al respecte.

També es dóna lectura a l'esborrany de crida per recollir les signatures d'artistes, intel·lectuals, professionals, etc., per exigir el ple compliment de la llei RGC. Després del vistiplau a l'esborrany, es proposa esperar que es s’aclareixi la formació de govern i buscar el millor moment perquè tingui la major efectivitat.

Es proposa organitzar un acte amb els ajuntaments que donen suport al compliment de la llei RGC, per a això es faran les corresponents gestions.

 

4.- Situació assessoraments (canvi de lloc)

S'informa per l'equip d'assessorament dels treballs realitzats. Al local de Calàbria 66 i a Badalona.

Els companys de la FAVB ofereixen una de les sales del seu local al carrer Obradors 8-10, que reuneix millors condicions, per a la tasca d'assessorament que es realitzada al local de Calàbria 66.

S'acorda iniciar el treball d'assessorament en la FAVB a partir de dijous 24 de maig, de 17 a 19 hores, per donar temps a la feina d'informació sobre el canvi de local.

Es proposa organitzar sessions de formació a l'equip d'assessorament, amb el suport de Sixto Garganté i Diosdado.

 

5.- Concentració maig 15

Es proposa intercalar en la propera concentració dl dimarts 15 de maig, a les 11:30 hores, davant de les oficines de Sepúlveda 148-150, la lectura dels paràgrafs de la llei més significatius que no es compleixen, amb les noves queixes que han vingut apareixent, etc.

S'insisteix en la necessitat de difondre aquesta convocatòria

 

 6.- Agenda actes informatius.

S'informa que el dijous 10 de maig tindran lloc dos actes informatius sobre la Renda Garantida de Ciutadania a Terrassa, on intervindran Diosdado i Núria Lozano, i a Tarragona on intervindran Ramon Franquesa i Tamara Ruiz.

Els propers actes seran a:

- 18 de maig, a les 18:30 hores a Tordera

- 7 de juny a Calàbria 66, abordant la pobresa que afecta especialment a les dones

- Estan pendents de concretar actes a Viladecans, Lleida, etc.

 

ACORDS

- Reunir-se una delegació de la Cp amb les representants de CCOO, UGT i Col·legi Oficial de Treball social en la comissió creada pel Departament de Treball, per tractar de la situació de la tramitació de la RGC.

- Exigir l'aplicació de les mesures acordades en les propostes de resolució acordades pel Parlament, i insistir en la necessitat d'una auditoria independent de la gestió, així com una revisió general de les resolucions denegades amb els criteris coherents amb la llei de la RGC.

- Aprovar la carta recordatori de compromisos a les entitats. La gestió d'aquesta carta es decidirà un cop es coneguin els resultats de la reunió prevista amb aquestes entitats.

- Aprovar el redactat de Carta pública signada per artistes, intel·lectuals, professionals, etc. Aquesta Carta es promourà un cop s'aclareixi la formació de govern, i es decidirà el major moment per fer-la pública.

- Impulsar un acte municipalista en defensa de la plena implementació de la RGC

- Difondre la convocatòria del dimarts 15 de maig a les 11:30 hores davant de les oficines de carrer Sepúlveda 148-150

- Informar del canvi de lloc de l'assessorament de la Renda Garantida de Ciutadania de Calàbria 66 al local de FAVB, carrer Obradors 8-10, a partir de dijous 24 de maig de 17 a 19 hores.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres23 de maig 2018 a les 17:00 h. en local de FAVB, carrer Obradors nº 8-10 (a prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III).

 

Barcelona, 11 maig 2018

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa Web:http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla