Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Assisteixen a la reunió: Antonio Alvarez, Carlos Gómez, Miquel Ibarz, Mª Carmen Montserrat, Manel Navarro, Eva Pino, Montserrat Rosaura, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Santiago Torras. Justifiquen absència: Francesc Arnau, Ana Mª Bajo, Antoni Ferret, Assumpta Barbens, Judit Borrell, Enriqueta Duran, Nuria Farrús, Neus Escofet, Erika Fabregat, Ramón Franquesa, Sixte Gargante, Nuria Lozano, Laura Marino, Patrizia Manzo, Carme Martínez, Joan Miquel Ortiz, Carlos Rodríguez, Tamara Ruiz i Xan Da Torre.

Proposta de Ordre del dia:

1.- Gestió davant Col·lectiu Ronda

2.- Registre sol·licitud de reunió amb el Departament de Treball. Gestió davant l'Ajuntament de Barcelona

3.- Informacions sobre la implementació de la RGC i gestió ronda amb grups parlamentaris

4.- Gestió local assessorament de la Comissió Promotora RGC

5.- Agenda d'actes

 

1.- Gestió davant Col·lectiu Ronda

El passat 1 de març va tenir lloc la trobada entre una delegació de la Comissió Promotora i un equip d'advocats del Col·lectiu Ronda. Després de l'intercanvi d'informacions es va proposar un conveni de col·laboració per a l'assessorament jurídic del Col·lectiu Ronda a la Comissió Promotora RGC de caràcter gratuït (veure Nota adjunta a l'acta). Proposta que s'informa a la Comissió Promotora i al Col·lectiu Ronda per al seu vistiplau.

Quan l'esborrany del Conveni de col·laboració aquest redactat es presentarà a la Comissió Promotora per a la seva aprovació.

 

2.- Registre sol·licitud de reunió amb el Departament de Treball. Gestió davant l'Ajuntament de Barcelona

S'adjunta amb l'acta registre sol·licitud de reunió amb el Departament de Treball, Afers socials i Famílies, amb data de 28 de febrer 2018. Encara no s'ha rebut resposta a la sol·licitud.

S'informa que el mateix 28 de febrer es va sol·licitar una reunió a l'Ajuntament de Barcelona per formalitzar presencialment el seu compromís d'assessorar sobre recursos d'alçada a l'oficina de carrer Aragó 344, comunicacions administratives a "sense sostre", i altres temes. Han donat una resposta positiva i s'està a l'espera d'una proposta de data per a aquesta reunió.

 

 3.- Informacions sobre la implementació de la RGC i gestió ronda amb grups parlamentaris

Diosdado presenta el dossier de missatges rebuts sobre resolucions denegatòries, queixes, requeriments de dades, i acord de subscriure plans d'inserció social i laboral. Dossier que haurà de ser actualitzat amb els missatges rebuts en els últims dies. Aquest dossier serà lliurat als grups parlamentaris a la ronda prevista de concretar data.

A la ronda d'intervencions Juanjo informa l'acumulació de queixes en el nou email d'assessorament de la Comissió Promotora. Manel denúncia queixes sobre la gestió del SOC davant persones sol·licitants. Carlos informa de les seves gestions després de comprovar que no ha percebut la prestació de la RGC, una vegada que s'ha produït el silenci positiu en no rebre cap resolució administrativa després de finalitzar el termini de cinc mesos des de la data de sol·licitud. Es comunica que s'estan produint casos similars. Es proposa parlar amb el Col·lectiu Ronda per verificar la correcció de la gestió realitzada i poder informar sobre els passos a donar a les persones la sol·licitud es trobi en la mateixa situació. També es proposa demanar l'opinió de juristes dels sindicats.

Seguint amb la ronda d'intervencions Santiago informa que després de finalitzar el passat 19 de febrer el termini de 5 mesos de l'administració per resoldre, dies després, el 22 de febrer rep notificació requerint presentar la documentació. A la carta figurava la data de 19 de gener. També informa de la situació de les sol·licituds d'emigrants veneçolans, nacionalitzats a Espanya i empadronats mes de dos anys a Catalunya, les pensions són baixíssimes. Sobre aquest tema es proposa fer consulta als serveis jurídics.

Altres intervencions de Montserrat, Maria del Carmen incideixen sobre el paper de l'assessorament de treballadors / es socials en la tramitació de les sol·licituds.

Diosdado informa dels primers contactes amb grups parlamentaris per fixar una data per a la ronda d'entrevistes al Parlament en la perspectiva, de reunir-se a finals de la setmana que ve si els grups estan disponibles.

 4.- Gestió local assessorament de la Comissió Promotora RGC.

En les gestions que es realitzen per disposar de local d'assessorament de l'equip voluntari de la Comissió Promotora, es farà sol·licitud a Espai Calàbria 66, també està pendent entrevistar-se amb la FAVB.

 

5.- Agenda d'actes

S'informa que el passat el 24 de febrer es va tenir l'acte informatiu amb Avalots d'UGT a Cabrera de Mar. Propers actes: 9 de març a Tarragona ciutat, 17 de març a Carmel de Barcelona, ​​21 de març a Can Riera de l'Hospitalet , 22 de març a Cornellà 14 d'abril nou acte a l'Hospitalet, 18 d'abril a Ripollet, 24 d'abril a Girona.

 

ACORDS

- Gestionar amb Col·lectiu Ronda quin és el procediment després del silenci positiu i comprovar que no es cobra la prestació.

- Prosseguir gestions ronda amb grups parlamentaris per presentar dossier.

- Prosseguir gestions sobre local d'assessorament de la Comissió Promotora

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 28 març 2018 a les 17:00 h. en local de CONFAVC carrer Doctor Aiguader  18 (prop estació metro Barceloneta).

Barcelona, 8 març 2018

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assessorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Nota reunió 1 de març amb Col·lectiu Ronda. Proposta Conveni col·laboració

El passat 1 de març una delegació de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania formada per Francesc Arnau, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano es va reunir amb Miguel Arenas i Pau Maragall advocats del Col·lectiu Ronda (*), al seu local de carrer Trafalgar 50 .

A la reunió es va informar de la situació de la implementació administrativa de la Renda Garantida de Ciutadania, que gestiona el Departament de Treball, Afers Socials i famílies, i sobre les resolucions denegatòries de la prestació que es té constància.

Es va sol·licitar per la delegació de la Comissió Promotora a l'equip d'advocats del Col·lectiu Ronda com facilitar i assessorar sobre els recursos d'alçada a les persones que desitgin presentar-lo, i sobre els procediments jurídics posteriors. També es va tractar dels principals problemes detectats en aquesta gestió, com ara requeriments per a presentar la documentació a les persones sol·licitants de la prestació fregant el termini màxim previst per la llei per emetre la resolució corresponent, etc.

L'equip d'advocats del Col·lectiu Ronda va expressar el seu compromís d'assessorar la Comissió Promotora de la RGC sobre els objectius sol·licitats, especialment sobre els recursos d'alçada.

Aquest compromís es concreta en un conveni de col·laboració entre el Col·lectiu Ronda i la Comissió Promotora de la RGC per a assessorament sobre els aspectes jurídics que es derivin de la implementació d'aquesta llei, de caràcter gratuït. Aquesta proposta serà presentada a les dues entitats.

En un clima de fraternitat i col·laboració va finalitzar la reunió.

Redacta Nota: Diosdado Toledano, representant Comissió Promotora RGC

(*) El Col·lectiu Ronda forma part de les entitats que van donar suport des de l'inici la Iniciativa Legislativa Popular de la Renda Garantida de Ciutadania i van col·laborar en la recollida de signatures. Josep Mª Gasch jurista del Col·lectiu Ronda va participar en el procés d'elaboració de la ILP RGC i va formar part de la Comissió Promotora des de la seva constitució.

Joomla templates by a4joomla