Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   05/07/2017

ACTA N º 99

Assisteixen a la reunió: Miquel Cirera, Jaume Botey, Laurent Faucheux, Patrizia Manzo, Laura Marino, Joan Miquel Ortiz, Carles Rodriguez, Eduard Romo, Pepe Rodado, Montserrat Rosaura, Llorenç Serrano, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: : Javier Bernad, Judit Borrell, Lluc Cahis, Rosa Cañadell, David Cordoba, Nuria Carrera, Neus Escofet, Erika Fabregat, Agnés Felis, Pedro Fernandez, Antoni Ferrer, Elena Ferrero, Ramón Franquesa, Sixte Gargante, Miguel Ibarz, Nuria Lozano, Pilar Malla, Mingo Meseguer, Manel Navarro, Arcadi Oliveres i David Papiol.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació Ple del Parlament de 12 de juliol

2.- Situació i gestió invitacions al Ple del Parlament de 12 de juliol. Criteris.

3.- Preparació acte de celebració i compromís. Propostes.

4.- Situació Guia Informativa Renda Garantida de Ciutadania

5.- Informació preparació actes informatius

 

1.- Informació Ple del Parlament de 12 de Juliol

Després posar-se en contacte membres del protocol del Parlament amb representants de la Comissió Promotora per concretar la intervenció dels mateixos en el Ple, se'ns informa que la sessió parlamentària que votarà la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania s'iniciarà a les 16:40 hores (20 minuts abans de la previsió anterior). A l'efecte de gestionar l'acreditació de les persones convidades aquestes haurien de presentar-se 30 minuts abans de començar la sessió.

En representació de la Comissió Promotora està prevista la intervenció davant del ple de Diosdado Toledano i Sixto Garganté amb una durada de 15 minuts en conjunt.

 

2.- Situació i gestió invitacions al Ple del Parlament de 12 de juliol. Criteris.

Es fa un repàs de les entitats i persones que han comunicat la seva acceptació de la invitació al ple del 12 de juliol. En relació a l'anterior reunió cal afegir les següents entitats que han confirmat la seva assistència: Organitzacions polítiques: Catalunya a Comú, Barcelona en Comú i PSC. En tramitació, CUP, ERC, JERC, proce Constituent, Poden, ACP.

Organitzacions sindicals: IAC, USOC, CCOO (pendent confirmar convidats), Fed. Metall de CGT.

Organitzacions cíviques i socials: ACO, APE, ECAS, FAVB, Marea de Marees, Marea Pensionista, Plataforma Pobresa Zero Taula tercer sector. En tramitació: Save The Children, Marxa mundial dons i entitats feministes, Enginyeria sense fronteres, Observatori DESC, Parlament Ciutadà, etc.

Ajuntaments: En tramitació ajuntament de Barcelona, ​​Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, etc.

Altres entitats: Editorial Icària. En tramitació: Fundació Mº Aurèlia Capmany, Casal de Barri Pou de la Figuera, etc.

S'informa que fins a la data hi ha 70 persones que han confirmat la invitació, possiblement aquesta xifra augmentarà fins al termini fixat per al 7 de juliol. En quedar desbordada la tribuna de convidats a la sala de plens del Parlament haurà d'habilitar una sala per a les persones convidades. Es proposa i acorda el següent criteri per a distribuir les persones convidades: A la tribuna de persones convidades en el Ple només podran estar una persona en representació de cada entitat, a més de les persones de la Comissió Promotora que es va constituir legalment, i de les persones que representin ajuntaments. La resta de persones convidades seguiran el ple des de la sala que s'habiliti per a aquesta ocasió.

Es distribuiran adhesius de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania entre les persones convidades.

 

3.- Preparació acte de celebració i compromís. Propostes.

S'informa del cartell per a la convocatòria de l'acte de 14 de juliol, i de les entitats i persones que s'han adherit al Document de reconeixement i compromís, que majoritàriament també hi seran presents com a convidats en el Ple del Parlament de 12 de juliol.

Es proposa una taula moderadora de l'acte formada per Sixto Garganté, Montserrat Rosaura, Diosdado Toledano i Laura Marino.

El desenvolupament de l'acte serà el següent: Obriran l'acte Diosdado Toledano i Sixte Garganté amb sengles intervencions de salutació i valoració del procés desenvolupat fins a aconseguir l'aprovació de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania, la valoració de la pròpia llei, i la necessitat de mantenir una àmplia aliança al voltant dels compromisos del Document d'adhesió.

A continuació, Montserrat Rosaura i Laura Marí cridaran a les persones representants d'entitats que s'han adherit al Document per fer-los entrega d'aquest. Immediatament després a les persones fedatàries o col·laboradores que també l'hagin signat.

Després de finalitzar l'acte es farà una foto col·lectiva i se celebrarà amb tots els presents amb un pica-pica.

A l'escenari es desplegarà la pancarta de la Comissió Promotora de la Renda Garantida, i es passaran els vídeos elaborats en el llarg procés de la Iniciativa legislativa popular.

Per organitzar els detalls de l'acte amb més precisió, i conèixer la totalitat d'entitats i persones adherides es fixa una propera reunió per al dilluns 10 de juliol.

 

4.- Situació Guia Informativa Renda Garantida de Ciutadania

S'informa que l'esborrany de la guia informativa està finalitzat, pendent de les aportacions de persones del Col·legi Oficial de Treball Social, i sobretot que el Govern de la Generalitat decideixi en què instància s'han de sol·licitar els complements de prestacions socials de l'estat. Està prevista una reunió amb responsables del Departament de treball per tractar la qüestió, un cop es conegui la instància es finalitzarà la guia. Per tractar de la feina informativa es convocarà una reunió de la Comissió Promotora aquí a dues setmanes.

 

5.- Informació preparació actes informatius

S'informa de l'acte realitzat el 4 de juliol a Barberà del Vallès, del que prepara el Col·legi Oficial de Treball Social el 17 de juliol, del qual prepara UGT el 6 de setembre, el que organitzen les entitats socials i veïnals per al 21 de setembre a la Zona Franca, etc.

 

ACORDS

- Distribuir les persones convidades al Ple del Parlament de 12 de juliol amb els criteris indicats a l'apartat 2. Distribuir l'adhesiu de la ILP RGC entre les persones convidades.

- Prosseguir gestions adhesió document reconeixement i compromís. Distribuir cartell de convocatòria. Finalitzar detalls organització de l'acte en la propera reunió de la Comissió Promotora.

- Finalitzar la guia informativa un cop es conegui les instàncies per sol·licitar el complement de les prestacions socials estatals.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dilluns 10 de juliol de 2017 a les 17:00 hores al local de CONFAVC en carrer Doctor Aiguader nº 18 (prop sortida estació de metro de Barceloneta, línia IV)

Barcelona, 5 de juliol 2017

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Joomla templates by a4joomla