Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   29/01/2016

ACTA N º 56

 

Assisteixen a la reunió:Elena Ferrero, Antoni Ferret, Sixto Garganté, Nuria Granados, Salima el Khattabi, Laura Marino, Ramón Masqué, Juan Miguel Ortiz, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Miquel Puente.

Proposta d'Ordre del dia:

 

1.     Informació tramitació proposta de llei Renda Garantida Ciutadanía

2.     Propostas d’iniciatives i gestions

 

1.- Informació tramitació proposta de Llei Renda Garantida de Ciutadania

 

De les gestions realitzades davant representants dels diversos grups parlamentaris, un cop constituït el govern de la Generalitat, s'han obtingut les següents informacions:

En relació a la tramitació de les esmenes

El grup parlamentari de Junts pel Sí que ha sol·licitat l'última pròrroga de les tres que el reglament estableix. Aquesta pròrroga finalitza el 3 de febrer. En cas de no produir-se noves pròrrogues de caràcter extraordinari, les esmenes que han presentat els grups es coneixeran el 3 de febrer.

Sobre la constitució de la ponència

La Comissió de Benestar social té previst reunir-se per primera vegada el 26 de febrer, a la qual assistirà la consellera de Treball, assumptes socials i famílies Sra. Dolors Bassa. En tenir aquesta primera reunió un caràcter protocol·lari, és previsible que sigui a la seguent reunió de la Comissió (el 9 de març) on s'abordi la constitució de la Ponència que tramitarà la proposta de llei. En cas de nomenar la ponència estarà començarà a reunir-se després de 15 dies. En cas que la Comissió endarrereixi la decisió del nomenament de la ponència al 24 de març, la ponència començarà a reunir-se a principis d'abril.

Sobre el nomenament del coordinador de la ponència

En la ponència de la passada legislatura els representants de la Comissió Promotora van proposar al diputat d'ERC Oriol Amorós per efectuar la tasca de coordinador o moderador de la ponència.

Es proposa novament renovar aquesta proposta en la persona d'Oriol Amorós, o a la persona d'ERC que hagi d'estar en la ponència. De la gestió amb els representants de Junts pel Si, Sra. Anna Figueras i Sr. Chakir el Homrani aquest últim va reivindicar aquesta responsabilitat per trobar-se la temàtica de la proposta de llei vinculada al Departament de Treball, afers socials i famílies.

 

2.- Propostes d'iniciatives i gestions

 

- Es proposa sol·licitar amb caràcter d'urgència una reunió amb la nova consellera Sra. Dolors Bassa per sol·licitar-li el estudi del mapa de prestacions a Catalunya que al seu dia es va comprometre a realitzar i facilitar-nos l'anterior consellera. Neus Munté (es té informació que aquest estudi està finalitzat però no ha estat facilitat a la Comissió Promotora).

Un altre objectiu és explorar tots aquells temes d'interès comú en la tramitació de la proposta de llei.

- Es felicita la iniciativa de moció de l'ajuntament de Barberà del Vallès de 23 desembre 2015 pel qual es declara promotor de la Renda Garantida de Ciutadania. Es proposa estendre aquesta iniciativa entre els ajuntaments que al seu dia van acordar de mocions de suport, amb la finalitat d'incrementar el suport de la ciutadania a la proposta de llei en el que es preveu la seva recta final cap al seu possible aprovació.

- S'informa de la resposta positiva a la iniciativa de la Carta adreçada a les diverses candidatures a les eleccions generals del 20 de desembre per part de Bildu, EnComúPodem i PSC. En el cas de constituir govern a l'estat espanyol es proposa fer gestions per presentar la proposta als diversos grups parlamentaris del Congrés de Diputats.

- Núria informa de l'acte que es farà probablement el 20 de febrer a Sabadell on es convida a membres de la Comissió Promotora a participar per exposar la Renda Garantida de Ciutadania.

 

ACORDS

- Gestionar reunió amb la consellera de Treball, assumptes socials i família Sra. Dolors Bassa per sol·licitar lliurament de l'estudi sobre les prestacions socials i subsidis a Catalunya, així com explorar altres temes d'interès comú (tramitació Renda garantida de Ciutadania, etc.)

- Enviar Carta dels ajuntaments de Barcelona sol·licitant la renovació del seu suport i adjuntant la moció de l'ajuntament de Barberà del Vallès.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora: Pendent de confirmar hora i lloc.

Barcelona, 1 de febrer 2016

Redacta Acta: Diosdado Toledano

Joomla templates by a4joomla